13 nov.concert Huygens Vocaal Ensemble

huygensensemble.jpg

Ieder jaar komen in november tientallen koren uit heel Latijns-Amerika bijeen in Mendoza (Argentinië). Het grote korenfestival Cantapueblo heeft tot doel de onderlinge banden tussen verschillende volken te versterken en de koormuziek te bevorderen. Dit jaar is het Huygens Vocaal Ensemble onder leiding van Hans Tijssen eregast op het festival.

Het ambitieuze kamerkoor uit Zwolle heeft in Nederland een aantal concerttournees gedaan met Argentijnse musici en uit die contacten is de uitnodiging voor Cantapueblo voortgevloeid. Bovendien is het koor gevraagd mee te werken aan CD-opnamen met werk van Ariel Ramírez, de componist van de bekende Misa Criolla. Om ook de Nederlandse achterban te laten delen in het Argentijnse avontuur, geeft het Huygens Vocaal Ensemble op 13 november concerten Kampen en Dalfsen. Het koor brengt dan een bloemlezing van werken die het op het festival in Mendoza uitvoert en van het theaterconcert ‘De randen van de Nacht’ dat eerder werd gegeven in Zwolle en Deventer. Bij het kiezen van de vocale werken vormde het idee van een nachtelijke reis de leidraad. Vanuit de roerige wereld bewegen wij ons naar de nachtmis en van daaruit duiken we het nachtleven in. Tijdens het concert zijn werken te horen van o.a. Morales, Vasks, Tormis en Crespo. Het hoogtepunt van het programma vormt Bomba é van de pop-/jazzmuzikant Ángel Cuco Peña (1948) uit Puerto Rico. Het stuk combineert jazzakkoorden en handgeklapte en voetgestampte ritmes met traditionelere vocale lijnen. Het bevat onder meer een twee minuten durende rap. Hiermee eindigt ons enerverende avontuur.

De concerten van het Huygens Vocaal Ensemble vinden plaats op zaterdag 13 november, om 16.00 uur in de Lutherse kerk in Kampen en om 20.00 uur in de Hervormde kerk in Dalfsen. Kaarten kosten € 15,- aan de kassa en € 12,- in de voorverkoop (via de website) De toegang is gratis voor jongeren tot 18 jaar. Meer info op www.huygensmusic.nl

Artikel delen: