Is Hoonhorst het zelfde als Emmen?

minifoto-7gaigjqg1.jpg

Er stond nog een stukje in de Stentor omtrent een tekenwedstrijd die Tom Boshoven uit Hoonhorst heeft gewonnen. Ik stuur je hierbij het stukje wat in de Stentor stond.  Ook doe ik je nog een foto toekomen die ik op school gemaakt heb, die mag je wel plaatsen.

Daarnaast vermeld ik nog even dat in de Stentor stond dat de A. Baron van Dedemschool in Hoonhorst staat, jij en ik weten beide dat die toch echt in het mooie buurtschap Emmen staat. Vermoedelijk weet de Stentor helemaal het verschil niet tussen Emmen en Hoonhorst

 

Alvast bedankt.

 

Ingezonden door een trouwe lezer van Dalfsennet.nl

 

—————————————————————————————————–

Hier het verhaal volgens de stentor:

 

Tom tekent zichzelf heel Europa door

 

 

Trots laat Tom Boshoven zijn winnende tekening zien. Europarlementariër Esther de Lange koos de prent als mooiste van Overijssel. De tekening komt in een kalender die in Brussel wordt uitgedeeld.foto Tom van Dijke

 

HOONHORST – “Ben ik het echt?”, vroeg Tom zich na de tekenwedstrijd toch nog even af. “Wordt míjn tekening op een kalender door heel Europa verspreid?” Europarlementariër Esther de Lange, initiator van de wedstrijd, kon het gistermiddag tijdens de feestelijke bekendmaking bevestigen.

De tekening van Tom Boshoven (11) uit Hoonhorst komt samen met een elftal andere prenten van Nederlandse kinderen op een kalender, die De Lange aan haar honderden collega’s in Brussel uitdeelt. De CDA’er kwam gisteren naar de A. Baron van Dedemschool in Hoonhorst om Tom en de rest van de leerlingen op de hoogte te brengen van het grote nieuws. Via Griekenland, Portugal, Ierland, Zweden en de andere Europese landen krijgt Toms tekening internationale bekendheid. “Maar als ik in die landen kom, herkennen ze me vast niet”, blijft de leerling van groep 7 bescheiden. “Ik ben heel blij dat mijn tekening is uitgekozen. Zeker omdat die van mijn klasgenootjes ook heel mooi waren.” Ieder jaar speelt De Lange voor kerstman en verspreidt ze een kalender onder haar collega’s. Ditmaal koos ze voor het thema sport, omdat ‘dat zo mooi verbroedert’. Iedere Nederlandse provincie vaardigt één jeugdige tekenaar af, de kalender moet voor de kerstvakantie uitgedeeld zijn. Tom koos voor twee wielrenners, allebei met een vlag op de fiets. “De een is de Europese vlag met sterretjes, de ander de Duitse. Twee fietsers die samen op pad gaan. Misschien hebben ze daarom mijn tekening wel gekozen.” Uiteraard krijgen alle leerlingen van de Hoonhorster school voor de vakantie nog een kalender, met alle sporttekeningen. Tot genoegen van De Lange kozen niet alle leerlingen uit het land na het wereldkampioenschap voetbal voor deze sport. “Natuurlijk denk ik ook aan de mooie momenten afgelopen zomer, toen heel Nederland oranje kleurde. Maar sport is niet alleen voor de topclubs, de lokale verenigingen zijn net zo goed belangrijk.”

Artikel delen: