Natuurbad Heidepark moet het hebben van vrijwilligers.

heidep1.jpg

Hij zit echt niet achter tralies, dat lijkt maar zo

LEMELERVELD – Weer of geen weer, zomer en winter, elke dinsdag middag is er een ploeg vrijwilligers aan de slag bij het natuurbad Heidepark in Lemelerveld. Dus ook vandaag. Vandaag spraken we met de heer Brok, omdat hij toevallig vooraan bezig was. Op de eerste foto zou je denken dat meneer Brok achter de tralies zit, maar dat is toevallig.

heidep2.jpg

Ik wilde een praatje met hem aangaan en vroeg of ik nu kon zwemmen, want er zit nu nog geen ijs op. Ie dukt der mar in! Mag ik ook wat foto’s maken, ie goot oe gang ma. Natuurlijk zit er nu geen hond in het water, maar we moeten de boel wel bij houden

heidep3.jpg

Nu zijn we met een man of 5 bezig met het blad opruimen. En dat is allemaal vrijwilligerswerk? Ja, anders kant helemaol nie! Nemen jullie dan geen entree zomers? Ja wel maar dan nog, we krijgen ook nog wat subsidie van de gemeente Dalfsen. En het is niet te hopen dat die er af gaat, want dan ben wel een beetje bang dat het dan afgelopen is. Ik bin van de Sukerbiet, mar dan van de Sukerbiet uut Dalfsen. Mooi, kom ie helemaol uut Dalfsen. Door hek nog familie woon, een zus van mie, getrouwd met in’t Veld. O, die ken ik wel goed, det is toch die tuinman. Juust! Noe mut ik ok effen een foto maken dej ant werk bint, anders denkt iederene dej niks doet!

heidep4.jpg

Hij pakt snel zijn hark en begint behoorlijk te roppen in det blad. Blad genoeg daar onder die bomen.

Die cafes’s in Lemelerveld, zijn ze die al ant slopen?  Ja, ze bint er met begun. Nou dan fiets ik door ok nog effen langs. Tot kiekes en ik zal volde wekke kieken in de Dalfser kraante. Ik zeg det hoef niet wat het stiet vanavond al op internet, dan muj kieken op www.dalfsennet.nl   Of hij dat goed begrepen heeft, betwijfel ik een beetje. Maar als iemand de heer Brok kent, bel hem maar dat het er op stiet. Meneer Brok, bedankt dat u ons even te woord wilde staan.

Artikel delen: