Pimpelmeesje toch niet aan de pimpel geweest?

pimpel1.jpg

DALFSEN – Sterrebos, 9 december 2010 – Afgelopen maandagochtend… ‘hing’ er een Pimpelmeesje aan onze picknicktafel.. Althans, dat zagen we pas op het tweede gezicht, dat het een Pimpelmeesje betrof. Het fantastisch gekleurde beestje hing aan de zijkant van de tafel, met z’n pootjes in ’t hout geklemd, met z’n rug naar ons toe.. We dachten; wat is er mis, dat ie daar zo hangt. Doorgaans hangt zo’n beestje niet aan de zijkant van een picknicktafel.

Mijn vader opende de deur, stond naast de tafel.. in de verwachting dat het vogeltje wel weg zou vliegen, maar dat was niet het geval. Dus pakte hij het vogeltje en nam het mee naar binnen. Het vogeltje zat rustig in zijn hand en ik weet niet waarom, maar mijn vader bedacht dat hij zijn hand wel open kon houden. Ik dacht nog; oh nee als dat vogeltje maar niet wild door de kamer gaat vliegen en hij de muren raakt… Blijkbaar zat ik er helemaal naast.. Mijn vader opende zijn hand en het vogeltje bleef er rustig opzitten, keek wat om zich heen… trilde niet, niets aan de hand, de rust zelve. Ik pakte snel een fotocamera, want ja..hoe vaak maak je dit mee? Het was inmiddels 10 uur geweest en we moesten er vandoor, dus bedachten: hoe kan dit vogeltje zo snel mogelijk fatsoenlijk terugkeren in zijn bosrijke wereld.. zonder het speeltje te worden van de kat van de buren die zijn weg rustig bewandelde door onze tuin.. Gaven het beestje wat water om ‘op te knappen’ (tja, weet jij veel..) om hem vervolgens naar buiten te nemen, zodat hij zijn tocht kon vervolgen..

pimpel2.jpg

Mijn vader strekte zijn arm uit, met zijn hand waar het meesje nog op stond. *tweet tweet* ’t beestje keek wat om zich heen, maar bleef rustig zitten. Huppelde richting bovenarm (lees: richting deur/huis/warmte), keek nog wat heen en weer..maakte nog wat vrolijke geluidjes en huppelde weer naar de hand, waar het fluiten en heen en weer kijken zich nog eens herhaalde..

pimpel3.jpg

 

Pas enkele momenten later vloog het vogeltje weg,..vrolijk fluitend en druk wapperend met zijn vleugeltjes, zoals Pimpelmeesjes zich kenmerken.. This is what we call, a little blessing from nature..

Dit is wat wij noemen, een beetje zegen van de natuur ..
Artikel delen: