Gernerweg blijft open. Kiek uut!

221010gw1.jpg

Er lag al een tijdje een verzoek van kaasgigant Bel-Leerdammer om de Gernerweg af te sluiten. De gemeenteraad heeft uiteindelijk besloten dat de weg open moet blijven.

Ik weet uit zéééér betrouwbare bron dat er dagelijks flink wat vrachtwagens dat terrein van de kaasgigant op en af rijden. De ene dag zijn het er wat meer dan de andere maar over het algemeen is het er best druk met vrachtwaggels die er komen laden of lossen. Het uitzicht is er beroerd en iedereen zit te wachten op de eerste klapper… Gelukkig heeft Mister Gemeentebelangen zelf even een kijkje genomen en geconcludeerd dat er (op de desbetreffende vrijdag) best wel weinig vrachtverkeer was. Die ene momentopname maakt van de Gernerweg natuurlijk nog geen veilige fietsroute! Ik ben dan ook erg benieuwd hoe de reacties zullen zijn als er binnenkort wél een ongeluk gebeurt (niet te hopen natuurlijk!!!).

Niet alleen de uitritten van Bel-Leerdammer en A-Ware (aan de overzijde) zijn onveilig. Ook de beide uiteinden van het iniminieweggetje zijn niet echt veilig te noemen. Zowel aan de zijde van de Rondweg als de Wilhelminastraat is het zicht op eventueel verkeer erg belabberd. Al met al verdient die weg geen ‘veiligheidsprijs’ en wordt er toch behoorlijk veel gebruik van gemaakt. Al die gebruikers hebben dus mazzel!

221010gw2.jpg

De Gernerweg blijft open. Kiek dus uut! Dat geldt ook voor de klanten van kaashakker Willem van de Tippe!

Artikel delen: