Geef vorst geen kans! Denk aan uw watermeter

DALFSEN – Als Nederland dus ook Dalfsen getrakteerd wordt op strenge vorst hebben onze waterleidingen nét even wat meer zorg nodig dan in warmere seizoenen. Vitens zorgt dat het drinkwater altijd – dus ook als het vriest – zonder problemen de Nederlandse huizen binnen kan stromen.

Vanaf het punt waar het water de woning binnenkomt, is de klant verantwoordelijk voor een goede doorstroming van de leidingen en onderhoud van de watermeter. Bevroren leidingen? Niet met de tips van Vitens!

Nederlands grootste drinkwaterbedrijf wil dat de drinkwatervoorziening áltijd doorgaat, ook in barre wintertijden, en werkt graag samen met haar klanten om dit te bereiken. Wij hebben daarom een aantal belangrijke tips op een rijtje gezet om bevriezing van de waterleiding en – meter te voorkomen:• Draai alle radiatoren van de verwarming open

• Zet de thermostaat ’s nachts en bij afwezigheid niet lager dan op 14ºC

• Bij afwezigheid van meer dan een paar weken: tap alle binnenleidingen af

• Isoleer de ruimte waarin de watermeter en de hoofdkraan zich bevinden

• Maak kieren en tochtnaden van die ruimte dicht

• Plaats een plaat isolatiemateriaal tegen de gevelwand

• Let erop dat de ruimte wel geventileerd moet worden als er zich een gasmeter in bevindtOnze monteurs staan klaar

Mocht de leiding of meter tóch bevriezen, dan komen wij deze uiteraard zo snel mogelijk vervangen. Onze storingsmonteurs staan dag en nacht paraat om er in geval van problemen voor te zorgen dat iedereen tóch gewoon water heeft. Maar let wel: de kosten die komen kijken bij reparatie of vervanging van leidingen en meter ín de woning, komen voor rekening van de klant. Laat het dus niet zover komen en volg bovenstaande tips op!

 

Artikel delen: