Regio Politie Persberichten van zaterdag 30 oktober 2010

Diefstal airbag uit auto

Nieuwleusen – In de nacht van donderdag 28- op vrijdag 29 oktober is uit de auto van een bewoner aan de Haagwinde o.a. een airbag gestolen. Om in de auto te komen werd een raampje geforceerd. Mensen die ‘s nachts iets gezien of gehoord hebben dat verband kan houden met deze diefstal wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Naar de diefstal wordt een onderzoek ingesteld. (2010103689)

Onder invloed

Kampen – Een 35-jarige automobilist uit Kampen is vrijdagavond 29 oktober aangehouden voor rijden onder invloed. Bij een controle op de Dr. Damstraat bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. Zijn bepalende blaastest in het politiebureau scoorde 560 ug/l/. Hij kreeg een rijverbod van zes uren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010103835)

 Aangehouden voor dronkenschap

Hasselt – Een 20-jarige inwoner van de Noordoostpolder is vrijdagavond 29 oktober aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij liep op het Erfgenamenwegje te schreeuwen en kon nauwelijks op zijn benen staan. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010103826)

 Aangehouden voor winkeldiefstal

Steenwijk – Vrijdagmorgen 29 oktober is een 72-jarige inwoonster uit Steenwijk aangehouden voor winkeldiefstal. Uit een grootwinkelbedrijf aan de Oosterstraat had zij een armband weggenomen zonder die aan de kassa af te rekenen. Tijdens haar verhoor bekende zij ook twee andere winkeldiefstallen. Zij werd in vrijheid gesteld. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010103643)

 Aangehouden voor bedreiging

Steenwijk – Na gedreigd te hebben de auto van een plaatsgenoot te vernielen is vrijdagmiddag 29 oktober een 22-jarige Steenwijker aangehouden. Bij hem werd een honkbalknuppel in beslag genomen. Het slachtoffer /aangever sprak de man aan omdat hij op zijn particuliere parkeerplaats stond geparkeerd. Na verhoor werd de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010103694)

 Aangehouden voor bedreiging

Zwolle – Een 24-jarige Zwollenaar is vrijdagvond 29 oktober aangehouden in Park de Wezenlanden voor bedreiging. Kort daarvoor had hij bij een ruzie in een woning aan de Oude Vismarkt met een mes gezwaaid. Daarbij zou ook gevochten zijn en werden door de man vernielingen aangericht. Bij hem werd een mes inbeslaggenomen. In afwachting van zijn verhoor werd hij ingesloten. Tegen hem wordt een onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt. (2010103834)

 Aangehouden voor mishandeling

Zwolle – Een 19-jarige Zwollenaar is zaterdagmorgenvroeg 30 oktober aangehouden voor mishandeling. Bij een horecagelegenheid aan de Melkmarkt gaf hij een hij medewerker van een uitgaansgelegenheid een kopstoot. Er was een woordenwisseling tussen beiden ontstaan omdat de Zwollenaar zich niet aan de huisregels hield. Hij werd ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010103840)

 Aangehouden voor lokaalvredebreuk

Zwolle – Vrijdagmiddag 29 oktober is een 62-jarige Zwollenaar aangehouden voor lokaalvredebreuk. Hij was ondanks een toegangsverbod een zorginstelling aan de Burgemeester Vos de Waelstraat binnengelopen. Binnen gooide hij met huisraad en sneuvelde er een ruit. Na verhoor werd de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010103594)

 Aangehouden voor dronkenschap

Zwolle – Op de Dobbe is vrijdagavond 29 oktober een 49-jarige Zwollenaar aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij viel winkelend publiek lastig en maakte ongewenste opmerkingen naar passerende vrouwen. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010103780)

 Rijbewijs ingenomen

Zwolle – Zaterdagmorgenvroeg 30 oktober  is het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige, voor rijden onder invloed aangehouden, beginnend autobestuurder uit Zwolle. Bij controle op de Rembrandtlaan bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. Zijn bepalende blaastest in het politiebureau scoorde 445 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van zes uren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010103866)

 Diefstal uit vrachtwagen

Wijhe – In de nacht van vrijdag 29- op zaterdag 30 oktober is ingebroken in een vrachtwagen aan de Raalterweg. Uit de auto is o.a. navigatieapparatuur gestolen. Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat verband kan houden met deze diefstal wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Naar de diefstal wordt een onderzoek ingesteld. (2010103882)

 Aangehouden voor dronkenschap

Deventer – Een 18-jarige Deventenaar is zaterdagmorgenvroeg 30 oktober in de Keizerstraat aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij dreigde op de vuist te gaan met een plaatsgenoot. In afwachting van zijn verhoor werd hij ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010103545)

 Aangehouden voor belediging en verzet

Deventer – Zaterdagmorgenvroeg 30 oktober is op de Bergstraat een 34-jarige man uit Deventer aangehouden voor belediging van politiemensen en verzet bij zijn aanhouding. Op de Brink meende hij zich te moeten bemoeien met een bekeuringsituatie en maakte beledigende opmerkingen. Hij ging er vandoor toen duidelijk werd dat hij aangehouden zou worden. Hij verstopte zich onder een auto maar kon uiteindelijk worden ingerekend. In afwachting van zijn verhoor werd hij ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010103842)

 Onder invloed

Deventer – Een 19-jarige snorfietsster uit Twello is zaterdagmorgenvroeg 30 oktober aangehouden voor rijden onder invloed. Bij een controle op de Broederenstraat bleek dat zij teveel alcohol gedronken had. In het politiebureau blies zij een score van 200 ug/l. Zij bleek geen rijbewijs te hebben, kreeg een rijverbod en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010103844)

 Aangehouden voor dronkenschap

Deventer – Op de Brink is zaterdagmorgenvroeg 30 oktober een 34-jarige man uit Gorssel aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij werd aanvankelijk staande gehouden omdat hij op straat tegen een gevel plaste. Daarnaast kon hij zich niet legitimeren en verzette hij zich tegen zijn aanhouding. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (010103847)

Artikel delen: