Winterweer houdt zich vandaag koest



DE BILT (ANP) – Nederland lijkt vandaag maar weinig last te hebben van het winterse weer. Het KNMI meldt dat het naar verwachting in de rest van het weekeinde nergens in het land meer gaat sneeuwen.

Wel blijft de temperatuur vandaag in heel Nederland iets onder het vriespunt, wat plaatselijk gladheid kan veroorzaken. Zaterdag viel in delen van het zuiden en westen van Nederland wel sneeuw. Ook voor maandag wordt substantiële sneeuwval verwacht, aldus het KNMI. De ANWB meldt zondagochtend nog geen problemen op de wegen als gevolg van de lokale gladheid. ,,Het is ook rustig op de weg’’, aldus een zegsman. Voetbalbond KNVB laat weten dat er ,,zeker wedstrijden in de amateurklassen zijn afgelast’’. Maar omdat de keuringen op het veld pas plaats vinden, kan de woordvoerder.

Maandag overdag neemt de bewolking van het oosten uit toe. In de middag kan het ook in het oosten en midden gaan sneeuwen. Het vriest overdag meest licht, -1 tot -3 en de noordoostenwind is matig, in het Waddengebied (vrij) krachtig en mogelijk even hard.

dinsdag 30 november tot en met zaterdag 04 decemberWisselend bewolkt, af en toe sneeuw. Woensdag veel wind. ’s Nachts eerst meest lichte, later ook matige vorst. Middagtemperatuur rond of iets het vriespunt.

Di Wo Do Vr Za
Zonneschijn (%) 10 60 30 20 10
Neerslagkans (%) 40 30 60 40 60
Neerslaghoeveelheid (mm) 0/1 0 0/3 0/1 0/2
Minimumtemperatuur (°C) -4/-2 -7/-4 -8/-5 -9/-6 -8/-3
Middagtemperatuur (°C) -2/1 -3/-1 -4/-1 -3/2 -1/3
Windrichting O NO NO ZW ZW
Windkracht (bft) 4 5 4 3 3
Artikel delen: