provincie Overijssel op de kerstmarkt

NIEUWLEUSEN – Vind de blauwe kubus en laat een gratis kerstkiek maken.Provincie in gesprek over klimaatverandering op kerstmarkt Nieuwleusen. Zaterdag 18 december staat de provincie Overijssel van 17.00 tot 21.00 uur op de kerstmarkt in Nieuwleusen. Bezoekers kunnen in gesprek met medewerkers van de provincie over klimaatverandering.

Hoe bereidt de overheid zich voor op de gevolgen? En wat kun je eigenlijk zelf doen?

 

Kom naar de Kerstmarkt en geef je mening! Laat meteen een unieke Nieuwleusense strandfoto maken en stuur hem online als Kerstgroet naar vrienden en familie. Zal Nieuwleusen er zo bij liggen wanneer de klimaatverandering doorzet? Of houden we juist daar droge voeten? Wat doet de overheid en kun je ook zelf iets doen? Inwoners van Duurzaam Dorp Hoonhorst geven ter plekke tips om duurzamer te leven!

 

Zoekactie

In de week voorafgaand aan de kerstmarkt worden vijf blauwe kubussen verstopt in Nieuwleusen. De gelukkige vinders kunnen deze kubus op 18 december bij de stand van de provincie inleveren en winnen daarmee een noodpakket ter waarde van €50,-.

 

Geef je mening

De provincie Overijssel staat op de kerstmarkt omdat ze aandacht wil vragen voor de klimaatverandering. Maar wie is er eigenlijk verantwoordelijk om daar wat aan te doen?

Wat doe jij als de stroom voor langere tijd uitvalt of je zonder water zit? Heb jij de juiste spullen in huis? Of is dat ook een taak van de overheid?

 

Reageren kan door een videoboodschap in te spreken of een postkaartje te schrijven. Of geef je mening op www.jijenoverijssel.nl en maak kans op een iPod!

 

De provincie werkt samen met de waterschappen en gemeenten om te zorgen dat we in Overijssel voorbereid zijn op de gevolgen van klimaatverandering, zoals hoog water in beken en rivieren, wateroverlast na hevige regenbuien of droogte in de zomer. Via de risicokaart informeren we Overijsselaars over mogelijke risico´s, bijvoorbeeld van overstroming.

Daarnaast stimuleert de provincie minder CO2 uitstoot, een lager energieverbruik en het gebruik van materialen en methoden die beter zijn voor ons milieu. Ook maakt ze afspraken met gemeenten om bij ruimtelijke plannen rekening te houden met klimaatverandering.

Artikel delen: