Regio Politie Persberichten van vrijdag 10 dec. 2010

Alcoholcontrole

Staphorst – De politie heeft donderdagavond 9 december en een deel van de nacht een alcoholcontrole gehouden op de Gemeenteweg. In totaal werden 124 bestuurders gecontroleerd. Eén persoon kreeg een proces-verbaal. Het ging om een beginnend bestuurder die 150 ug/l had geblazen.

Aanhouding voor winkeldiefstal

Oldemarkt – De politie heeft donderdagmorgen 9 december een 27-jarige Zwollenaar aangehouden voor winkeldiefstal. De man verliet de winkel aan het Dwarsveld met goederen zonder deze af te rekenen. De eigenaar van de winkel zorgde ervoor dat de man niet kon vertrekken. Hij is door agenten meegenomen naar het bureau. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2010115596) )  Man aangehouden voor heling

Zwolle – Een 22-jarige inwoner van Wezep werd op donderdagmiddag 9 december aangehouden op de Weeshuisstraat. De man had drie rijbewijzen bij zich die niet van hem waren. De man werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen hoe de man aan de rijbewijzen is gekomen.(2010115637) 

Tweetal aangehouden voor vernieling fietsen

Zwolle – Twee Zwollenaren van 20 en 21 jaar werden op vrijdagochtend 10 december aangehouden op de Jufferenwal. De mannen worden er van verdacht meerdere fietsen te hebben vernield. De twee werden ingesloten op het bureau, alwaar zijn proces-verbaal opgemaakt kregen.(2010115741) 

Vijf verdachten aangehouden voor mishandeling

Zwolle – In de loop van donderdag 9 december zijn vijf minderjarige verdachten aangehouden voor mishandeling. De vijf (15 en 16 jaar uit Heerde, Hattem en Hattemerbroek) worden verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling van een 23-jarige Zwollenaar op woensdagmiddag 8 december in het park Het Engelse Werk. Een 16-jarige inwoner van Hattemerbroek werd diezelfde middag al aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling. Onderzoek wees echter uit dat hij niets met de zaak van doen had en de jongen werd hierop in vrijheid gesteld. Het vijftal werd ingesloten op het bureau.(2010115336) 

Eerder verschenen bericht:

Jongen aangehouden voor mishandeling

Zwolle – Een 16-jarige inwoner van Hattemerbroek werd op woensdagmiddag 8 december aangehouden voor mishandeling. De jongen wordt er van verdacht een 23-jarige Zwollenaar mishandeld te hebben in park Het Engelse Werk. De man passeerde de verdachte en een aantal vrienden en werd door hen uitgescholden. Toen de Zwollenaar stopte en hen hierop aansprak, werd hij door de groep mishandeld. De verdachte werd ingesloten op het bureau. De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Getuigen van de mishandeling worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.(2010115336) 

Gewond bij eenzijdig verkeersongeval

Dalfsen – Donderdagmiddag 9 december is een 43-jarige autobestuurster uit de gemeente Hardenberg gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Tolhuisweg. Zij werd met o.a. een gebroken arm en rugletsel naar het ziekenhuis gebracht. Door nog onbekende oorzaak belandde zij met haar auto in een bermsloot. Naar de toedracht van het ongeval wordt een onderzoek ingesteld.(2010115695) 

Aangehouden voor verlaten plaats ongeval

Hardenberg – Een 39-jarige autobestuurder uit Hardenberg is donderdagavond 9 december aangehouden voor het verlaten van de plaats van ongeval, zonder dat hij zijn identiteit bekend had gemaakt. Op de Albert Schweitzerstraat had hij met zijn auto diverse bomen geraakt. Bij controle bleek hij alcohol gedronken had;, zijn blaastest in het politiebureau scoorde 560 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.(2010115721) 

Inbraak in bedrijf

Raalte – Donderdag 9 december werd aangifte gedaan van inbraak in een bedrijf aan het Bouwhuisplein. Er werd een deur geforceerd om toegang te krijgen. Eenmaal binnen werd de kluis opengebroken en een geldbedrag ontvreemd. In het pand werden tussendeuren vernield om in de winkel te komen. Daar werd onder andere de kassalade doorzocht. De politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen of anderen die informatie hebben over deze inbraak wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. (2010115531)  

Inbraak instelling

Deventer – Bij een instelling aan de Arkelstein werd op donderdagavond 9 december ingebroken. Men kwam binnen door een raam te forceren. Het is onbekend of er iets uit het pand werd weggenomen. (2010115734) 

Man gewond na aanrijding

Deventer – Op de Noorwegenstraat vond op donderdagmiddag 9 december een aanrijding plaats. Volgens een verklaring van een getuige reed een auto, bestuurd door een 39-jarige man uit Holten over de Noorwegenstraat en wilde linksafslaan. Daarop was een 34-jarige man uit Litouwen bezig om in te halen. Toen de Holtenaar linksaf sloeg de Osnabruckstraat in ontstond er een aanrijding. De Holtenaar was hierbij gewond geraakt aan het oog en werd voor behandeling door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.  

Aanrijding met Invalidenvoertuig door gladheid

Deventer – Op donderdag 9 december vond er aan de Stationsstraat een aanrijding plaats tussen een invalidenvoertuig en een auto. Ter plaatse was het erg glad waardoor een auto van de weg af was gegleden en niet meer weg kon komen. Een 72-jarige man uit Deventer zette hierop zijn invalidenvoertuig achter de auto met de waarschuwingslichten aan om het achteropkomende verkeer te waarschuwen. Een 20-jarige vrouw uit Deventer wilde het invalidenvoertuig passeren met haar auto en stuurde naar links maar door de gladheid ging haar auto rechtdoor en kwam tegen het invalidenvoertuig aan waardoor deze weer tegen de auto hiervoor aan kwam. De 72-jarige man gaf aan duizelig te zijn en werd door ambulancepersoneel gecontroleerd maar bleek geen verwondingen te hebben opgelopen. (2010115676) 

Rijden onder invloed

Deventer – Op de Emmastraat werd in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 december een 28-jarige man uit Deventer in zijn auto staande gehouden voor een alcoholcontrole. Bij de blaasproef op straat blies hij een A. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 275 ug/l. Proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt voor rijden onder invloed.(2010115723) 

Bromfietser onder invloed

Deventer – In de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 december werd een 18-jarige man uit Bathmen op zijn bromfiets staande gehouden omdat hij zonder helm reed. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 785 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 11 uur en proces-verbaal voor rijden onder invloed, rijden zonder verzekering, rijden zonder helm en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. (2010115738) 

Man rijdt met auto tegen bomen

Deventer – Op donderdagavond 9 december kreeg de politie een melding van een ongeval met letsel aan de Holterweg. Een 24-jarige Deventenaar was volgens getuigen met zijn auto over de Holterweg bij de stoplichten weg gereden, tegen de trottoirband gereden en daarna door de berm en was vervolgens twee bomen omver gereden. De Deventenaar werd met onbekende verwondingen door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.(2010115716) 

Artikel delen: