Vrijspraak ondanks bekentenis

rechtbank.jpg

Nieuwleusen/Zwolle – De drie jongemannen uit Nieuwleusen die begin juli door de politie waren aangehouden omdat ze fietsen in een sloot hadden gegooid en een verkeersbord hadden omgedraaid, zijn door de politierechter in Zwolle vrijgesproken.

De politierechter vond niet dat er sprake was van openlijk geweld. Dat was door het Openbaar ministerie wel ten laste gelegd. De politierechter was van mening dat het ’’op het randje was’’, maar omdat er aan de goederen geen schade was ontstaan, zou openlijk geweld te zwaar zijn geweest. De drie, in de leeftijd van 19 tot 22 jaar, waren een avondje gaan stappen in Zwolle. Toen ze terug waren in hun woonplaats, smeten ze met fietsen en draaiden uit baldadigheid een bord om.

De officier van justitie eiste tegen Van twee van de drie een boete van 300 euro en vroeg voor de derde verdachte vrijspraak. Volgens de officier zou deze laatste verdachte zich afzijdig hebben gehouden. De twee anderen bekenden wel schuldig te zijn aan de feiten, maar werden toch vrijgesproken.

Artikel delen: