Regio politie Persberichten van 19 november 2010

Onder invloed

Nieuwleusen – Vrijdagmorgenvroeg 19 november is een 18-jarige beginnend automobilist uit Nieuwleusen aangehouden voor rijden onder invloed. Bij een controle op de burgemeester Backxlaan bleek dat ook hij teveel alcohol gedronken had. Zijn blaastest in het politiebureau scoorde 285 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van drie uren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist onder invloed

Kampen – Op de IJsselkade is vrijdag 19 november rond 01.35 uur een 24-jarige automobilist uit Oosterwolde aangehouden voor rijden onder invloed. Bij een controle bleek dat de man had gedronken. De ademanalyse op het bureau gaf een uitslag van 305 ug/l. De man is na verhoor met een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur heengezonden. (2010109747) Inbraak in bedrijfspand

Steenwijk – In de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 november is er ingebroken in een bedrijfspand  aan de Koematen. Met geweld zijn een buitendeur en diverse binnendeuren vernield. Uit het pand werd een kluis met papierwerk en contant geld weggenomen. (2010109768)

 Zakkenrollerij

Zwolle – Een 44-jarige inwoonster van Zwolle heeft aangifte gedaan van zakkenrollerij. Het slachtoffer merkte donderdag 18 november rond 13.40 uur dat haar portemonnee met de gebruikelijke bankpasjes en identiteitskaart uit haar rugzak was verdwenen. Het vermoeden is dat de zakkenrollerij plaatsvond op het Konijnenveld. Het slachtoffer heeft niets gemerkt van het wegnemen uit haar rugzak. (2010109643)

 Winkeldiefstal

Zwolle – Een 62-jarige inwoner uit Zwolle is op donderdag 18 november rond 16.20 uur aangehouden voor winkeldiefstal. De verdachte had bij een winkelbedrijf aan de Assendorperstraat een zakje met hondenbrokjes, een blikje bier en croissantjes meegenomen zonder deze bij de kassa af te rekenen. Winkelpersoneel heeft de verdachte aangehouden en overgedragen aan de politie. (2010109673)

 Zwolle  – Ook twee jeugdige inwoonsters van Dalfsen werden donderdag 18 november aangehouden voor winkeldiefstal. De 15-jarige verdachten hadden bij een winkelbedrijf in de Nieuwstraat kleding weggenomen ter waarde van vijftig euro. Door winkelpersoneel konden de verdachten worden aangehouden en overgedragen aan de politie. De weggenomen kleding werd terug gegeven en tegen de minderjarige verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010109683)

 Computersystemen in Noord-Oost Nederland krijgen belangrijk onderhoud

De computersystemen van de politie in Noord-Oost Nederland krijgen aanstaande zondag 21 november een belangrijk onderhoud. Het netwerk voor dataopslag wordt dan voorzien van nieuwe software. Hierna is de verwachting dat de systemen stabieler zijn en eenvoudiger te beheren. Het onderhoud maakt deel uit van een reeks geplande onderhoudswerkzaamheden in deze regio.

 Het werk gebeurt zondag tussen 08.00 uur en 18.00 uur. De meeste systemen zijn dan voor de politieagenten buiten gebruik. Uitzonderingen hierop zijn de primaire systemen in de meldkamers en de telefoonsystemen. Aangiftes gaan gewoon door of worden in uiterste gevallen verschoven naar de maandagochtend. Voor het noodzakelijk gebruik van de informatiesystemen kunnen politieagenten uitwijken naar korpsen buiten de regio. De politie verwacht dat de werkzaamheden zonder grote problemen plaatsvinden.

 Politie gaat extra controleren op kruispunt Floralaan/Boordenpad

Hardenberg – Op verzoek van de werkgroep Verkeersveiligheid Baalderveld gaat de politie in de komende periode controleren bij de kruising van de Floralaan met het fietspad genaamd het Boordenpad. De werkgroep en bewoners hebben aangegeven dat automobilisten vaak het stopverbod bij de kruising negeren en daarmee fietsers, die over het Boordenpad fietsen, in gevaar brengen. Met name tijdens voor en na schooltijd is het druk met fietsende kinderen en vinden er volgens de werkgroep en bewoners veel bijna-ongevallen plaats.

De gemeente en de politie hebben geregeld overleg met de werkgroep over de verkeersveiligheid in de wijk. Uit dit overleg is gekomen dat de genoemde kruising er wat veiligheid betreft negatief uitspringt. De fysieke inrichting van de kruising voldoet wel aan de richtlijnen. Er is immers al sprake van een drempel en een stop-bord. Daarom heeft de werkgroep de wens uitgesproken dat de politie controlerend gaat optreden. De politie gaat de komende tijd daarom ook controles uitvoeren.

 Inbraak in winkel

Hardenberg – Van woensdag 17 op donderdag 18 november is ingebroken in een (outlet)winkel aan de Voorstraat. Hieruit werd een hoeveelheid (sport)kleding meegenomen. Om binnen te komen werd een raam opgebroken. Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk verband houdt met deze diefstal wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anonieme informatie kan verstrekt worden via 0800-7000. Naar de diefstal wordt een onderzoek ingesteld. (2010109681) Hardenberg – Op de Twenteweg werd die nacht een 24-jarige beginnend automobilist aangehouden. Hij blies 215 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van twee uren en een proces-verbaal.(2010109739)

 Hardenberg – Een 53-jarige automobilist uit Hardenberg blies diezelfde nacht 265 ug/l. Hij werd gecontroleerd op de Twenteweg. Hij kreeg een rijverbod van een uur en proces-verbaal aangezegd. (2010109742)

 Verlichtingscontrole

Deventer – Agenten hebben donderdagavond 18 november gecontroleerd op het voeren van fietsverlichting op de Hoge hondstraat, de Singel en de Keizerstraat. In totaal werden er 26 bekeuringen uitgeschreven voor het ontbreken van (de juiste) fietsverlichting. Het viel de agenten daarbij op dat er in vergelijking met eerdere controles meer fietsers rondreden met (de juiste) fietsverlichting. (2010109718)

 Ongeval met letsel

Deventer – Een 32-jarige man uit Deventer is vrijdagmorgen 19 november gewond geraakt nadat hij met zijn scooter onderuit was gegaan op de Lange Zandstraat. Hij schrok vermoedelijk van een 24-jarige Deventer die net zijn oprit uitreed, raakte uit balans en kwam te vallen. Hij is met letsel aan zijn gezicht naar het ziekenhuis gebracht. (2010109785)

 Politie zoekt getuigen van tasjesroof

Deventer – De politie is op zoek naar getuigen van een tasjesroof die op zaterdag 13 november plaatsvond op de Oostriklaan. Een 88-jarige inwoonster van Deventer was te voet onderweg naar het winkelcentrum op de Flora. Op het gedeelte tussen de oprit naar het Piet van Donkplein en de Holterweg werd haar tas uit het mandje van haar rollator getrokken door een man die achter de struiken vandaan kwam. Hij rende weg in de richting van de spoorwegovergang op de Oostriklaan. Het signalement van de man luidt: circa 25-30 jaar, normaal postuur, donker haar, lengte ca. 1.70-175 m. Wie informatie heeft over deze tasjesroof wordt verzocht contact op te nemen met de politie (team Groot-Colmschate/Bathmen) via telefoonnummer 0900-8844. (2010107941)

 Politie zoekt getuigen mishandeling Vijfhoekweg

Deventer – In het kader van een onderzoek naar de mishandeling van een 12-jarige jongen uit Deventer roept de politie getuigen op zich te melden. De jongen werd op zondag 31 oktober tussen 15.00 en 15.30 uur aan de Vijfhoeksweg mishandeld door twee meisjes en een jongen. Dit gebeurde  in de buurt van het doolhof nabij het Milieucentrum. Met name wordt contact gezocht met een meisje (ca. 14 jaar) op een damesfiets met een mandje, voorzien van bloemetjes. Het slachtoffer werd die zondag om nog onduidelijke reden belaagd door het drietal. Hij werd onder meer bespuugd, geslagen en geschopt. Het signalement van de daders luidt: Meisje 1:           Blanke gelaatskleur, 15-17 jaar, donker haar, vrij groot, slank. Ze droeg een dunne                          grijze spijkerbroek, sportschoenen en een glimmende zwarte jas.Meisje 2:           Blanke gelaatskleur, 15-17 jaar, blond haar in een knot, lang, normaal postuur. Ze                         droeg zwart/geel gestreepte joggingbroek met opschrift en lichtkleurige

                         sportschoenen.

Jongen:             Blanke gelaatskleur, 15-17 jaar, kort donkerblond haar, normaal                         postuur, grijskleurig vest/trui/jas en broek. Wie informatie heeft over deze zaak wordt verzocht te bellen met de politie (team Groot-Colmschate/Bathmen) via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. (2010104173)

 Gewond bij verkeersongeval

Raalte – Een 52-jarige fietsster uit Raalte raakte donderdagmorgen 18 november gewond bij een verkeersongeval op de kruising Hartkampweg/ De Hoven. Zij liep een gebroken arm op en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zij kreeg geen voorrang van een 37-jarige automobiliste uit Raalte die haar geen voorrang gaf. (2010109530)

Inbraak in verzorgingshuis

Getuigenoproep

Deventer – Op donderdagavond 18 november rond 22.00 uur is er ingebroken bij een verzorgingshuis aan de Zwolseweg. Een medewerkster die net wegfietste zag op dat moment twee mannen uit een raam klimmen. Een derde persoon stond al buiten het pand. De drie liepen daarop weg. De medewerkster zag dat een oudere man in een auto de drie mannen volgde. De medewerkster heeft daarop collega’s gewaarschuwd waarna bleek dat in de ruimte waar de mannen naar buiten kwamen geprobeerd was een kluis open te breken. Dit was echter niet gelukt. Het is onduidelijk hoe de drie mannen zijn binnengekomen. De politie is op zoek naar getuigen van de inbraak/insluiping. De politie wil vooral spreken met de automobilist die de drie mannen volgde. Hij en eventuele andere getuigen worden verzocht met de recherche in Deventer via telefoonnummer 0900-8844.

(2010109736)

Actuele dossiersGeen dossiers aanwezig

landelijke dossiersGeen dossiers aanwezig

Artikel delen: