Veel publiek bazaar Hoonhorst

vvhoonhorst.jpg

De bazaar en rommelmarkt die werd gehouden in de Potstal in Hoonhorst is druk bezocht. Ondanks het toch vrij slechte weer, vooral op zaterdagmiddag was het koud en nat, wisten toch veel mensen de weg naar de Potstal te vinden.

Al lang voordat de rommelmarkt wordt geopend staan er al kooplustigen op de parkeerplaats om er als eerste bij te zijn. Zodra de linten worden weggehaald en de deuren van slot gaan komt er een ware stormloop op gang. Het is even dringen geblazen bij de verzameling oude spullen. Een enkeling is bewust op zoek naar alle koperen spullen. Deze doen het momenteel goed, de koperprijs is hoog. Voor iedereen is er wel wat te vinden.

Ook in de Potstal begint het langzaam drukker te worden. De organisatoren van de voetbalvereniging en de tafeltennisvereniging Hoonhorst overleggen nog even wanneer ze de eerste prijs zullen verloten op het rad van avontuur. Het is overigens geen rad maar een groot bord met lampjes, letters en cijfers. Dan is het zover. Rond half drie kondigt spreekstalmeester André Kleinherenbrink de eerste ronde aan. Traditiegetrouw is dit een overheerlijke slagroomtaart. De lootjes gaan eerst nog wat aarzelend van de hand maar binnen enkele minuten zijn alle lootjes verkocht. Dan begint voor de lotenkopers het spannendste deel. André zet het rad in werking en de lampjes beginnen over het bord te lopen. Dan komt de winnende combinatie. A-15, een dolgelukkig kind komt naar voren en mag de taart in ontvangst nemen. Zo gaat het om de paar minuten. En dan niet alleen maar met taarten. Ook worstmandjes, vismandjes, kaasplankjes, huishoudelijke apparaten, tuinspullen, speelgoed en een laptop worden er verloot. Het valt wel op dat wanneer er iets te eten verloot wordt de loten niet aan te slepen zijn. Een half varken en toegangskaartjes voor wedstrijden van Go Ahead Eagles, PSV en FC Zwolle worden ook verloot.

Ondertussen worden de in de zaal opgestelde stands met spelletjes druk bezocht door vele kinderen. Met een knipkaart kunnen alle spelletjes bezocht worden. Aan het eind van de ronde wacht een mooie prijs. Ook de competitie met de grote sjoelbak is spannend. De sjoelbak is ruim vijftien meter lang. De hoogste deze middag mag met de helft van de inleg naar huis. Rond vier uur is dit Job Elshof met 600 punten. Aan het eind van de middag is dit nog steeds Job zodat hij vijfentwintig euro rijker huiswaarts kan. Zondag was er een vrijwel identieke middag.

De uitslagen van de verschillende verlotingen zijn na te lezen op www.vvhoonhorst.nl .

Bron: de Stentor

Artikel delen: