Regio Politie Persberichten van dinsdag 9 november 2010

Bestuurder onder invloed, rijbewijs ingevorderd

Ommen – Maandagmiddag 8 november is het rijbewijs ingevorderd van een 42-jarige automobilist uit Zwolle voor rijden onder invloed. Bij een controle op N340 bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. Zijn blaastest in het politiebureau scoorde 600 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietser gewond bij aanrijding

Zwartsluis – Op maandagochtend 8 november is op de kruising Conradsweg met De Grote Kranerweerd een 60-jarige fietser uit Zwartsluis gewond geraakt bij een aanrijding. Een 29-jarige automobilist uit Staphorst reed over de Conradsweg in de richting van de Hasselterdijk. Toen hij op de kruising met De Grote Kranerweerd wilde afslaan, zag hij de fietser over het hoofd met een aanrijding tot gevolg. Hierbij is de fietser gewond geraakt. Hij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. (2010106372)

 Zonder helm en rijbewijs onder invloed op de scooter

Zwolle – Op de Democratenlaan werd maandagavond 8 november een 16-jarige Zwollenaar aangehouden voor rijden onder invloed. De jongen reed samen met een passagier op een scooter. Het tweetal droeg geen helm, waarop ze werden gecontroleerd. Daarbij bleek de bestuurder niet over een geldig rijbewijs te beschikken. Bovendien bleek hij onder invloed van alcohol. De ademanalyse gaf een uitslag van 590 ug/l. Dat leverde de jongen een rijverbod op van 8 uur. Ook kreeg hij proces-verbaal, zowel voor het rijden onder invloed en het niet dragen van een helm, als voor het rijden zonder rijbewijs. Zijn passagier werd bekeurd voor het niet dragen van een helm. (2010106675)

 Getuigenoproep: doorrijden na aanrijding op A28 bij afslag Dalfsen/Ommen

Zwolle – Op de Rijksweg A28 vond maandagochtend 8 november omstreeks 08.00 uur een aanrijding plaats. Daarbij liep een 26-jarige vrouw uit Zwolle nekletsel op. De vrouw kwam vanuit de richting Amersfoort en reed ter hoogte van de afslag Dalfsen/Ommen, toen zij werd ingehaald door een donkerkleurige auto. Bij deze manoeuvre botste de bestuurder van de donkere auto tegen de achterkant van de auto van het slachtoffer, een blauwe Volkswagen Golf. Hierdoor begon de auto te tollen. De vrouw verloor de macht over het stuur en botste tegen de vangrail. Daarbij raakte de auto total-loss. De veroorzaker van het ongeval is, nadat hij even op de vluchtstrook is gestopt om zijn eigen schade te bekijken, zonder zichzelf kenbaar te maken doorgereden. De politie is op zoek naar getuigen van dit ongeval. Hebt u iets gezien van deze aanrijding of beschikt u anderszins over relevante informatie, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie van Zwolle-Noord via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan via 0800-7000. (2010106388)

 Snorfietsster ten val

Zwolle – Op de Pannekoekendijk raakte maandagmiddag 8 november een 51-jarige snorfietsster uit Zwolle gewond toen ze met haar snorfiets ten val kwam. De vrouw wilde een fietsster inhalen die voor haar reed. De vrouw op de fiets week echter ineens naar links, waardoor de snorfietsster moest uitwijken en door afgevallen blad op het fietspad onderuit gleed. Ze werd met een pijnlijke schouder naar het ziekenhuis vervoerd. (2010106567)

 Inbraak in meerder auto’s in Zwolle-Oost

Zwolle – Op diverse plekken in Zwolle-Oost werd de afgelopen dagen ingebroken in auto’s. Daarbij werden diverse spullen buitgemaakt. Ook maandagochtend 8 november was het raak. Aan de Van Hille Gaerthestraat werd maandagochtend tussen 09.00 en 11.15 uur ingebroken in een auto. Er werd een ruitje ingeslagen, maar niets weggenomen. Aan de Willem Barentszstraat werd tussen 08.30 en 12.30 uur ingebroken. Ook bij deze auto werd een ruitje verbroken. De buit bestaat uit een tas met daarin een portemonnee, rijbewijs en mobiele telefoon.

 Hoe voorkomt u een auto-inbraak?

Een auto-inbraak is vaak een gelegenheidsdiefstal. Goederen die zeer in trek zijn bij auto-inbrekers zijn snel te verhandelen goederen, zoals mobiele telefoons, audioapparatuur, laptops, navigatiesystemen en foto- en filmapparatuur. Om uw auto minder interessant te maken voor het dievengilde adviseren wij u:

  • waardevolle spullen altijd mee te nemen uit de auto;
  • het handschoenenkastje open te laten, zodat iedereen kan zien dat er niets in zit;
  • uw auto te voorzien van een goedgekeurd alarmsysteem;
  • uw auto als het kan te parkeren op een overzichtelijke, goed verlichte parkeerplaats;
  • uw auto goed af te sluiten.

Aangehouden voor vernieling

Hardenberg – Maandagmorgen 8 november is een 19-jarige man uit de gemeente Hardenberg aangehouden voor vernieling. Hij forceerde de voordeur van het jongerencentrum aan de Gramsbergerweg, omdat het gebouw naar zijn zin te laat geopend was. Na verhoor werd de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010106428)

 Man aangehouden voor belediging

Deventer – In de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 november werd aan de Veenweg een 49-jarige man uit Deventer voor een controle staande gehouden. Dat gebeurde omdat de man met een grote zak tussen zadel en stuur op een snorfiets reed. De man beledigde hierop de agenten en werd daarom aangehouden. Bij de fouillering bleek de man een zakje met wit poeder bij zich te hebben. Dit zal verder worden onderzocht. Proces-verbaal voor belediging werd tegen de man opgemaakt. (2010106676)

Actuele dossiersGeen dossiers aanwezig

landelijke dossiersGeen dossiers aanwezig

Artikel delen: