Rechterensedijk op de gemeente agenda

rechterensedijk.jpg

DALFSEN – De gemeente Dalfsen gaat zich de komende tijd nogmaals buigen over de verkeerssituatie rondom de Rechterensedijk.

Aanleiding is het ongeluk dat zich afgelopen vrijdagavond afspeelde op de kortste, maar gevaarlijke route tussen Dalfsen en Lemelerveld. Zie ons bericht van afgelopen weekend Bij het eenzijdige ongeval, waarbij een auto om een boom werd gevouwen, vielen drie gewonden te betreuren. Een traumahelikopter werd samen met politie, ambulance en brandweer ingezet. “Het ongeval vormt zeker aanleiding om nog eens, intern, naar de veiligheidssituatie te kijken”, deelt wethouder Evert Goldsteen mee. “Tot afgelopen vrijdag gold de Rechterensedijk niet tot de weg met de meeste ongelukken. Het Westeinde in Nieuwleusen en de Poppenallee in Dalfsen zijn wat dat betreft gevaarlijker.” Het ongeval op de vrijdagavond heeft de situatie rondom de Rechterensedijk echter verscherpt. Dalfsen werd de volgende dag nogmaals met het tragische gebeuren geconfronteerd toen duizenden de weg passeerden om een kijkje te nemen bij de grote open dag van houthandel Foreco. Littekens op de getroffen boom gaven het drama weer.

In Dalfsen is inmiddels een hele discussie ontstaan over de eventuele bomenkap langs de dijk, velen zien liever dat de snelheid wordt verlaagd. In dat laatste ziet Goldsteen vooralsnog geen oplossing. “Ook als je de snelheid op de Rechterensedijk naar 60 of misschien 50 kilometer per uur verlaagt blijft het een gevaarlijke weg.” De gemeente Dalfsen heeft als uitgangspunt dat alle vijf kernen via ’tachtigwegen’ met elkaar horen zijn te verbonden. In een uit te voeren onderzoek wordt onder meer gekeken of dit niet teruggedraaid moet worden zodat Dalfsen-Lemelerveld ‘gewoon’ zestig blijft. De oorzaak van het laatste ongeval – Goldsteen wacht het onderzoek van de politie af – bepaalt mede de nu te zetten stappen. De schrik zit er echter goed in. “Alle suggesties nemen we mee in het onderzoek om de dijk veiliger te maken.” (De Stentor)

Artikel delen: