Schooljeugd veiliger op weg

verkeersles.jpg

DALFSEN – Om de verkeersveiligheid extra onder de aandacht te brengen bij kinderen, gaat de gemeente Dalfsen actiever scholen bezoeken en voorlichting geven aan leerlingen.

Het verkeer wordt de komende jaren als speerpunt opgenomen in het nieuwe veiligheidsbeleid van de gemeente Dalfsen. “Maar eigenlijk is verkeer altijd een speerpunt op zich geweest”, aldus wethouder Evert Goldsteen. “De ene school gaat daar echter wat actiever mee om dan de ander. Maar verkeersveiligheid moeten we altijd actueel blijven houden. Voor verkeersouders van de scholen is een belangrijke rol weggelegd.”

Een gemeentelijk coördinator gaat actiever inspelen op die ouders en hen activeren en stimuleren. Zo moeten kinderen ook na de basisschoolperiode, als voor het eerst de tocht naar ‘de grote school’ in Zwolle of Ommen wordt gemaakt, veilig zelfstandig de weg op kunnen.

De gemeente gaat naast voorlichting in de vorm van workshops ook de verkeersafwikkeling rond de scholen nogmaals onder de loep nemen. “Zo hebben we in het verleden al eens een extra opstelstrook voor fietsen aangelegd. Wellicht zijn er meer scholen die dergelijke verkeersmaatregen behoeven.”

Overigens richt de gemeente zich wat verkeersveiligheid niet uitsluitend op de jeugd, ook ouderen krijgen een helpende hand. Om hen meer zelfvertrouwen te geven organiseert de gemeente ook in 2011 tal van cursussen.

Artikel delen: