Vandaag landelijke natuurwerkdag

natuurwerkdag.jpg

Vandaag vindt voor de tiende keer de landelijke Natuurwerkdag plaats. Vorig jaar deed een aantal van 10.000 Nederlanders mee op ruim 350 locaties in heel Nederland met deze grote opknapbeurt voor natuur en landschap. In deze tien jaar is de Natuurwerkdag uitgegroeid tot een grote bijzondere natuurwerkdag in de Nederland.

In Dalfsen word er vandaag om 10 uur gestart op de Diezerstraat. Het Rechterense veld, waar de Diezerstraat een deel van uit maakt,  is een heide en bosterrein nabij kasteel Rechteren. In het heideterrein is een aantal jaren geleden een strook machinaal geplagd. Daar groeien de dennetjes als haren op een hoofd. In de afgelopen vier jaar is dit terrein met behulp van de vrijwilligers op de natuurwerkdagen grotendeels ontdaan van de dennenopslag. Vandaag word er begonnen aan een tweede terrein, ook aan de Diezerstraat maar 500 meter verder en aan de linkerkant. Dit is een erg nat veld, dus met veel dopheide en’s zomers prachtige zonnedauw! LAARZEN meenemen is een must! De deelnemers gaan dennetjes verwijderen die een pas geplagd heideterrein weer in een bos willen veranderen. De dennetjes en enkele andere bomen worden getrokken, gezaagd, geknipt en uitgespit.

In Wijthmen zijn er werkzaamheden bij Landgoed Soeslo. Soeslo is een prachtig landgoed op een steenworp afstand van Zwolle. Het particulier bewoonde landhuis wordt omringd door bossen, weides en boomgaard. Vandaag gaan de vrijwilligers de opslag rondom de poel verwijderen. veel boompjes van een mooie dikte.

Gaat u gerust even een kijkje nemen bij deze projecten. En wilt u volgende jaar ook een handje uitsteken? Geef u dan op via hun website

Artikel delen: