Regio Politie Persberichten van donderdag 18 november 2010

Drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal/heling

Staphorst/Zwolle – In Zwolle werden woensdagavond 17 november drie mannen uit Ede (22, 22 en 23 jaar) aangehouden op verdenking van diefstal en/of heling. De mannen werden onderaan de afrit bij Zwolle-Centrum gecontroleerd, omdat agenten ze hadden zien rijden in Staphorst en de situatie niet vertrouwden.

In het voertuig van het drietal werden diverse goederen, waaronder sieraden en oude munten, aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Besloten werd hen over te brengen naar het bureau voor verhoor. Bij onderzoek van het voertuig werden diverse breekijzers aangetroffen en andere zaken die in verband kunnen worden gebracht met inbraak en diefstal. Nader onderzoek moet uitwijzen of er inderdaad sprake is van strafbare feiten. (2010109400)

 Inbraak in bedrijf

Vollenhove – Woensdag 17 november werd aangifte gedaan van inbraak in een bedrijf aan de Flevoweg. De kluis werd geforceerd en daaruit werd rookwaar en geld weggenomen. Uit de winkel zijn onder andere batterijen en sigaretten verdwenen. De dader(s) kwam(en) binnen door het alarm onklaar te maken en twee deuren te forceren. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 16 november even na 20.00 uur en 17 november 05.45 uur. Bent u getuige geweest van deze inbraak of hebt u op andere wijze informatie over deze inbraak, bel dan naar de politie (team Steenwijkerland) via 0900-8844. (2010109152)

 19 bekeuringen bij verkeerscontrole

Zwartewaterland – Op dinsdag 16 november zijn er 19 bekeuringen uitgeschreven bij een verkeerscontrole op de N331 Hasselt en Zwartsluis en op de N659 (Kamperzeedijk). De bekeuringen zijn uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de autogordel (10 x), het niet handsfree bellen en het overschrijden van de maximumsnelheid. (2010109325)

 Zes bromfietsers bekeurd bij bromfietscontrole

Genemuiden – Op woensdagochtend 17 november heeft het politieteam Horst en Waterland samen met het team Verkeersveiligheid een bromfietscontrole gehouden op de Kamperzeedijk. Ruim 20 bromfietsers zijn gecontroleerd. Zes daarvan zijn bekeurd voor onder andere snelheidsovertredingen en het overschrijden van een doorgetrokken streep. Een bromfiets van een 17-jarige jongen uit Genemuiden bereikte zelfs een constructiesnelheid van 85 km/u. Omwonenden gaven aan de verkeerscontrole erg op prijs te stellen. (2010109190)

 Verdachte aangehouden voor inbraak

Zwolle – Agenten hebben woensdagmorgen 17 november een 42-jarige man uit Dronten aangehouden voor inbraak. De man werd aangetroffen in een gebouw aan de Hanzelaan. Hij was zonder toestemming het gebouw ingegaan en werd gezien door een medewerker. (2010109156)

 Aanhouding voor heling

Zwolle – De politie heeft woensdagmorgen op de Hanzelaan een 24-jarige Zwollenaar aangehouden voor heling. De man fietste op een fiets waarvan het originele slot ontbrak. De fiets bleek gestolen te zijn. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010109218)

 Getuigenoproep aanrijding

Zwolle – De politie is op zoek naar twee getuigen van een aanrijding op de Oldeneelallee. Rond 14.00 uur werd een 18-jarige vrouw uit Wijhe aangereden door een 67-jarige man uit Hellendoorn. Volgens de man had hij groen licht om de kruising met de Marsweg over te steken. De 18-jarige vrouw reed op haar bromfiets en stak vermoedelijk op dat moment net de Marsweg over. De vrouw werd geraakt en kwam op het wegdek terecht. Ze is met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de aanrijding en wil graag in contact komen met twee getuigen die de man hebben gesproken. Ze hebben geen gegevens achtergelaten dus ze worden verzocht contact op te nemen met de politie in Zwolle via 0900-8844. (2010109327)

 Inbraak

Zwolle – In de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 november is ingebroken in een hoogwerker die geparkeerd stond op het terrein van een bedrijf aan de Eiffelstraat. Er is een accu weggenomen. De politie stelt een onderzoek in. (2010109189)

 Man aangehouden voor huisvredebreuk

Hardenberg  – Bij een winkel aan de Markt werd op woensdagmiddag 17 november een 46-jarige man uit Beekbergen aangehouden voor huisvredebreuk. De man was meerdere malen gevorderd om de winkel te verlaten en gaf hier geen gehoor aan. Ook bleek de man onder invloed van alcohol te zijn. De man kreeg een winkelverbod van 24 maanden en een proces-verbaal voor openbare dronkenschap. (2010109326)

 Auto tegen boom

Ane – Op woensdagmiddag 17 november vond aan de Berkteweg een eenzijdige aanrijding plaats. Een auto was tegen een boom gereden en hierop gedeeltelijk in een sloot beland. De bestuurder, een 78-jarige man uit de gemeente Hardenberg, was zwaar gewond en werd door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Vermoedelijk is de auto in de berm terecht gekomen en daarna naar de andere kant van de weg gegaan en vervolgens hier tegen een boom gereden. (2010109397)

 Man aangehouden voor rijden onder invloed

Dedemsvaart – Aan de Nieuwewijk werd op woensdagavond 17 november een 31-jarige man uit Dedemsvaart aangehouden voor rijden onder invloed. De man had een rare manoeuvre gemaakt met zijn auto waarna hij een stopteken kreeg. Bij de controle bleek hij onder invloed van alcohol te zijn. Op het bureau blies hij 560 ug/l. bij de ademanalyse. Proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt. (2010109424)

 20-jarige man aangehouden voor bedreiging

Deventer – Op woensdagmiddag 17 november is in een pand aan de Nico Bolkesteinlaan een 20-jarige man uit de gemeente Bronckhorst aangehouden voor het uitten van bedreigingen. De man had een 43-jarige man bedreigd. De 20-jarige man is overgebracht naar het politiebureau. (2010109292)

 67-jarige winkeldief aangehouden

Deventer – Op woensdagochtend 17 november is in een winkel aan de Karel de Grotelaan een 67-jarige Deventenaar aangehouden voor winkeldiefstal. De man had diverse levensmiddelen ter waarde van bijna 10 euro weggenomen zonder te betalen. De man heeft afstand gedaan van de levensmiddelen en is overgebracht naar het politiebureau. (2010109241)

 45-jarige winkeldief aangehouden

Deventer – Op woensdagmiddag 17 november is in een winkel aan de Korte Bisschopstraat een 45-jarige winkeldief uit Enschede aangehouden. De man had geprobeerd meerdere halve literblikken bier weg te nemen zonder te betalen. De man deed afstand van het bier en is overgebracht naar het politiebureau. (2010109375)

 54 bekeuringen uitgeschreven bij verkeerscontrole

Deventer – Op woensdag 17 november zijn er op de Deventerweg bij een grote verkeerscontrole 54 bekeuringen uitgeschreven. Deze controle werd gehouden door de vrijwillige politie Deventer en het politieteam Deventer-Centrum. Ook waren er nog diverse partnerorganisaties zoals ANWB, Belastingdienst, Douane en Rijkswaterstraat bij betrokken. De bekeuringen zijn onder andere uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs, het niet hands-free bellen en het hebben van ‘gladde banden’. De Belastingdienst heeft tijdens deze controle voor 18.000 euro aan openstaande gelden geïnd en beslag gelegd op 395.000 euro. Vier voertuigen werden afgevoerd. Tevens heeft de ANWB bij zes leden en 2 niet leden direct kleine reparaties aan de auto uitgevoerd. In totaal werden 400 voertuigen gecontroleerd. (2010109367)

 *** Getuigenoproep ***

Autoradio’s gestolen en joyriding

Wijhe – Aan de Herxen werden in de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 november verschillende autoradio’s gestolen uit geparkeerde auto’s. Er werd in ieder geval tweemaal aangifte gedaan, maar vermoedelijk zijn er nog meer mensen slachtoffer geworden van de diefstal. Ook werd een grijze Toyota, die niet afgesloten was, meegenomen voor een ritje en daarna op een andere plek in de straat weer geparkeerd. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen. Hebt u iets gezien of gehoord deze nacht dat verband kan houden met de diefstallen of het joyriding? Neem dan contact op met het politieteam Salland via 0900-8844. Anoniem een melding maken kan via Bel M. 0800-7000.

 Hoe voorkomt u een auto-inbraak?

Een auto-inbraak is vaak een gelegenheidsdiefstal. Goederen die zeer in trek zijn bij auto-inbrekers zijn snel te verhandelen goederen zoals mobiele telefoons, audioapparatuur, laptops, navigatiesystemen, foto- en filmapparatuur. Om uw auto minder interessant te maken voor het dievengilde adviseren wij u:

  • waardevolle spullen altijd mee te nemen uit de auto;
  • het handschoenenkastje open te laten, zodat iedereen kan zien dat er niets in zit;
  • uw auto te voorzien van een goedgekeurd alarmsysteem;
  • te parkeren op een overzichtelijke, goed verlichte parkeerplaats;
  • de auto goed af te sluiten;
  • altijd aangifte te doen.

(2010109262 / 2010109251 / 2010109236)

 Verdachte van mishandeling aangehouden

Raalte – Een 21-jarige man uit Raalte is woensdag 17 november aangehouden op verdenking van mishandeling. De man wordt er van verdacht in de nacht van 18 op 19 september een 22-jarige man uit Wijhe te hebben mishandeld in een horecagelegenheid aan de Almelosestraat in Raalte. Zonder directe aanleiding kreeg de Wijhenaar die nacht een kopstoot en enkele vuistslagen in zijn gezicht. De man deed destijds aangifte. In het kader van het onderzoek dat volgde werd de man uit Raalte aangehouden. De man is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden. (2010090703)

Artikel delen: