Stop de bladblazer!

Menigeen is het in deze tijd weer een doorn in het oog: de ijverige buurman of -vrouw die de met een enorme herrie gepaard gaande bladblazer hanteert om zijn of haar tuin herfstbladvrij te maken. In een villawijk is de buurt zelfs een complete actie begonnen tegen de lawaaischoppers.

Volgens het bestuur ligt de oorzaak voornamelijk bij het beeld wat de maatschappij heeft bij een tuin. Ze zien hun tuin als een velengde van hun woonkamer, het gevolg hiervan is dat velen vaak bezig zijn met maaien, blazen of snoeien. “Maar bedenk wel dat de meeste tuinmachines meer lawaai produceren dan een bromfiets met een open knalpot. En dat gaat dan nog uren door.” Aldus het bestuur. Misschien wel nog een belangrijker argument om het apparaat niet te gebruiken is dat met het wegblazen van de bladeren ook de biodiversiteit uit de tuin verdwijnt. 

De oproep was om op zondag in elk geval geen lawaai te produceren. Bewoners hebben hier verschillend op gereageerd. Veel inwoners zijn het ermee eens maar er zijn uiteraard ook mensen die er minder positief op reageren. Desondanks is het zondag in De Parken momenteel al veel stiller!

Beluister de extra reportage

(Bron vroege vogels)

Artikel delen: