Kerstconcert Con Amore op zondag 19 december

conamore.jpg

LEMELERVELD – Het gemengd koor Con Amore uit Lemelerveld geeft op zondag 19 december zijn jaarlijkse kerstconcert. Plaats van handeling is als elk jaar de Heilig Hart-kerk aan de Posthoornweg in Lemelerveld. Het concert begint om 20.00 uur en de entree is gratis. Na afloop is er wel gelegenheid om een vrijwillige bijdrage te geven.

Het kerstconcert van Con Amore kent inmiddels een jarenlange traditie en geniet in de regio een uitstekende reputatie. Dit muzikale hoogtepunt vindt elk jaar plaats op de laatste zondag voor Kerstmis en trekt dan vele belangstellenden uit de wijde omgeving naar de Lemelerveldse kerk. Dit jaar komt niet alleen het bijna zestig leden tellende koor uit Lemelerveld in actie, maar zal ook vrouwenkoor Quodlibet uit Vilsteren zijn medewerking verlenen aan het concert. Beide koren staan onder leiding van dirigent Wim van Lenthe. Leden van het Harderwijker Strijkorkest, onder aanvoering van Roelof Klaassen, zullen de zangers en zangeressen begeleiden. Ook zal vaste begeleider Bert Bootsma als organist en pianist zijn medewerking verlenen. De Lemelerveldse sopraan Yvonne Boerdam, zelf al jaren lid van Con Amore, zal een aantal prachtige solopartijen voor haar rekening nemen.

Het programma staat uiteraard in het teken van Kerstmis en biedt weer volop afwisseling. Van de Missa Brevis van Wolfgang Amadeus Mozart tot aan een traditioneel kerstlied als Joy to the World en van het eeuwenoude Personent Hodie in een arrangement van Gustav Holst tot aan de twintigste-eeuwse muziek van John Rutter. Kortom: voor elk wat wils.

Artikel delen: