PvdA’ er Han Noten burgemeester Dalfsen

Eerste Kamer

DALFSEN – PvdA-Eerste Kamerlid Han Noten wordt de nieuwe burgemeester van Dalfsen. De gemeenteraad heeft maandagavond ingestemd met zijn benoeming, zo heeft hij gezegd. Noten woont zelf in de Overijsselse plaats. Noten begint volgend jaar februari of maart in Dalfsen.

 

Noten blijft lid van de Eerste Kamer. De gemeenteraad wil wel dat deze combinatie na een jaar wordt geëvalueerd.

De PvdA’er is nu nog voorzitter van de PvdA-fractie in de Senaat, maar had al aangegeven dat hij die taak in de volgende periode niet meer ambieert. (bron NRC Handelsblad)

Han Noten Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Hendrikus Cornelis Paulus (Han) Noten (Swalmen, 20 februari 1958) is een Nederlands politicus. Hij is namens de Partij van de Arbeid lid van de Eerste Kamer.

Noten is sinds sinds 10 juni 2003 lid van de Eerste Kamer en sinds 11 november 2003 fractievoorzitter van de PvdA in de Eerste Kamer. Hij volgde de overleden Johan Stekelenburg op. Voor zijn politieke loopbaan was hij onder meer vakbondsbestuurder bij de FNV en directielid bij Centraal Beheer en de Nederlandse Spoorwegen.

In maart 2005 leidde de opstelling van de Eerste Kamerfractie van de PvdA inzake een grondwetswijziging die de gekozen burgemeester mogelijk moest maken indirect tot het aftreden van minister Thom de Graaf. Voor de PvdA leidde Noten in 2005 een interne projectgroep die een partijvisie op de verzorgingsstaat moest formuleren. De werkgroep kreeg de opdracht ‘De verzorgingsstaat te hervormen met behoud van solidariteit’.

Behalve Eerste Kamerlid is Noten lid van de Raad van Commissarissen van Smit Internationale, Univé Verzekeringen en Mn Services. Hij was commissaris bij Koninklijke Wegener, waar hij op 27 juni 2008 opstapte “wegens voortdurend verschil van inzicht”.

Artikel delen: