Regio Politie Persberichten van vrijdag 12 november 2010

Rijbewijs ingevorderd

Zwolle – De politie heeft donderdagavond 11 november op de Rieteweg een 22-jarige automobilist uit Zwolle aangehouden. De man reed zonder licht en reageerde niet op seinsignalen van de politie. Daarop zijn agenten hem achterna gereden. Toen de man staande was gehouden bleek hij onder invloed te zijn van alcohol. Hij blies 455 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd, want hij is een beginnend bestuurder. Daarnaast is proces-verbaal opgemaakt en een rijverbod van zes uur uitgereikt.

Politie wijst op eigen verantwoordelijkheid

Kampen – Op donderdag 11 november meldde zich een inwoner van Kampen bij de politie met het volgende. Hij had een uitnodiging ontvangen voor een bijeenkomst in Kampen waarbij de genodigden voorzien zouden worden van gratis eten en drinken en diverse gratis producten zouden ontvangen. Nadat de melder op internet had gezocht naar meer informatie over de betreffende organisatie ontdekte hij dat tijdens dergelijke bijeenkomsten elders in het land de genodigden niks gratis kregen, maar hen alleen op dwingende wijze goederen te koop werden aangeboden. Naar aanleiding van deze melding wil de politie aangeven dat dergelijke bijeenkomsten vaker in de regio worden gehouden en dat bekend is dat daar goederen te koop worden aangeboden. De politie wijst er op dat personen die een dergelijke uitnodiging hebben ontvangen uiteraard zelf beslissen of ze naar de bijeenkomst gaan. Indien men wel naar de bijeenkomst gaat is men uiteraard nooit verplicht om goederen te kopen.

 

(2010107530)

 

Verkeerscontrole

Deventer – Op donderdag 11 november is een rijdende verkeerscontrole gehouden in de gemeente Deventer. In verband met het slechte weer was er niet al te veel verkeersaanbod. Op verschillende locaties werden in totaal 4 bekeuringen uitgereikt voor:

– overschrijden maximum snelheid (2x)

– negeren inhaalverbod vrachtwagens (1x)

– niet dragen gordel(1x).

(2010107524)

 

Gewond bij aanrijding

Heeten – Donderdagavond 11 november is op de Dorpsstraat een 82-jarige voetgangster uit Heeten aangereden door een passerende auto, bestuurd door een 61-jaarige vrouw uit Raalte. Het slachtoffer werd ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. Zij stak waarschijnlijk plotseling de weg over en werd door de bestuurster niet eerder opgemerkt. Naar het ongeval wordt een onderzoek ingesteld.

(2010107528)

Artikel delen: