Regio Politie Persberichten van dinsdag 16 november 2010

Aanrijdingen met letsel

Zwolle – Een 63-jarige Zwollenaar is maandagmiddag 15 november gewond geraakt nadat hij op de Hoekstraat met zijn snorfiets een auto had geraakt, tegen een lantaarnpaal was aangereden en was gevallen. Hij liep daarbij een hoofdwond op.

Rijden onder invloed

Wanneperveen – In de nacht van zondag 14 op maandag 15 november werd aan de Veneweg een 30-jarige vrouw uit de gemeente Steenwijk aangehouden voor rijden onder invloed. Bij de blaasproef op straat blies de vrouw een F. Zij werd overgebracht naar het bureau alwaar een ademanalyse volgde. Deze scoorde 725 ug/l. Het rijbewijs van de vrouw kon wordt ingevorderd. Er is proces-verbaal tegen de vrouw opgemaakt voor rijden onder invloed. (2010108655)

 Kop-staart botsing met vier auto’s

Zwartsluis – Op maandagochtend vond op de brug in Zwartsluis (Hasselterdijk) een kop-staart-botsing plaats. Drie auto’s reden stapvoets achter elkaar. Een 58-jarige man uit Zwartsluis zag te laat dat de auto’s stapvoets reden en botste tegen de achterste auto waarna de andere twee auto’s tegen hun voorganger aan botsten. Drie voertuigen moesten worden afgesleept. Er is niemand gewond geraakt. (2010108383)

 Man aangehouden voor baldadigheid

Zwolle – De politie heeft in de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 november een 42-jarige man uit Dronten aangehouden voor baldadigheid. De man probeerde op de Emmawijk een brandje te stoken met papier en bladeren. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010108784)

 Rijden onder invloed

Zwolle – Een 32-jarige man uit Elburg is in de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 november aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen hem rijden in zijn auto op de Katerdijk. De auto had geen kentekenplaat en bleek schade te hebben aan de voorkant. Na onderzoek bleek dat de man een bankje omver had gereden bij de Sassenpoort. De man bleek ook alcohol te hebben gedronken. Hij blies 600 ug/l. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal. (2010108783)

 Aanhouding voor winkeldiefstal

Zwolle – Personeel van een winkel aan het Kleine Grachtje heeft maandagmorgen 15 november een 25-jarige vrouw uit Zwolle aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw wilde de winkel verlaten met goederen ter waarde van € 30,- zonder deze af te rekenen. Ze bleek bij een andere winkel ook nog parfum te hebben gestolen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt en de vrouw heeft een winkelontzegging gekregen. (2010108488)

 

Aanrijdingen met letsel

Dezelfde middag ontstonder een aanrijding op de rotonde Hogenkampsweg/Meppelerstraatweg. Een 78-jarige man uit Amersfoort reed de rotonde op en zag daarbij een 19-jarige vrouw uit Zwolle over het hoofd. Ze kwam met haar fiets te vallen en liep letsel aan haar arm op. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (2010108666 en 2010108713)

Man aangehouden voor auto-inbraak

Zwolle – De politie heeft maandagmiddag 15 november een 29-jarige man uit Zwolle aangehouden voor het inbreken in een auto op zondag 14 november. Een getuige had de man herkend. Op basis daarvan is hij aangehouden. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (2010108158)

Fietser gewond bij aanrijding

Hardenberg – Op de Witte de Withstraat raakte maandagmorgen 15 november een 53-jarige fietser uit Hardenberg gewond bij een aanrijding. Een 23-jarige automobiliste uit Hardenberg kwam vanuit de Adm. Helfrichstraat gereden, maar verleende daarbij geen voorrang aan de fietser. Een aanrijding was het gevolg. De fietser raakte gewond aan zijn arm en been en werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Tegen de automobiliste zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2010108406)

 Rijden onder invloed

Deventer – Tegen een 33-jarige bromfietsbestuurder uit Deventer werd maandag 15 november proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed. De bestuurder werd bij een controle aangehouden op de Hoge Hondstraat. De ademanalyse gaf een uitslag van 555 ug/l. De man kreeg tevens een rijverbod opgelegd van zes uur. (2010108730)

Fietser aangereden

Deventer – Een 59-jarige fietser uit Deventer werd maandag 15 november met schouderklachten voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Hij werd op de Zweedsestraat aangereden door een 29-jarige automobilist uit Deventer. Deze kwam uit de richting van de Westfalenstraat en wilde rechtsaf slaan op de Zweedsestraat. Hij gaf daarbij geen voorrang aan de fietser. (2010108823)

Winkeldiefstal

Deventer – Een 16-jarige jongen uit Deventer werd maandag 15 november aangehouden voor winkeldiefstal. Hij probeerde twee flessen drank mee te nemen zonder daarvoor te betalen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg tevens een winkelverbod van een jaar uitgereikt. (2010108679)

Man op heterdaad aangehouden voor poging inbraak

Wesepe (Olst/Wijhe) – In de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 november, rond 02.20 uur, werd op de Raalterweg een 29-jarige man aangehouden en ingesloten voor poging inbraak bij een bedrijfspand. Een oplettende burger deed melding van een ongebruikelijke situatie en verdachte omstandigheden. Er zou een auto staan op het bedrijfspand en er zouden twee personen lopen. Daarop is de politie ter plaatse gegaan. Daar werd een auto gesignaleerd en drie personen. De drie personen renden weg en gaven geen gehoor aan een duidelijk stopteken. De verdachte werd na een korte achtervolging aangehouden in een weiland. Hij kon zich niet identificeren. Nader onderzoek moet uitwijzen wat er zich die nacht heeft afgespeeld en of er meerdere personen betrokken zijn geweest.

 Bent u getuige of heeft u informatie over wat er zich die nacht heeft afgespeeld, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via bel M. 0800-7000. (2010108780)

Artikel delen: