Politie Pers Persberichten van dinsdag 23 november 2010

Aangehouden voor diefstal koperleiding

Zwolle – Maandagmorgenvroeg, 22 november zijn in de omgeving van de Ossenkamp / Ceintuurbaan, op aanwijzing van surveillerende beveiligingsmensen, twee mannen aangehouden die in verband worden gebracht met de diefstal van koperleiding die nacht. Het gaat om een 20-jarige man uit Hasselt en een 24-jarige man uit Maarssen.

 Bij hen werd gereedschap aangetroffen. In de omgeving lag een hoeveel koperleiding, afkomstig uit een gebouw in de omgeving. Dat lag gereed om te worden meegenomen. De mannen zijn ingesloten. Tegen hen wordt een nader onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt.

Man gehoord op verdenking doodschieten kat

Kampen – Op donderdag 18 november is een 47-jarige man uit Kampen gehoord over het doodschieten met een luchtbuks van de kat van zijn achterburen. De achterburen misten al enige tijd hun kat. Op 6 november ontdekten getuigen dat de kat dood in de woning van de 47-jarige man lag. Zij hebben de kat meegenomen en overhandigd aan de eigenaren. De eigenaren deden aangifte van het doodschieten van hun kat. In het kader van het onderzoek werd vervolgens de 47-jarige man gehoord. Hij gaf aan dat de kat in zijn huis was geweest, maar ontkende het dier te hebben gedood. Het Openbaar Ministerie beslist over verdere afhandeling van de zaak. (2010105981)

 Man aangehouden voor bedreiging agenten

Kampen – Maandagmiddag 22 november 2010 is een 30-jarige man uit Kampen aangehouden voor bedreiging van twee politieagenten. De man werd in het plantsoen aan de Broerderweg aangesproken omdat hij stond te urineren. Toen hem werd medegedeeld dat hij een bekeuring kreeg werd de man agressief. Hij bedreigde en beledigde de agenten. Toen de agenten de man wilden aanhouden verzette hij zich heftig. Omdat de man bekend staat als veelpleger is hij voor nader onderzoek ingesloten. (2010110744)

 Man aangehouden voor huiselijk geweld

IJsselmuiden  – Een 22-jarige man uit IJsselmuiden is maandag 22 november aangehouden voor huiselijk geweld. Bij een ruzie had de man zijn vriendin geslagen. Een getuige belde de politie die de man in de woning kon aanhouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Aan beide betrokkenen wordt een hulpverleningstraject aangeboden. (2010110807)

 Hennepkwekerij vernietigd

Genemuiden – Politiemedewerkers troffen op een adres in Genemuiden op maandagmiddag 22 november een hennepkwekerij aan met ongeveer honderd planten. De kwekerij werd ontmanteld en de planten en apparatuur werden vernietigd. De 29-jarige bewoner werd aangehouden en kan een proces-verbaal tegemoet zien. (2010110684)

 Automobilist onder invloed

Brucht – Een 45-jarige automobilist uit Litouwen werd op maandagochtend 22 november aangehouden op de Hardenbergerweg voor rijden onder invloed. De man verkeerde onder invloed van alcohol en blies bij de ademanalyse 315 ug/l. Dit leverde hem een transactievoorstel van € 250,- op welke hij meteen voldeed. Daarnaast kreeg de man een rijverbod van twee uur opgelegd. (2010110552)

 Inbraak in school

Deventer – Maandag 22 november werd aangifte gedaan van inbraak bij een school aan de Koningin Wilhelminalaan. De inbraak vond plaats in het weekend. Om binnen te komen werd een deur geforceerd. Er werden een computer en een beeldscherm ontvreemd. De politie heeft de zaak in onderzoek. (2010110547)

 Hennepkwekerij ontmanteld

Deventer – Aan de G.I. Brucestraat heeft de politie maandag 22 november na een melding een hennepkwekerij ontmanteld. Op het moment van binnentreden waren er vier mannen en een vrouw uit Deventer in de woning die bezig waren met het knippen van henneptoppen. Zij werden allemaal aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. De kwekerij, met naar schatting vierhonderd planten, werd aangetroffen op de eerste etage in drie slaapkamers. Een deel van de hennep was inmiddels geoogst. Er werd ook diefstal stroom geconstateerd. Tegen de vijf Deventenaren is proces-verbaal opgemaakt. De voor de kweek gebruikte apparatuur is weggehaald en zal worden vernietigd. (2010110773)

 Aanrijding tussen scooter en auto

Deventer – Een 20-jarige scooterrijder uit Deventer is maandag 22 november met licht letsel overgebracht naar het ziekenhuis na een aanrijding met een auto op de Hoge Hondstraat. De 43-jarige automobilist uit Deventer reed op de Hoge Hondstraat in de richting van de Ceintuurbaan. De scooterrijder kwam met een passagier achterop uit tegengestelde richting. De aanrijding gebeurde op het moment dat de autobestuurder linksaf sloeg de Diepenveenseweg op. De scooter botste tegen de rechterkant van de auto. De bestuurder kon na behandeling in het ziekenhuis huiswaarts keren. (2010110804)

 Automobilist gewond bij eenzijdig ongeval

Wesepe – Een 40-jarige automobilist uit Olst raakte op maandagmiddag 22 november gewond bij een eenzijdig ongeval op de Boxbergerweg. De man raakte in een bocht de macht over het stuur kwijt en kwam in een slip terecht. Hierna sloeg de auto meerdere malen over de kop. De man raakte gewond aan zijn gezicht en hand en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Omdat de man vermoedelijk onder invloed van alcohol verkeerde werd bij hem een bloedproef afgenomen. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. (2010110806) (2010110829)

Actuele dossiersGeen dossiers aanwezig

landelijke dossiersGeen dossiers aanwezig

Artikel delen: