Linthorst-Schrijver geniet van terugkeer op oude nest

linthorstschrijver.jpg

LEMELERVELD – Met een grote glimlach werd Karin Linthorst-Schrijver woensdag wakker. De droom van een glorieuze comeback in de Lemelerveldse arena stemde vrolijk, maar werd in werkelijkheid nog veel mooier.

De ervaren aanjager van het talentenkorps uit Twello liet LHC gisteren alle hoeken van de eigen sporthal zien: 17-30. ,,Het is echt heel gek om hier nu in het oranje te staan”, stelde Linthorst, terwijl de felicitaties als een warme deken van de Lemelerveldse tribunes op haar neer daalden. ,,Voor het eerst in mijn leven zit ik niet in kleedkamer 1… Dit had niemand ooit kunnen voorspellen.”

In Twello kwam ze via eega Roy bij Voorwaarts terecht, een tweedeklasser in het district Oost. ,,Bij Voorwaarts kon ik – op een bescheiden niveau – van waarde zijn”, verklaarde Linthorst, die in Twello een nieuw handbalbolwerk zag ontstaan. Trainer Ludia ten Cate loodste de ploeg naar twee kampioenschappen op rij, terwijl LHC degradeerde uit de hoofdklasse. ,,En dus sta ik volledig onverwacht tegenover mijn oude club”, lachte Linthorst.

Promovendus Voorwaarts was heer en meester in Lemelerveld, waar thuisclub LHC vooral blij mocht zijn dat de afstraffing tot 17-30 beperkt bleef. Linthorst, die zelf drie keer scoorde tegen haar oude ploeg, heeft bij Voorwaarts geen zorgen. ,,Het is heerlijk om in dit team te spelen.”

Bron: De Stentor

Artikel delen: