Politie-persberichten van 08 december 2010

081210b.jpg

Winkeldievegge aangehouden – Steenwijk – Aan de Woldpromenade werd dinsdagmiddag 7 december een 25-jarige vrouw uit Luttelgeest aangehouden en ingesloten voor winkeldiefstal. De vrouw probeerde, samen met een andere vrouw, kledingstukken weg te nemen. Een medewerkster van de winkel zag dit en hield daarop beide dames aan. Eén van de vrouwen ging er op dat moment vandoor.

In de tas van de 25-jarige vrouw werden drie spijkerbroeken en een t-shirt aangetroffen met een waarde van zo’n € 450,-. Daarnaast had ze ook een weggenomen spijkerbroek aan. De vrouw verklaarde tijdens verhoor dat ze een broek wilde kopen, maar dat ze niet voldoende geld bij zich had. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. Er is aangifte gedaan. (2010115083)

Drie man aangehouden voor overvallen Steenwijk

Wolvega- De politie Friesland heeft samenwerking met de politie IJsselland dinsdag drie mannen, van 15, 18 en 20 jaar uit Wolvega aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige overvallen in Oudeschoot, Gorredijk en Steenwijk. In Steenwijk vond op zondag 17 oktober om 20.45 uur een overval plaats op een horecagelegenheid in het park Rams Woerthe aan de Gasthuislaan. De buit bestond uit geld, alcohol en een gsm. Op maandagavond 26 oktober werd een snackbar aan de Archimedesweg in Oudeschoot om 20.16 uur door drie gemaskerde mannen overvallen. Onder bedreiging van een mes werden geld en sigaretten buitgemaakt. Op vrijdagmorgen 29 oktober om 07.30 werd een inwoner van Nijbeets op de Leitswei in Gorredijk door drie gemaskerde mannen overvallen terwijl hij in zijn auto op zijn collega’s stond te wachten. Omdat collega’s van het slachtoffer de overval zagen gebeuren gingen zij achter de verdachten aan maar verloren deze uiteindelijk uit het oog. Op zaterdagavond 13 november rond 21.00 uur werd een horecagelegenheid aan het Schar in Steenwijk overvallen. De daders kwamen via de achterdeur binnen en bedreigden de twee aanwezigen, medewerkers van de horecagelegenheid, met een mes. De politie kwam de daders op het spoor door een aantal tips. De drie verdachten zijn voor verhoor ingesloten.

Man en vrouw aangehouden voor huisvredebreuk

Dedemsvaart – Op dinsdagmiddag 7 december kreeg de politie een melding dat bij een winkel aan de Markt twee personen een winkel niet wilden verlaten. Beide personen, een 51-jarige vrouw en een 31-jarige man uit Dedemsvaart, werden door winkelpersoneel meerdere malen gesommeerd om de winkel te verlaten maar wilden dit niet. Ook werden zij door de politie gevorderd om het pand te verlaten. Toen zij ook hieraan geen gehoor gaven werden beiden aangehouden voor huisvredebreuk. (2010115135)

Aanrijding met letsel

Nieuw Heeten – Twee vrouwen van 41 en 42 jaar uit Nieuw Heeten zijn dinsdagmorgen 7 december gewond geraakt na een aanrijding op de Holterweg. De vrouw van 42 jaar wilde afslaan en dat werd te laat opgemerkt door de 41-jarige vrouw. Beide auto’s liepen daarbij schade op. De 42-jarige vrouw had nekklachten en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De 41-jarige vrouw raakte gewond aan haar benen en is ook naar het ziekenhuis vervoerd. (2010114977)

Arbeidsongeval

Raalte – Een 46-jarige man uit Almelo is dinsdagavond 7 december gewond geraakt tijdens een ongeluk bij een bedrijf aan de Heesweg. Door nog onbekende oorzaak viel tijdens werkzaamheden een stalen balk van een aanhangwagen en die kwam op de man terecht. De man werd met een beenbreuk naar het ziekenhuis gebracht. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in. (2010115184)

Aangehouden voor openbare dronkenschap

Deventer – Aan de Korte Bisschopstraat werd dinsdag 7 december een 38-jarige man uit Deventer aangehouden voor openbare dronkenschap. Dat gebeurde na een melding dat de man flessen drank had geprobeerd te stelen uit een supermarkt. De diefstal werd opgemerkt door het personeel, dat hem de niet betaalde flessen weer afnam. De man werd voor de winkel aangetroffen waar hij een woordelijk conflict had met een andere man. Hij was niet van plan te vertrekken, waarop hij onder verzet werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. (2010115128)

Inbraak in bedrijf

Deventer – In de vroege ochtend van woensdag 8 december vond er een inbraak plaats in een bedrijf aan de Essenstraat. Om binnen te komen werden glazen schuifdeuren ingeslagen. Vanuit de kluis werd o.a. een geldbedrag weggenomen. Tevens werd er computerapparatuur ontvreemd. De politie heeft de zaak in onderzoek. (2010115189)

Verlichtingscontrole

Zwolle – Bij een verlichtingscontrole op de Grote markt werden op dinsdagavond 7 december 20 fietsers staande gehouden die de verlichting niet in orde hadden. Allen kregen een proces-verbaal uitgereikt. (2010093933)

 

Viertal aangehouden voor winkeldiefstal

Zwolle – Vier inwoner van Utrecht van 17 en 19 jaar, werden op dinsdagmiddag 7 december aangehouden op de Diezerstraat voor winkeldiefstal. De vier worden er van verdacht kledingstukken te hebben gestolen uit een winkel aan de Sassenstraat. Hierbij werd een medewerkster van de winkel aan de praat gehouden terwijl de anderen de kleding wegnamen. Op basis van het opgegeven signalement kon het viertal kort erop worden aangehouden. De mannen werden ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hen opgemaakt. (2010115119)

Man aangehouden voor winkeldiefstal

Zwolle – Een 22-jarige inwoner van Vaassen werd op dinsdagavond 7 december aangehouden in een winkel aan het Maagjesbolwerk voor winkeldiefstal. De man probeerde een mobiele telefoon weg te nemen zonder deze af te rekenen. Op het bureau, waar hij werd ingesloten, werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (2010115129)

Tas uit auto gestolen

Zwolle – Een 31-jarige inwoonster van Zwolle deed op dinsdagmiddag 7 december aangifte van diefstal uit haar auto. De vrouw had haar auto rond 11.30 uur geparkeerd op de Morra. Hierbij had zij haar tas op de bijrijderstoel laten liggen. Toen zijn 12.45 uur bij haar auto terug kwam, bleek de ruit geforceerd en was haar tas met inhoud verdwenen. Eventuele getuigen van deze diefstal worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. (2010115067)

Hoe voorkomt u een auto-inbraak?

 Een auto-inbraak is vaak een gelegenheidsdiefstal. Goederen die zeer in trek zijn bij auto-inbrekers zijn snel te verhandelen goederen zoals mobiele telefoons, audioapparatuur, laptops, navigatiesystemen, foto- en filmapparatuur. Om uw auto minder interessant te maken voor het dievengilde adviseren wij u:

  • waardevolle spullen altijd mee te nemen uit de auto;
  • het handschoenenkastje open te laten, zodat iedereen kan zien dat er niets in zit;
  • uw auto te voorzien van een goedgekeurd alarmsysteem;
  • te parkeren op een overzichtelijke, goed verlichte parkeerplaats;
  • de auto goed af te sluiten;

Veelpleger aangehouden voor winkeldiefstal

Zwolle – In een winkel aan het Bachplein werd op dinsdagavond 7 december een 52-jarige Zwollenaar aangehouden. De man, een veelpleger, werd herkend van een winkeldiefstal die hij eerder op de avond gepleegd had. Toen hij later die avond in de winkel terugkeerde, werd hij aangehouden. Hierbij pleegde de man het nodige verzet maar kon desondanks worden ingerekend. De man werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Daarnaast kreeg de man een winkelverbod opgelegd. (2010115158)

Velgen van auto gestolen

Zwolle – In de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 december werden van een geparkeerde personenauto aan de Telfordstraat vier velgen gestolen. De diefstal werd rond 08.00 uur geconstateerd. Mensen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht dit te melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. (2010114988)

Artikel delen: