Regio Politie Persberichten van vrijdag 5 november 2010

Alcoholcontrole

Staphorst – Een 18-jarige automobilist uit Zwolle en een 36-jarige automobilist uit Punthorst zijn bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol. In de nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 november van 22.30 uur tot 02.45 uur werd een alcoholcontrole gehouden op de Binnenweg in Staphorst.

Tijdens de controle zijn ongeveer 50 automobilisten gecontroleerd. De 18-jarige beginnende bestuurder uit Zwolle blies een score van 130 ug/l en kreeg naast een proces-verbaal ook een rijverbod van 1 uur. De automobilist uit Punthorst blies een score van 250 ug/l. Ook hij kreeg naast een proces-verbaal een rijverbod van 1 uur opgelegd. (2010050346)

 Getuigen van mishandeling gezocht

Steenwijkerland – Een 22-jarige automobiliste uit Steenwijkerland heeft op donderdag 4 november aangifte gedaan van mishandeling. Het slachtoffer werd door een onbekende man bij de keel gegrepen toen zij uit haar auto stapte nabij Berg en Bos. De man schold haar vervolgens uit en ging er toen ijlings vandoor. Het slachtoffer was totaal verrast en kan geen reden bedenken die aanleiding zou kunnen zijn voor de mishandeling. De man had een zwarte sjaal voor zijn mond en neus. Hij droeg een zwarte jas van iets glimmend materiaal. Deze jas reikte tot iets over zijn heupen. Hij had kort rechtop staand donker haar. Hij was tussen 1.70 en 1.95 m. Zij die menen op basis van het signalement  de verdachte te kennen of eventueel iets hebben gezien op het tijdstip van de mishandeling in de omgeving van Berg en Bos, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Steenwijk via telefoon 0900 – 8844. Eventuele anonieme meldingen kunnen gedaan worden bij Bel M 0800 -7000. (2010105483)

 Bekeuringen voor sluipverkeer

Zwolle – Naar aanleiding van klachten van omwonenden over sluipverkeer is er donderdagochtend 4 november gecontroleerd op de Kanaalweg. In totaal werden negen automobilisten (niet zijnde omwonenden of landbouwvoertuigen) bekeurd voor het negeren van het inrijdverbod voor motorvoertuigen met meer dan twee wielen. (2010105354)

 Winkeldief aangehouden

Zwolle – Een 22-jarige man uit Vaassen is donderdag 4 november rond 12.25 uur in een winkel aan de Kleine A aangehouden voor winkeldiefstal. De man rekende een pakje kauwgom af, maar een personeelslid had gezien dat de man diverse goederen in zijn tas had gestopt die hij niet afrekende. Toen de man voorbij de kassa werd hij gevraagd om zijn tas te openen. Daarbij werden de gestolen spullen aangetroffen. De man is aangehouden en overgedragen aan de politie. Op het politiebureau bleek de man een broek aan te hebben waaraan nog een beveiligingsclip zat. De man deed afstand van de gestolen goederen en is na verhoor met een winkelverbod heengezonden. Het Openbaar Ministerie beslist over verdere afhandeling van de zaak. (2010105379)

 Mannen aangehouden voor oplichting

Zwolle – Op donderdag 4 november rond 17.30 uur werden op de Kerkstraat drie mannen aangehouden voor oplichting. Eén van hen, een 53-jarige man uit Utrecht, had even daarvoor onder valse voorwendselen bij een winkel aan de Diezerpoortenplas een laptop gekocht met uitstel van betaling. Toen de verkoper kort na vertrek van de koper dit ontdekte belde hij de politie. Op basis van het signalement werd de man, samen met de twee anderen, aangetroffen op de Kerkstraat. Omdat de twee anderen, mannen van 26 en 29 jaar uit Dordrecht, mogelijk geholpen hebben bij de oplichting, werden alle drie de mannen aangehouden. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten. (2010105477)

 Bromfietsrijbewijs ingevorderd

Zwolle – Van een 20-jarige bromfietser uit Zwolle is vrijdag 5 november rond 01.45 uur het bromfietsrijbewijs ingevorderd in verband met rijden onder invloed. De bromfietser viel op omdat hij op de Van Karnebeekstraat met redelijk snelheid een fietser meesleepte. Toen agenten hem daarop aanspraken roken ze een alcohollucht. Uit de blaastest bleek dat hij had gedronken. Hierop werd hij meegenomen naar het bureau waar de uitslag van de ademanalyse 410 ug/l bedroeg. Het bromfietsrijbewijs werd daarop ingevorderd. (2010105543)

 Man aangehouden voor geven kopstoot

Zwolle – Een 30-jarige man uit Zwolle is vrijdag 5 november rond 02.10 uur aangehouden op de Jufferenwal voor mishandeling. De man had in een horecagelegenheid ruzie gehad met een andere man. Toen een 23-jarige man uit Zwolle tussen beiden kwam om de zaak te sussen gaf de 30-jarige man de jongere man plotseling een kopstoot. De 23-jarige man liep daarbij een bloedneus op. De verdachte kon bij de horecagelegenheid worden aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. (2010105546)

 Man aangehouden voor vernieling

Zwolle – Een 23-jarige man uit Zwolle is vrijdag 5 november rond 04.00 uur op de Harm Smeengekade aangehouden voor het plegen van vernielingen. De man die in de studentenwoning op bezoek was had zonder aanleiding een ruit van de voordeur vernield. Medebewoners belden daarop de politie. De man kon in de woning worden aangehouden en is voor nader onderzoek ingesloten. (2010105551)

 Automobilisten onder invloed

Bruchterveld – Op de Bruchterweg werd donderdagvond 4 november een 32-jarige automobilist uit Hardenberg aangehouden voor rijden onder invloed. Zijn blaastest in het politiebureau scoorde 340 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van twee uren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010105495)

 Witharen – Een 25-jarige beginnend autobestuurder uit Hardenberg is vrijdagmorgenvroeg 5 november aangehouden voor rijden onder invloed. Bij een controle op de N48 bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. Zijn blaastest in het politiebureau scoorde 245 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van drie uren en tegen hem wordt eveneens proces-verbaal opgemaakt. (2010105536)

 Bekeurd bij bromfietscontroles

Hardenberg – Bij verschillende bromfietscontroles zijn donderdag 4 november zeven bestuurders bekeurd omdat de constructiesnelheid van hun brom- of snorfiets te hoog was. Daarnaast hadden twee bestuurders een gladde band. In totaal werden er 15 brom- en snorfietsers gecontroleerd. En passant werd nog een motorrijder aangehouden voor rijden onder invloed op de Kellerlaan. Hij blies 340 ug/l, kreeg een rijverbod en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010105493)

 Jongen beroofd van fiets

GetuigenoproepDeventer – Een 15-jarige inwoner van Deventer werd op woensdagmiddag 3 november beroofd van zijn fiets. Hiervan deed hij donderdag 4 november aangifte. De jongen fietste woensdag rond 14.00 uur vanuit het centrum over de Boxbergerweg toen hij rennend werd ingehaald door een onbekende man. Deze dreigde de jongen te slaan indien hij zijn fiets niet afstond. Toen twee onbekende mannen zich ermee bemoeiden, kreeg de jongen een duw van de onbekende man waarna deze er vandoor ging met de fiets van de jongen. Het gaat om een blanke man tussen de 30 en 40 jaar met een mager postuur. De man droeg een zwarte pet, een zwart vest en een zwarte joggingbroek. De politie zou graag met de twee onbekende mannen die de jongen wilden helpen in contact komen. Ook andere getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. (2010105416)

 Mannen zonder helm op gestolen bromfiets

Deventer – Twee inwoners van Deventer van 18 en 19 jaar werden op donderdagmiddag 4 november aangehouden op het Boreelplein. De mannen reden zonder helm op een bromfiets door het voetgangersgebied. Deze bleek bij controle gestolen te zijn en de bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben. Beide mannen werden ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hen opgemaakt. (2010105396)

Doorrijden na aanrijding

Olst – Op donderdagmiddag 4 november vond op de Rijksstraatweg in Olst een kop-staart aanrijding plaats. Volgens getuigen hadden twee auto’s erg hard gereden over de dijk in de richting van Olst-Deventer. Er werd door de auto’s meerdere keren ingehaald over de doorgetrokken streep waarbij het volgens de verklaring van de getuigen maar net goed ging. Vlak voor de rotonde bij Olst haalde een van de auto’s weer gevaarlijk in en botste vervolgens tegen zijn voorganger. De bestuurder van de auto en een kind stapten vervolgens over in de andere auto zonder zichzelf bekend te maken en gingen er vandoor. De auto van de nog onbekende persoon werd afgesleept en voor nader onderzoek in beslag genomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de bestuurder. (2010105478)

Artikel delen: