Horeca Lemelerveld e.o. . doet mee aan de actie Maaltijd voor een maaltijd.

unicef2010_maaltijd1.jpg

Zaterdag 4 december namen Michel Reimink (Reimink), Harry Loman (Zwakenberg)en Juliette van Ommeren (de Lantaren en Greyhound) 3 van de 7 deelnemende horeca eigenaren plaats aan een dinertafeltje  op het kroonplein in lemelerveld. Zij kregen hier plumpy nut geserveerd een kant en klare therapeutische pindapasta die ondervoede kinderen 3 x daags via Unicef krijgen om weer op een gezond gewicht te komen.

unicef_2010_maaltijd_2.jpg

De horeca uit Lemelerveld en omstreken doet mee aan de landelijke actie  van Unicef “Maaltijd voor een Maaltijd”.  Gaat u uit eten bij een van de deelnemers of haalt u daar uw eten dan krijgt u bij de rekening een kaartje met daarop de uitleg over de sms actie. Namelijk dat  1 sms met maaltijd  naar 4488 betekend dat u een ondervoed kind op dat moment ook mee laat eten. En dat voor maar   €  1,50. Zeker in deze tijd van heerlijk uit eten gaan of kant en klaar te halen is dit een  eenvoudige manier van helpen. En hulp is nodig want wereldwijd  hebben ruim 200 miljoen kinderen honger. 

De campagne van Unicef  is de komende periode  “Honger, Je moet er niet aan denken, Je moet er wat aan doen”.  Wij sluiten ons hierbij aan met  “je kunt er wat aan doen” . De Horecagelegenheden die meedoen zijn Reimink, Restaurant de Lantaren en Greyhound, Cafetaria Zwakenberg, Cafetaria ’t Hoekje, Fantasia (shoarna, pizza) eetcafé De Driesprong Lemele en café restaurant Het Boskamp Dalfsen.

Op de website van www.geefeenmaaltijd.nl of www.unicef.nl staat tevens de deelnemende horeca vermeld.De vrijwilligers van Unicef Lemelerveld/Lemele zijn blij met de medewerking in lemelerveld en omstreken en wij hopen dat alle horecagelegenheden in de gemeente Dalfsen het voorbeeld van hun collega’s volgen en dat op deze wijze het verspreid wordt in de omgeving en de provincie. 

Artikel delen: