Regio Politie Persberichten van zondag 14 november 2010

Mannen aangehouden voor mishandeling

Hardenberg – De politie heeft in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 november een 23-jarige man uit Dedemsvaart aangehouden voor mishandeling. Hij wordt ervan verdacht een 16-jarige jongen uit Heemserveen te hebben mishandeld. Volgens de jongen fietste hij op de Stelling toen er een auto voorbij kwam en stopte.

De bijrijder stapte uit en beweerde dat de jongen een scheldwoord had geroepen. Daarop werd de jongen door de man geslagen. Er is een onderzoek ingesteld.

Lemele – Dezelfde nacht werd een 18-jarige man uit Sibculo aangehouden voor de mishandeling van een 17-jarige jongen uit Vriezenveen. De twee hadden bij een bushalte aan de Korteveldsweg ruzie gekregen en daarbij had de man de jongen uit Vriezenveen een aantal keer geslagen. Er is een onderzoek ingesteld(2010108081)

Balkbrug – In een horecagelegenheid aan de Meppelerweg werd dezelfde nacht een 17-jarige jongen uit Dedemsvaart aangehouden voor de mishandeling van een 16-jarige jongen uit Dalfsen. De twee stonden bij de garderobe te wachten toen de 17-jarige jongen volgens een getuige een duw kreeg. Hij draaide zich om en sloeg de jongen in zijn gezicht. Er is een onderzoek ingesteld.

Getuigenoproep

Kampen – Onbekenden hebben zaterdagavond rond 19.20 uur op de Ommelandsingel  het geld van een 41-jarige man uit Kampen afgenomen. Hij liep op de hoek van de Ommelandsingel toen hij werd aangesproken door een negroïde man. Hij wilde zich omdraaien, maar werd op dat moment tegen een muur gedrukt en vervolgens naar de grond gewerkt. Een blanke man mishandelde de man en nam zijn geld af. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen.

 Er is van beide verdachten een signalement bekend. De blanke man is ongeveer 1.80 meter lang, tussen de 25 en 30 jaar oud en hij droeg een grijze of witte trui met capuchon, een lichtkleurige broek en een witte pet. Daarnaast had hij een zwart met witte Arafat sjaal over zijn neus en mond. De negroïde man is ongeveer 1.80 meter lang, tussen de 25 en 30 jaar oud en hij droeg een zwarte gewatteerde jas met rode accenten en een donkerkleurige pet. Hij droeg iets zwarts over zijn neus en mond. Mensen die meer weten over deze beroving kunnen contact opnemen met de politie in Kampen via 0900-8844 of anoniem een tip doorgeven via 0800-7000. (2010108018)

 Aanrijding met letsel

Vollenhove – Een 16-jarige jongen uit Vollenhove is vrijdagmiddag 12 november gewond geraakt tijdens een aanrijding op de Weg van Rollecate. De jongen reed op zijn scooter richting de Weijert en werd over het hoofd gezien door een 51-jarige vrouw uit Meppel die net een parkeervak uitreed. De jongen is voor de zekerheid per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2010107776)

Aanhoudingen voor openbare dronkenschap

Zwolle – De politie heeft in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 november een 46-jarige man uit Zwolle aangehouden voor openbare dronkenschap en het verstoren van de openbare orde. De man liep op de Luzacware te schreeuwen en steentjes tegen een ruit aan te gooien. Eerder die nacht had hij al een waarschuwing gekregen, maar hij koos ervoor om daar niet aan te voldoen. Hij bleek ook onder invloed te zijn van alcohol. Hij is ter ontnuchtering ingesloten en er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010108063)

Dezelfde nacht is een 28-jarige man uit Nijmegen aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij gedroeg zich vervelend bij een aantal horecagelegenheden aan de Melkmarkt en bleek onder invloed te zijn van alcohol. Hij is ter ontnuchtering ingesloten en er wordt proces-verbaal opgemaakt.(2010108117)

Man aangehouden voor belediging

Zwolle – Agenten hebben in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 november op de Grote Markt een 22-jarige man uit Hasselt aangehouden voor belediging. Zijn broer kreeg een boete voor wildplassen en daar was de man het niet mee eens. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de man agenten uitschold. Hij is meegenomen naar het bureau en er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010108109)

 Aanhouding voor vernieling

Dedemsvaart – Agenten hebben in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 november een vrouw van 19 jaar uit Dedemsvaart aangehouden voor vernieling. De vrouw had bij een horecagelegenheid aan de Julianstraat een bloempot tegen een ruit aangegooid. Ze is meegenomen naar het bureau en er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010107882)

 Rijbewijs ingevorderd

Hardenberg – Een 19-jarige man uit Hardenberg is zaterdagavond 13 november zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man reed met hoge snelheid door de bebouwde kom, haalde meerdere fietsers in en sloeg af zonder richting aan te geven. Ondanks het stopteken van de politie bleef hij met hoge snelheid doorrijden. Uiteindelijk stopte hij op een parkeerplaats aan De opgang. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (2010108016)

 

Aanhoudingen voor belediging

Dedemsvaart – Agenten hebben in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 november een 21-jarige man uit Dedemsvaart aangehouden voor belediging. De man schold agenten uit terwijl ze aan het surveilleren waren door de Julianastraat. Een 17-jarige vriend van de man kwam later die nacht naar het politiebureau om verhaal te halen. Daarbij gedroeg hij zich vervelend en hij werd het bureau uitgezet. Buiten schold hij de agenten uit. Hij is ook aangehouden en er wordt proces-verbaal tegen beide mannen opgemaakt. (2010108082 en 2010108107)

 Man aangehouden voor mishandeling

Deventer – De politie heeft in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 november op de Brink een 22-jarige man uit Deventer aangehouden voor mishandeling. De man was in een horecagelegenheid en kreeg daar woorden met een man van 29 uit Deventer en een 28-jarige man uit Leeuwarden. De verdachte sloeg beide mannen in het gezicht en ging er daarna vandoor. Dankzij een duidelijk signalement kon hij worden aangehouden. De politie is een onderzoek gestart. (2010107884 en 2010107877)

Artikel delen: