Regio Politie Persberichten van zondag 28 november 2010

Inbraak in winkel

Staphorst – Bij een supermarkt aan de Rijksparallelweg is zondagochtend 28 november in alle vroegte ingebroken. De daders zijn binnengekomen via het dak. Ze richtten daarbij behoorlijke schade aan, maar vooralsnog lijkt er niets te zijn buitgemaakt. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Jongen aangehouden voor mishandeling

Steenwijk – Op de Markt werd in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 november een 17-jarige jongen uit Steenwijk aangehouden voor mishandeling. De jongen liep over de Markt toen hij zonder enige aanleiding een 56-jarige man een vuistslag tegen het hoofd gaf. De jongen, die zwaar onder invloed van alcohol verkeerde, werd ter ontnuchtering en voor nader onderzoek ingesloten. Zijn moeder is in kennis gesteld en hij kan proces-verbaal tegemoet zien.

(2010112425)

 Man aangehouden voor belediging

Kampen – Op de Oudestraat werd zondagochtend 28 november een 20-jarige man uit Kampen aangehouden voor belediging. De man werd bekeurd omdat hij op straat een flesje bier stond te drinken. Daar was hij het blijkbaar niet mee eens, want hij begon luid te protesteren. Daarbij uitte hij beledigingen in de richting van de politiebikers. Die hielden de man vervolgens ondanks hevig verzet aan. Hij werd ingesloten en kan proces-verbaal tegemoet zien.

(2010112479)

 Jongetjes aangehouden voor winkeldiefstal

Zwolle – Op de Van der Capellenstraat werden zaterdagmiddag 27 november twee jongens van 11 en 12 jaar uit Zwolle aangehouden voor winkeldiefstal. Het tweetal had eerder op de dag bij een winkel twee mutsen weggenomen. Dit was echter te laat opgemerkt door het winkelpersoneel. Dezelfde middag kwamen de twee opnieuw de winkel binnen en weer namen ze een muts weg. Ditmaal kon de11-jarige jongen worden aangehouden door het personeel. De 12-jarige is vervolgens naar een supermarkt verderop gegaan en heeft daar een blikje fris gestolen. Daarbij werd hij echter betrapt en aangehouden door supermarktmedewerkers. Eenmaal op het bureau bleek dat de jongens die dag ook twee dozen voorbehoedsmiddelen hadden gestolen bij een drogist. De goederen zijn ingenomen. De jongens zijn met een winkelverbod overgedragen aan hun verzorgers.

(2010112368)

 Man aangehouden voor winkeldiefstal

Zwolle – Bij een winkel aan het Maagjesbolwerk werd zaterdagavond 27 november een 30-jarige man uit Hasselt aangehouden voor winkeldiefstal. Personeel van de winkel had gezien dat de man een hoesje voor een mobiele telefoon wilde wegnemen. De man werd overgedragen aan de politie. Omdat hij een bekende veelpleger is, werd hij ingesloten.

(2010112395)

 Man aangehouden voor belediging

Zwolle – Op de Jufferenwal werd zondagochtend 28 november een 19-jarige Zwollenaar aangehouden voor belediging. De man vond het nodig om surveillerende politiebikers zonder enige aanleiding uit te schelden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

(2010112454)

 Man aangehouden voor mishandeling

Zwolle – Bij een horecagelegenheid aan de Voorstraat werd in de vroege ochtend van zondag 28 november een 25-jarige Zwollenaar aangehouden voor mishandeling. In de horecagelegenheid was een opstootje ontstaan, waarbij de 25-jarige man een eveneens 25-jarige plaatsgenoot in het gezicht had geslagen. Dit was gezien en bij de politie gemeld door een beveiligingsmedewerker. Het slachtoffer deed aangifte. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

(2010112462)

Man met stroomstootwapen aangehouden

Zwolle – Beveiligingsmedewerkers van een horecagelegenheid aan de Voorstraat hielden in de vroege ochtend van zondag 28 november een 27-jarige Zwollenaar aan voor verboden wapenbezit. De man bleek een stroomstootwapen op zak te hebben. Hij was erg agressief bij zijn aanhouding en eenmaal op het bureau vernielde hij een kastdeur. De man is ingesloten voor nader onderzoek. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Het wapen werd in beslag genomen en zal worden vernietigd.

(2010112469)

Verkeerscontroles op diverse locaties in Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 27 november heeft de politie diverse verkeerscontroles gehouden in Zwolle. Het eerste deel van de controle was gericht op de constructiesnelheid van en gebreken aan brom- en snorfietsen. Deze acties werden gehouden op het Twistvlietpad en de Schuttevaerkade.

Op het Twistvlietpad werd eenmaal een overschrijding geconstateerd van de constructiesnelheid. Eén bestuurder reed zonder rijbewijs en een andere bestuurder verkeerde onder invloed. Zijn ademanalyse gaf een uitslag van 280 ug/l.

Op de Schuttevaerkade werden brom- en snorfietsen gecontroleerd op constructiesnelheid. Zeven voertuigen overschreden daarbij de toegestane norm. Ook werden er 415 blaastesten afgenomen. Daarbij werden drie overtreders betrapt. Zij bliezen resp. 275, 280 en 450 ugl.

 

Diverse bekeuringen

Op diverse locaties in Zwolle werden daarnaast bekeuringen uitgereikt voor de volgende feiten:

1 x niet dragen gordel;

1 x niet tonen rijbewijs;

1 x rijden door rood licht;

2 x rijden met brommer in voetgangerszone;

1 x niet tonen kentekenbewijs;

4 x rijden zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs;

1 x geen verlichting voeren bromfiets;

2 x geen verlichting voeren op de fiets;

1 x onvoldoende zicht voorruit;

2 x voor het niet volgen van een verplicht fietspad;

1 x rijden met een gladde achterband bromfiets;

 

De controle is naar tevredenheid verlopen en de politie kijkt dan ook terug op een geslaagde actie.

(2010112428)

 Diverse auto-inbraken in Zwolle

Zwolle – Op meerdere locaties in Zwolle is op vrijdag 26 en zaterdag 27 november ingebroken in auto’s. De buit bestond in alle gevallen uit een navigatiesysteem. Tussen vrijdagavond 22.00 uur en zaterdagochtend 10.00 uur werd ingebroken in een auto aan de Assendorperdijk. In een auto die geparkeerd stond op de Groeneweg werd zaterdag tussen 02.00 en 12.00 uur ingebroken. Uit die auto werd naast het navigatiesysteem ook een zonnebril weggenomen. Diezelfde nacht tussen 00.00 en 09.00 uur was het raak aan de Beethovenstraat. En ook aan de Scheldelaan werd later die dag ingebroken in een auto. Tussen 12.00 en 15.00 werd ook uit die auto een navigatiesysteem weggenomen. Bij alle inbraken is een ruit geforceerd. De politie sluit meerdere aangiftes niet uit en stelt een nader onderzoek in.

(2010112306/112349/112320/112416)

 Man zonder rijbewijs rijdt onder invloed

Hardenberg – Een 25-jarige man uit Dedemsvaart werd zaterdagavond 27 november op de Elfde Wijk in Rheezerveen aangehouden voor rijden onder invloed. De ademanalyse gaf een uitslag van 405 ug/l. Dat leverde de man een rijverbod op van 5 uur. Voor het niet in bezit hebben van een geldig rijbewijs en voor het rijden onder invloed kreeg de man proces-verbaal aangezegd.

(2010112404)

 Getuigenoproep: vechtpartij in horecagelegenheid

Hardenberg – In een horecagelegenheid aan de Jan Weitkamplaan werd zondagochtend 28 november een man van 22 jaar uit Lutten aangehouden voor mishandeling. Hij zou betrokken zijn geweest bij een vechtpartij, waarbij een 21-jarige man uit Hardenberg een forse wond aan zijn gezicht opliep. Hij moest zich daarvoor in het ziekenhuis laten behandelen. De 22-jarige verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten. Bij de vechtpartij zouden twee groepen betrokken zijn. Om de exacte toedracht van dit incident helder te krijgen, is de politie op zoek naar getuigen. Hebt u iets gezien van de vechtpartij of beschikt u anderszins over informatie, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie in Hardenberg via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan via Bel M., Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

(2010112461)

 Man aangehouden voor bezit softdrugs en verboden wapens

Deventer – Op de Kazernestraat werd in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 november een 23-jarige Deventenaar aangehouden voor overtreding van de Opiumwet en de Wet Wapens en Munitie. Bij een controle viel het politieagenten op dat de auto van de man erg naar hennep rook. Bij navraag overhandigde de bestuurder de agenten twee zakjes wiet. Verdere controle van de auto leverde ook nog een derde zakje wiet, een boksbeugel en een vlijmscherpe verfschraper op. Dit werd allemaal in beslag genomen. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

(2010112436)

 Vechtpartij op de Brink

Deventer – In de vroege ochtend van zondag 28 november heeft een vechtpartij plaatsgevonden bij een horecagelegenheid aan de Brink. Na eerdere ongeregeldheden die nacht, die tijdig konden worden gesmoord door de politie, zagen agenten diverse personen bij een eetgelegenheid aan de Brink naar binnen gaan. Gezien het eerdere opstootje bleven zij ter plaatse om de bezoekers in de gaten te houden. Plotseling brak in de eetgelegenheid een vechtpartij uit, waarbij meerdere personen betrokken waren. Daarop riepen agenten de hulp van assistentie in, waarna ze naar binnen gingen om de vechtersbazen uit elkaar te halen. Buiten probeerden ze de gemoederen te sussen. Op dat moment kwam er echter ook een groep mensen uit een andere horecagelegenheid, en die begon zich met de zaak te bemoeien. De sfeer werd grimmiger en er werd over en weer geduwd en getrokken. Ook werd met glaswerk gegooid en sneuvelde er een scheidingswand in de eetgelegenheid. Meerdere mensen werd herhaaldelijk gesommeerd de Brink te verlaten. Hieraan werd echter geen gehoor gegeven. Zij bleven zich agressief gedragen en beletten de agenten het werk. Daarop werd een diensthond ingezet. Uiteindelijk heeft de volledige groep de Brink verlaten. Er konden in het tumult geen aanhoudingen worden verricht, maar de politie sluit niet uit dat dat in de komende dagen alsnog gaat gebeuren.

(2010112471)

 Dronken vrouw aangehouden

Deventer – Op het Titus Brandsmaplein werd in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 november een 56-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden voor openbare dronkenschap. Treinreizigers hadden gemeld dat de vrouw in beschonken toestand uit de trein was gestapt en nauwelijks op haar benen kon staan. Ter plaatse bleek inderdaad dat de vrouw ernstig onder invloed verkeerde. Ze werd ter ontnuchtering ingesloten.

(2010112424)

 Man en vrouw aangehouden voor mishandeling

Deventer – In een woning aan de Batenburg werden in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 november een 19-jarige vrouw en een 22-jarige man aangehouden voor mishandeling. De vrouw zou haar 18-jarige huisgenote in het gezicht hebben geslagen, terwijl ze bovendien een mes in haar hand hield. De 22-jarige man zou vervolgens de 18-jarige vrouw bij de keel hebben gegrepen. De vrouw kon worden ontzet door getuigen. Het tweetal is voor nader onderzoek ingesloten.

(2010112448)

Artikel delen: