Fietsers langs de Poppenallee tellen mee.

teller1.jpg

DALFSEN – Op het fietspad langs de Poppenallee is een fietsenteller aangebracht. Op de plaats waar het verkeer moet worden geteld zijn holle rubberen slangen over de weg gelegd. Dit gebeurt loodrecht op de rijrichting van het verkeer. De slangen worden vastgemaakt aan de weg en aan het telapparaat.

Het telapparaat heeft een eigen accu en kan daarom aan iedere paal of boom worden geplaatst.

Op het moment dat een wiel de rubberen slangen overrijdt, wordt de lucht in de slang verplaatst. Dit wordt geregistreerd door het telapparaat. Hierdoor worden eigenlijk de voertuigassen gemeten. Doordat het telapparaat op tijd loopt worden door de instellingen van het apparaat de typen voertuigen

teller2.jpg

Fietsteller

De fietsteller is kleiner dan de mechanische teller. Toch werkt deze hetzelfde. Door dat de fietsteller gevoeliger is afgesteld worden de fietsers en bromfietsers geteld.

Deze teller kan alleen op vrijliggende fietspaden worden gebruikt, omdat door de gevoeligheid van het apparaat de andere voertuigen niet onderscheiden kunnen worden. Niet alle tellers zijn echter geschikt om op dezelfde locatie te plaatsen. De metingen zijn bedoeld om de verschillende verkeersstromen in beeld te brengen en te analyseren. Met de verschillende apparaten is het NIET mogelijk om bekeuringen uit te schrijven. Ze kunnen namelijk geen foto’s maken of kentekens registreren. Dus mag mag er gerust in volle vaart over heen fietsen ook in Dalfsen.

 

Artikel delen: