Regio Politie Persberichten van woensdag 3 november 2010

Onder invloed achter het stuur

Ommen – Een 57-jarige inwoner van Balkbrug werd dinsdag 2 november tijdens een controle aangehouden op de Bouwmeesterweg voor rijden onder invloed. Hij blies bij de ademanalyse 570 ug/l. De bestuurder kreeg een rijverbod opgelegd van acht uur. De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hiervoor is afzonderlijk proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontroles bij wegwerkzaamheden

Genemuiden – Op de Nieuweweg werden op dinsdag 2 november tijdens een snelheidscontrole  twee personen bekeurd voor overschrijding van de maximum snelheid met 28 en 32 km/u. In verband met klachten over te hard rijden bij de wegwerkzaamheden op de Rijksweg A28 werd ook daar gecontroleerd met de lasergun. Een 44-jarige bestuurder uit Dokkum reed met 37 km/u te hard langs de werkzaamheden. Proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt voor overschrijding van de maximumsnelheid. (2010104918)

 Gewond bij aanrijding

Zwolle – Bij een verkeersongeval op de kruising Grote Markt / Oude Vismarkt raakte dinsdagmiddag 2 november een 23-jarige fietsster uit Zwolle gewond. Zij werd met beenletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw reed vanuit de richting van de Sassenstraat de kruising op en werd aangereden door een stapvoets rijdende bestelwagen, bestuurd door een 37-jarige man uit Genemuiden. Hij zag haar te laat de kruising oprijden. Naar het ongeval wordt een nader onderzoek ingesteld. (2010104720)

 Aangehouden voor mishandeling

Zwolle – Een 20-jarige man uit Oldebroek is woensdagmorgenvroeg 3 november aangehouden voor mishandeling. Bij eens schermutseling in een horecagelegenheid aan de Jufferenwal sloeg hij een flesje weg, dat vervolgens letsel veroorzaakte aan het gezicht van een 20-jarige Zwollenaar. In afwachting van zijn verhoor werd de Oldebroeker ingesloten. Tegen hem wordt een onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt. (2010104925)

 Aangehouden voor verzet

Zwolle – Na vervelend en recalcitrant gedrag bij een bekeuringsituatie is dinsdagmorgen 2 november op het Zijltje een 20-jarige Amsterdammer aangehouden. Toen duidelijk werd dat hij mee moest naar het politiebureau verzette hij zich. Met behulp van andere politiemensen werd hij ingerekend. Na zijn verhoor werd hij in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010104727)

 Aangehouden voor dronkenschap

Zwolle – Een 53-jarige man uit Deventer is dinsdagmiddag 2 november aangehouden voor openbare dronkenschap. Op de Harm Smeengekade kon hij nauwelijks op zijn benen staan. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010104804)

 Aangehouden voor winkeldiefstal

Zwolle – Dinsdagmiddag 2 november is een 40-jarige vrouw uit Zwolle aangehouden voor winkeldiefstal. Uit een supermarkt aan de Dobbe had zij voor ruim 20 euro aan levensmiddelen meegenomen, zonder die aan de kassa af te rekenen. Van het betreffende bedrijf kreeg zij een winkelverbod. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010104877)

 Aangehouden voor bedreiging

Zwolle – Een 40-jarige man uit Zwolle is dinsdagvond 2 november, in het gebied van politieteam Zwolle-Noord, aangehouden en ingesloten voor bedreiging met geweld van zijn (tiener)zoon. Tegen hem wordt ivm recidive een procedure in het kader van huiselijk geweld ingezet. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.(2010104897)

 Onder invloed, rijbewijs ingenomen

Zwolle – Woensdagmorgenvroeg 3 november is het rijbewijs van een18-jarige, voor rijden onder invloed aangehouden, bromfietser uit Zwolle ingevorderd. Bij een controle op de Burgenmester Roelenweg bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. Zijn blaastest in het politiebureau scoorde 375 ug/l. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010104924)

 

Ommen – Ook tegen een 57-jarige bestuurder uit Giethmen werd proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed. Hij blies 455 ug/l bij de ademanalyse. De man kreeg een rijverbod van vier uur opgelegd. (2010104683, 2010104926)

 Ten val met fiets

Hardenberg – Dinsdagavond 2 november is een 57-jarige fietsster uit Rheezerveen overgebracht naar het ziekenhuis, nadat zij op de Ommerweg was gevallen. Zij liep daarbij een hoofdwond op. De vrouw kon na behandeling weer naar huis..(2010104938)

 Twee mannen aangehouden voor heling aanhanger

Deventer – In de nacht van maandag 1 op dinsdag 2 november werden op de Middelweg twee mannen (54 en 28 jaar oud) uit Deventer aangehouden voor heling danwel diefstal van een aanhangwagen. De auto waarin het tweetal zat werd omstreeks 01.30 uur door een surveillerende politiemedewerker opgemerkt op de Ceintuurbaan. Gezien het tijdstip viel het op dat achter de auto een aanhangwagen was bevestigd. Daarop werden de inzittenden gecontroleerd. Zij konden niet verklaren van wie de aanhanger was, waarop het tweetal werd overgebracht naar het bureau. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten. Ook naar de herkomst van de aanhanger is inmiddels een onderzoek ingesteld. (2010104598)

 Man aangehouden voor openbare dronkenschap

Deventer – Na een overlastmelding werd in de vroege ochtend van woensdag 4 november een inwoner van Deventer op de Houtmarkt aangehouden voor openbare dronkenschap. De man had zich vervelend gedragen op het Bergkerkplein, waar hij herhaaldelijk bij een woning had aangebeld en niet weg wilde gaan. De man werd ter ontnuchtering ingesloten. Hij had een rijbewijs en een paspoort bij zich met afwijkende gegevens erop. Omdat de man de Poolse nationaliteit heeft, is de Vreemdelingenpolitie ingeschakeld. Zij zullen de echtheid van beide documenten onderzoeken. (2010104936/2010104945)

 Aangehouden voor heling

Wijhe – Dinsdagochtend 2 november kreeg de politie een melding dat twee personen zich verdacht hadden gedragen in een winkel in Wijhe. Bij controle door een medewerker bleek er allerlei gereedschap in de tassen van het tweetal te zitten. Dit was niet afkomstig uit de winkel waarin zij zich bevonden, maar wekte toch argwaan bij de alerte winkelbediende. Hij besloot daarom de politie te alarmeren. De politiemedewerkers troffen het tweetal aan op de Raalterweg. Eén van de verdachten, een 27-jarige man uit gemeente Oldebroek, bleek op een gestolen scooter te zitten. Hij werd aangehouden voor heling. Bij zijn fouillering bleek de man ook een autosleutel, die van diefstal afkomstig was, op zak te hebben. Hij werd ingesloten op het bureau en de politie heeft een onderzoek ingesteld. (2010104742)

Artikel delen: