WK tafeltennis voor sporters met een beperking

wendyschrijver.jpg

De formule 1 die gehouden werd in Gwangju, Zuid Korea, heeft plaats gemaakt voor het WK tafeltennis voor sporters met een beperking. Van 27 oktober tot 3 november wordt er door de sterkste spelers van over heel de wereld gestreden voor de wereldtitel.

Wendy Schrijver, geboren en getogen in Dalfsen, heeft zich daarvoor gekwalificeerd en is vorige week met het nederlandse team naar Seoul afgereisd voor een laatste voorbereidingsweek. Daar is nog volop getraind in het Paralympic Centre voordat ze verder zijn gereisd naar Gwangju. Het nederlandse team bestaat uit 7 spelers die elk in hun eigen handicapsklasse uit zullen komen. Binnen het tafeltennis zijn er 10 verschillende handicapsklassen om iedere sporter een zo eerlijk mogelijke wedstrijd te kunnen laten spelen. 

Op dit moment staat Wendy 8e op de wereldranglijst, en we hopen natuurlijk op mooie resultaten! Wendy zal meespelen in de open klasse (alle handicapsklassen bij elkaar), in de singles (alleen haar eigen handicapsklasse) en in team (samen met Kelly van Zon).

Artikel delen: