regio Politie Persberichten van 15 november 2010

Verdachten aangehouden voor rooien hennep

Zwolle – De politie heeft in de nacht van zondag 14 op maandag 15 november een hennepplantage ontdekt in een woning aan de Palestrinalaan. Na een tip namen agenten polshoogte en roken een sterke wietgeur.

De bewoners, een man en een vrouw van 29 jaar, bleken net de hennepplantage te hebben gerooid. De gerooide hennep was nog aanwezig in de woning. Vermoedelijk gaat het om enkele tientallen kilo’s. De man en vrouw zijn aangehouden en de hennep en materialen zijn in beslag genomen.

Man aangehouden voor inbraak 

   Kampen – Een 42-jarige inwoner van Dronten werd op maandagochtend 15 november rond 05.15 uur aangehouden in het zwembad aan de Broederensingel. De man was het pand binnengekomen door een ruit te forceren. De man werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (2010108255)

  Vermiste Zwollenaar levenloos aangetroffen

Zwolle, Duitsland – De politie in Zwolle kreeg zaterdagavond 13 november een melding dat de politie in Duitsland het lichaam van de vermiste man had aangetroffen op een parkeerplaats langs de snelweg. Hij werd gevonden in de buurt van Meppen. Sinds de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 november was de man vermist. De politie gaat niet uit van een misdrijf. (2010106829)

 Aangehouden voor zware mishandeling

Slagharen – Maandagmorgenvroeg 15 november is een 52-jarige man uit Hardenberg aangehouden en ingesloten voor zware mishandeling. Na een ruzie in een horecagelegenheid aan de Geert Michelsweg met een 23-jarige man uit de gemeente Hoogeveen, had hij de Hoogevener met een glas in zijn hals gestoken. Die raakte zwaar gewond en moest behandeld worden in het ziekenhuis. Naar de ruzie wordt een nader onderzoek ingesteld. Tegen de Hardenberger wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010108241)

 Mannen aangehouden voor rijden onder invloed

Deventer – Op de Bokkingshang werd zondagmiddag 14 november een 44-jarige Deventenaar aangehouden voor rijden onder invloed. De ademanalyse gaf een uitslag van 350 ug/l. Dat leverde de man een rijverbod op van 2 uur. Hij is met een proces-verbaal heengezonden. (2010108162)

 Deventer – Op de Holterweg werd zondagmiddag 14 november een 41-jarige man uit Rijssen-Holten aangehouden voor rijden onder invloed. De ademanalyse gaf een uitslag van 330 ug/l. Dat leverde de man een rijverbod op van 2 uur. Ook hij is met een proces-verbaal heengezonden. (2010108170)

 Meisje onder invloed op snorfiets

Deventer – Op de Holterweg werd in de vroege ochtend van maandag 15 november een 16-jarige snorfietsster uit Deventer aangehouden voor rijden onder invloed. Het meisje trok de aandacht doordat ze bij het zien van surveillerende agenten direct van haar snorfiets stapte en ernaast ging lopen. Bij controle bleek dat ze onder invloed verkeerde en bovendien niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De ademanalyse gaf een uitslag van 390 ug/l. Dat leverde het meisje een rijverbod op van 5 uur. Ook kreeg zij proces-verbaal aangezegd voor rijden onder invloed en zonder rijbewijs. Het meisje werd later die ochtend overgedragen aan haar moeder. (2010108236)

 Twee mannen aangehouden voor winkeldiefstal

Deventer – Bij een supermarkt aan het Boreelplein werden zondagmiddag twee mannen uit Deventer (21 en 37 jaar) aangehouden voor winkeldiefstal. Beide heren hadden een fles drank weggenomen zonder deze te betalen. Bij fouillering werd bij allebei de mannen een geringe hoeveelheid softdrugs aangetroffen. Die werd in beslag genomen en vernietigd. De 37-jarige man staat te boek als veelpleger en werd ingesloten. De 21-jarige man werd heengezonden. Justitie zal verder besluiten in deze zaak.

Artikel delen: