Herman Schrijver (Australië) overleden

AUSTRALIE- DALFSEN – Herman Schrijver geboren in Dalfsen van Anton van de Vosboer (uut de Irenestroate) is gisteren in Australië waar hij woonde in overleden. Zijn gezondheid ging de laatste maanden behoorlijk achter uit. Hij mocht 71 jaar worden. Herman vertrok op 20 jarige leeftijd van uit Dalfsen naar Australië. Hij was daar schilder in loondienst.

Om wat extra bij te verdienen speelde hij in zijn vrije tijd op een gitaar op feestjes daar. Later nam hij het schildersbedrijf over van zijn werkgever. In de periode dat het hem voor de wind ging nam hij ook nog een boerderij over met 100 koeien die hij niet hoefde te melken, weidekoeien. Herman had 5 kinderen. 1 x in de zoveel jaar kwam hij terug naar Nederland om Dalfsen te bezoeken. Vaak was dat in combinatie met een reünie, zoals met het jubileum van de Hoonhorster school waar hij vroeger op gezeten heeft. Deze Vosboerfamilie heeft ook nog in de Lentheschool gewoond, vandaar dat hij veel kennissen had niet alleen in Dalfsen, maar ook in en rond Hoonhorst. Een opmerking van Herman zal ik niet snel meer vergeten op een feestje: iedereen dacht dat Herman niet meer rookte, een zus vroeg aan Herman, ik dacht dat je niet meer rookte? Nee, zegt Herman, ik rook ook niet, de sigarette rookt! Herman is voor het laatst 4 jaar geleden nog in Dalfsen geweest. Wij wensen de familie sterkte toe met dit verlies.

Verschillende Dalfsenaren zijn wel eens op bezoek geweest bij Herman in Austria. Heeft u daar leuke voorvallen met hem meegemaakt en wil je dat delen met andere Dalfsenaren dan kunt u dat mailen naar: info@dalfsennet.nl

Artikel delen: