Let op uw spullen

DALFSEN – Het is nu de verkeerde tijd van het jaar, ofwel goede tijden voor inbrekers. Naar nu bekend is geworden is er onlangs nog op 2 verschillende plekken ingebroken aan de Heinoseweg in Dalfsen. Bij een boerderij, bijna op klaar lichte dag. De bewoners gingen net weg. Daarna is de hele woning doorzocht.

Alle kleding is uit de kleerkasten gehaald.  Deze daders die duidelijk op strooptocht waren in de wijde omgeving (ze hebben nog 3 adressen bezocht, kris kras door de provincie), zijn aangehouden in Den Ham, waaronder een 16 jarige. En op een ander moment is ingebroken in een restaurant aan de Heinoseweg. Ook hier is alles doorzocht, zelfs de administratie. Hier wordt verder niets vermist. Ook bij nog een woning aan de Heinoseweg is een poging gedaan tot inbraak. De bewoners hoorde gerommel aan hun pand, ging toen naar buiten, en plosteling vraagt iemnad aan hem de weg naar Almelo. Na dit uitgelegd te hebben gaat de al gereedstaande met daarin een wachtend iemand, juist de andere kant op. De wongingeigenaar heeft toen onmiddellijk 112 begebeld. Maar wees op uw hoede.

AANGIFTE:

Als u aangifte wilt doen van een inbraak, is het altijd verstandig van tevoren even te bellen. De politie komt dan naar u toe om de aangifte op te nemen en de sporen veilig stellen. Ook als u het huis niet uit kunt, bijvoorbeeld omdat u slecht ter been bent, kunt u de politie vragen langs te komen om de aangifte op te nemen. Sommige mensen vinden het prettig om op het bureau aangifte te doen en persoonlijk contact te hebben met een politiemedewerker. Houd dan rekening met wachttijden. Soms wordt op het bureau een afspraak gemaakt om aangifte te doen op een ander tijdstip. Op veel bureaus bestaat de mogelijkheid om aangifte te doen bij een aangiftezuil. Andere mensen doen liever aangifte per telefoon of per internet. Voordeel hiervan is dat u er de deur niet voor uit hoeft.Wanneer?

U kunt in principe 24 uur per dag aangifte doen. Is uw fiets ’s nachts gestolen, dan kunt u best overdag komen. Maar als er iets is gebeurd waarbij nog sporen te vinden zijn, kunt u dit het beste meteen aangeven. Dit geldt natuurlijk ook voor zaken waarbij direct gevaar voor mensen of goederen ontstaat.Niet ieder politiebureau is echter 24 uur per dag geopend. De meeste politiebureaus zijn geopend tijdens kantooruren (van 9:00 tot 17:00 uur). Wilt u buiten kantooruren aangifte doen, bel dan eerst even 0900-8844 om te vragen op welk politiebureau u terecht kunt.

Artikel delen: