Geen planschadevergoeding

DEN HAAG/DALFSEN – De gemeente Dalfsen hoeft twee bewoners van de Bruinleeuwstraat in Dalfsen geen planschadevergoeding te geven voor de bouw van het nieuwe gemeentehuis recht tegenover hun woningen.

Dit besliste de Raad van State waar de families Meulenbelt en Schutte in september naar toe stapten. Voor de twee families is het een zure aangelegenheid omdat hun buren uit de Beatrixstraat wel 3.661 euro schadevergoeding hebben gekregen. Hun situatie is niet anders dan de onze, zeggen Albert Schutte en Egbert Meulenbelt. De gemeente Dalfsen heeft intussen toegegeven dat de uitkering aan de bewoners van de Beatrixstraat een vergissing was. Die woning is evenmin in waarde verminderd door de bouw van het gemeentehuis.

De Bruinleeuwstraatbewoners deden bij de Raad van State een beroep op het gelijkheidsbeginsel maar dat is niet gelukt. “Het is niet zo dat de gemeente een eenmaal gemaakte fout moet blijven herhalen”, zegt de Raad van State.

Schutte en Meulenbelt vinden overigens dat hun woningen wel degelijk in waarde zijn gedaald. Het gemeentehuis staat in hun blikveld en ze lopen de kans een geluidsscherm van 2.80 meter hoog voor hun neus te krijgen. (Dit en mer morgen in de Stentor)

Artikel delen: