Buren openen vuur op schietsporters

geweer.jpg

NIEUWLEUSEN – De schietsportvereniging Nieuwleusen wil haar kantine aan het Oosteinde maar wat graag uitbreiden, de buren zien het echter geenszins zitten.

Voor de bezwaarschriftencommissie van de gemeente Dalfsen deden omwonenden hun beklag over de eventuele vergroting. Een vergunning voor de in de ogen van de club maar kleine uitbreiding om een rookruimte aan te leggen is echter al verstrekt. De buurt vreest voor een toename van geluidsoverlast en heeft medelijden met de vleermuizen die moeten wijken. “Sinds de interne verbouwing van enkele jaren geleden waarbij de kantine fors uitgebreid is en deze gebruikt wordt voor bruiloften, recepties of andere feesten ervaren we geluidsoverlast”, zo luidt het bezwaar tegen een nieuwe verbouwing. Met name de pratende en rokende bezoekers buiten het gebouw zorgen voor overlast. Feestjes zouden meer dan eens van binnen naar buiten worden verplaatst en doorgaan tot diep in de nacht. Bezoekers nemen claxonnerend afscheid. “Pratende bezoekers kunnen we woordelijk volgen vanuit de tuin of in de slaapkamer”, zo schrijft een omwonende aan het gemeentebestuur. “In de avonduren hebben onze kinderen last om in slaap te komen. Als ze eenmaal slapen worden ze wakker door de activiteiten van de schietsportvereniging.”

De club vindt de bezwaren van de buurt maar nonsens en meent dat omwonenden met modder gooien. “Geluidsoverlast? Helemaal niet”, aldus secretaris Jaap Bijker die graag in het voorjaar met uitbreiding wil starten. “De buurt heeft liever niet dat we groepen uitnodigen om hier te komen schieten, maar het is toch een prachtige activiteit? Het hoort bij onze vereniging. Het claxonneren is misschien één keer gebeurd, met de seizoensafsluiting. De overlast valt verder erg mee. Binnenkort hopen we nog eens met de buurt om de tafel te gaan zitten, hopelijk komen we er dan uit.”

Bron: De Stentor

Artikel delen: