Regio Politie Persberichten van dinsdag 30 november 2010

Ruim 20 aanrijdingen met blikschade door sneeuwval en gladheid

Regio – Door de gehele regio IJsselland vonden maandag 29 november diverse aanrijdingen plaats door de sneeuwval en de daarmee gepaard gaande gladheid. Persoonlijke ongelukken bleven uit. Wel ontstond er behoorlijk wat blikschade. De politie adviseert bij deze weersomstandigheden extra afstand te houden, de snelheid te verlagen en geen abrupte stuurcorrecties te maken.

Bedrijfsinbraken

Staphorst – In de periode tussen vrijdag 26 en maandag 29 november werd er ingebroken of gepoogd in te breken bij een aantal bedrijven in Staphorst. De bedrijven zijn gelegen aan de Wethouder Buitenhuisstraat, Wethouder Klompstraat, Wethouder Kuijerstraat en de Wethouder Visscherstraat. Het betrof drie pogingen en een daadwerkelijke inbraak aan de Wethouder Kuijerstraat. Daarbij werd elektronische apparatuur weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (2010112781)(2010112814)

(2010112818)

(2010112872)

 Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

Zwolle – Maandagmiddag 29 november werd in een winkel aan de Deventerstraatweg een 32-jarige vrouw uit Zwolle aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had geprobeerd een paar schoenen weg te nemen zonder te betalen. Ze werd daarbij betrapt door winkelpersoneel. De vrouw is voor nader onderzoek ingesloten en krijgt proces-verbaal aangezegd. (2010112880)

 Inbraak in instelling

Zwolle – Bij een educatieve instelling aan de Willemsvaart werd op maandagochtend 29 november een inbraak ontdekt. De daders zijn het terrein opgekomen door een hek te forceren. Vervolgens werden diverse plekken en containers doorzocht, waarbij ook vernielingen werden aangericht. Een aantal dozen met levensmiddelen werd weggenomen. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld. (2010112849)

 Manaangehouden voor bezit harddrugs

Zwolle – Aan deAlbert Cuypstraat werd maandagmiddag 29 november een 37-jarige Zwollenaar aangehouden voor het in bezit hebben van harddrugs. De man trok de aandacht van een surveillerende agent doordat hij een andere man oppikte met de auto, die hij even verderop weer uit liet stappen. In het voertuig hadden de twee het een en ander uitgewisseld. Na controle bleek de bestuurder van de auto in het bezit van zeven bolletjes heroïne en tien wikkels cocaïne. De man is voor nader onderzoek ingesloten. (2010112843)

 Diverse auto-inbraken

Zwolle – De afgelopen dagen kwamen opnieuw diverse aangiften binnen van (poging tot) auto-inbraak. Vooral in Zwolle-Zuid was het raak. Zowel aan de Hyacinthstraat en de Hortensiastraat als aan de Leliestraat werden tussen vrijdag 26 en zaterdag 27 november auto’s opengebroken. Uit een van de auto’s wordt een radio vermist. Uit de twee andere voertuigen lijkt vooralsnog niets te zijn weggenomen. Aan de Anemoonstraat werd tussen zondag 28 november 17.00 uur en maandag 29 november 08.30 uur een wieldop van een auto gestolen. En in een auto aan de Boerendanserdijk werd maandagmiddag 29 november tussen 13.00 en 15.00 ingebroken. Er werd een ruitje vernield, waarna een laptop is weggenomen.

 Hoe voorkomt u een auto-inbraak?

Een auto-inbraak is vaak een gelegenheidsdiefstal. Goederen die zeer in trek zijn bij auto-inbrekers zijn snel te verhandelen goederen zoals mobiele telefoons, audioapparatuur, laptops, navigatiesystemen, foto- en filmapparatuur. Om uw auto minder interessant te maken voor het dievengilde adviseren wij:

  • waardevolle spullen altijd mee te nemen uit de auto;
  • het handschoenenkastje open te laten, zodat iedereen kan zien dat er niets in zit;
  • uw auto te voorzien van een goedgekeurd alarmsysteem;
  • uw auto als het kan te parkeren op een overzichtelijke, goed verlichte parkeerplaats;
  • uw auto goed af te sluiten.

(2010112628/629/631/924 en 2010113053)

 Inbraak in bedrijf

Ommen – Op maandagochtend 29 november bleek er ’s nachts te zijn ingebroken in een bedrijf aan de Strangeweg. Een deur is geforceerd en vanuit het pand is een aanhangwagen weggenomen. Een onderzoek is ingesteld.(2010112787)

 

24-jarige automobilist aangehouden met harddrugsDeventer – Op dinsdagochtend 30 november is op de Smeenkhof een 24-jarige autobestuurder uit Nunspeet aangehouden. De automobilist viel op door zijn rijgedrag; hij reed slingerend en zijn snelheid varieerde nogal. Bij controle bleek dat de man in het bezit was van harddrugs. Hij is hiervoor aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010113029)

Artikel delen: