Onder de loep RTV oost Over inbraak Wijnberger en Dwars

dwars1.jpg

Onderwerpen in Onder de Loep van donderdag 25 november  2010.(uitzendingen om 21.15, 22.15 en 23.15 uur).

Dalfsen: Inbraken winkels

In de vroege ochtend van zaterdag 30 oktober wordt rond 06.00 uur ingebroken bij een kledingwinkel aan de Prinsenstraat. Door de inbreker(s) wordt een aanzienlijke hoeveelheid kleding van het merk Gaastra, ter waarde van ruim € 3000,- weggenomen.

deur2.jpg

Tien dagen later, op dinsdagochtend 9 november om 06.15 uur, wordt er bij een collega winkelier, enkele tientallen meters verderop, ingebroken. Nu is een schoenenwinkel aan de Julianastraat het slachtoffer. Ook hier wordt de deur geforceerd en wordt een partij schoenen van het merk Van Bommel gestolen. Op bewakingsbeelden is een onbekende man te zien die rond het tijdstip van de inbraak voorbij komt lopen. Deze beelden worden in de uitzending getoond.

Albergen: Overval woning

Zaterdag 13 november rond 20.30 uur zijn drie mannen een woning aan de Broekzijdeweg in Albergen binnengedrongen. De mannen hebben de 53-jarige vrouw en de hond bewerkt met mogelijk een stroomstootwapen. Nadat ze enkele goederen meenamen verlieten ze de woning. De politie is op zoek naar getuigen.

Enschede: Drie supermarkten overvallen

Op 5 november werd getracht de C1000 aan de Burgemeester van Veenlaan te overvallen. Diezelfde dag is de Aldi aan de Lippekerkstraat overvallen. Op 28 oktober heeft een onbekende man een greep in de kassa gedaan. Hier zijn beelden van. De politie vermoedt dat de man op deze beelden in aanmerking komt voor alle drie overvallen.

Haarle (Reutum): Wie was deze taxichauffeur?

Bij de overval aan de Nieuwe Matenweg in Reutum van 7 november werd één van de overvallers door de slachtoffers overmeesterd. De politie is volop bezig met deze zaak en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Het rechercheteam wil graag in contact komen met een taxichauffeur die onbekend is gebleven. De taxichauffeur heeft gesproken met een getuige, na de overval, om 20.50 uur op de Westermatenweg in Haarle. Deze taxichauffeur reed in een donkerkleurige Mercedes Benz.

Hengelo: Snelkraak bij supermarkt

Bij de Supermarkt Plus aan het Agathaplein in Hengelo werd op 7 november omstreeks 5.00 uur een snelkraak gepleegd. Een alerte getuige belde snel de politie maar de dader(s) ontkwam(en) en ging(en) er met hoge snelheid vandoor in een donkerkleurige auto. Van deze snelkraak worden beelden getoond. Buit bestond onder andere uit grote hoeveelheden sigaretten.

Almelo: brandstichting

Het rechercheteam Tamala, dat de branden in Almelo onderzoekt, heeft een paar prangende vragen. Deze zullen in de uitzending gesteld worden.

Zwolle mishandeling vrouwen

In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 oktober worden twee inwoonsters van Zwolle door twee onbekende mannen geslagen. De onbekende mannen vielen de vrouwen lastig tijdens een dancefeest in Hedon aan de Burgemeester Drijbersingel. Na afloop van het feest loopt het bij de fietsenstalling buiten uit op een handgemeen. Hierbij worden de twee vrouwen meerdere keren door de mannen geslagen. In de uitzending worden zeer duidelijke bewakingsbeelden van de beide mannen getoond. De politie wil graag weten wie de beide mannen zijn.

Artikel delen: