Bezwaren tegen uitweg 40 recreatiewoningen

  

 

RAALTE/LEMELERVELD – Het Raalter college van B en W heeft bezwaren tegen de verleende uitwegvergunning voor een terrein aan de Krieghuisweg niet ontvankelijk verklaard.De vergunning is verleend aan Collage BV, die op het terrein naast camping Krieghuusbelten veertig recreatiewoningen wil realiseren.

Volgens het geldende bestemmingsplan buitengebied zou de ontsluiting van dit terrein via de camping moeten lopen. Maar daar zouden de eigenaren van Recreatieoord Krieghuusbelten, Han en Ted Westenenk, nooit aan mee willen werken. Sterker nog: de gebroeders dienden een bezwaarschrift in tegen de vergunning voor een eigen uitweg. Ook buurman P.F. Mannaert deed dat. Maar de commissie bezwaarschriften heeft na een hoorzitting waarin bezwaarmakers en de gemeente vertegenwoordigd waren, geconcludeerd dat de bezwaren niet ontvankelijk zijn. Er is namelijk geen sprake van een voldoende persoonlijk belang. Dat is er pas als sprake is van directe nabijheid, voldoende zicht vanuit de woning, en invloed op de directe woonomgeving (zoals toename sluipverkeer). De bezwarencommissie heeft vastgesteld dat de Krieghuusbelten (Krieghuisweg 19) en de woning van Mannaert (Krieghuisweg 27) aan weerszijden liggen van het perceel waarvoor de uitwegvergunning is verleend. Zowel vanuit de woning als vanaf de camping heeft men geen zicht op die uitweg. Die uitweg komt ook op 270 meter afstand van de entree van de Krieghuusbelten, en op 35 meter van de uitweg van de heer Mannaert.

De commissie heeft verder vastgesteld dat bezoekers die van de nog door Collage te bouwen recreatiewoningen komen, vanuit de uitweg ‘voornamelijk’ richting Recreatieoord Krieghuusbelten (richting Raalte via Raarhoeksweg) zullen rijden, en niet de andere kant op waar Mannaert woont. Zo heeft deze uitweg geen grote invloed op de directe woonomgeving van bezwaarden, aldus de bezwarencommissie. B en W hebben dit advies overgenomen.

De broers Westenenk en Mannaert verzetten zich ook nog tegen de vergunde bouw van de veertig recreatiewoningen door Collage. In mei is de rechtszaak gestart maar aangehouden, omdat de rechter eerst van de gemeente wilde weten of de 129 stacaravans op de Krieghuusbelten moesten worden beschouwd als recreatiewoning. Daarvan mogen er in het hele gebied maximaal 150 zijn, dus zou er maar plek zijn voor 21 nieuwe huisjes. De gemeente heeft inmiddels echter benadrukt dat het stacaravans zijn. Het wachten is nu op de voortzetting van deze zitting, zo meldt een Raalter ambtenaar. (Bron Stentor Salland)

Artikel delen: