Regio Politie Persberichten van zaterdag 11 december 2010

Diefstal feestjurken

Zwolle – Aan de Weeshuisstraat werden vrijdag 10 december een aantal feestjurken gestolen uit een winkel. De diefstal werd opgemerkt door klanten die de bedrijfsleider aanspraken. Helaas waren de daders toen al verdwenen. Waarschijnlijk zijn de jurken gestolen door twee mannen. Er is aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Auto in de sloot

Hasselt – Op de Verkavelingsweg belandde vrijdag 10 december een 52-jarige autobestuurster uit Hasselt in de sloot, nadat ze weggleed in een bocht nabij de Schrotenweg. De vrouw werd ter plaatse gecontroleerd door ambulancepersoneel. Ze had nekklachten, maar bleef verder ongedeerd. (2010116005)

 Alcoholcontrole Steenwijkerland

Steenwijk – Vrijdag 10 december hield politieteam Steenwijkerland een alcoholcontrole in samenwerking met de Kmar. De controles vonden op diverse locaties plaats in de gemeente Steenwijkerland en nabij de Johannes Post Kazerne (gemeente Westerveld). De controle werd ondersteund door zes vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland. In totaal werden er zevenhonderd blaasproeven afgenomen. Drie bestuurders werden aangehouden voor het overschrijden van de alcohollimiet. Daarnaast werd er vijf keer proces-verbaal opgemaakt voor het overtreden van de maximumsnelheid, geen deugdelijke verlichting en het niet dragen van de verplichte autogordel. (2010115990)

 Man en vrouw aangehouden voor hennepkweek

Genemuiden – Vrijdagmorgen 10 december zijn twee inwoners van Genemuiden aangehouden. De 42-jarige man en een 40-jarige vrouw worden ervan verdacht hennep te hebben gekweekt in hun woning aan de Greente. Onderzoek wees uit dat er een illegale kwekerij aanwezig is geweest en dat er stroom is afgetapt. Op zolder werden resten van de hennepplantage aangetroffen. Omdat de  hennep al was geoogst, is er sprake is wederrechterlijk verkregen voordeel. Dit houdt in dat er geld is verdiend aan de hennepkweek. Naar schatting telde de kwekerij circa vierhonderd planten. De auto van het tweetal werd in beslag genomen. De man en vrouw zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. (2010115988)

Inbraak in instelling

Zwolle – Vrijdag 10 december werd aangifte gedaan van inbraak in een instelling aan het Straussplein. Om binnen te komen werd een deur geforceerd. Er werden in ieder geval een laptop en een mobiele telefoon weggenomen. Er is aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek. (2010115813)

 Verkeerstoezicht

Zwolle – Tijdens verkeerstoezicht zijn vrijdag 10 december vier fietsers bekeurd voor fietsen in de voetgangerszone op Achter de Broeren en het Meerminnenplein. Ook werd er bekeurd voor parkeren op een invalidenparkeerplaats aan de Dobbe en rijden zonder licht (bromfietser). Verschillende bestuurders werden daarnaast staande gehouden voor het niet voeren van de juiste verlichting. (2010116139)

 Man rijdt door hek

Balkbrug – Zaterdagochtend 11 december werd een 37-jarige inwoner van Balkbrug aangehouden voor rijden onder invloed en verlaten van de plaats van ongeval. Hij was even daarvoor door een hek gereden aan de Meppelerweg. De man, die inmiddels thuis was, bekende. Hij werkte mee aan een blaastest. Daaruit werd duidelijk dat hij teveel gedronken had. Hij werd overgebracht naar het bureau. Bij de ademanalyse blies de man 655 ug.l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (2010116087)

Inbraak in instelling

Deventer – In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 december vond er een inbraak plaats bij een instelling aan de Veenweg. Er waren twee dakkoepels vernield om binnen te komen. In het pand werd schade toegebracht aan een ruit en een deur. Het is nog niet bekend wat er precies is weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek. (2010116052)

 Bromfietser aangehouden

Deventer – Op de Handelskade werd zaterdagmorgen 11 december rond 04.00 uur een 18-jarige bromfietser uit Deventer staande gehouden, omdat hij zonder helm reed. De man kon geen ID tonen, was niet in het bezit van een rijbewijs, reed onverzekerd en had bovendien teveel gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De ademanalyse toonde een uitslag van 785 ug/l. De Deventenaar kreeg een rijverbod van elf uur. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (2010115738)

Diefstal parfums

Deventer – Bij een bedrijf aan de Lange Bisschopstraat zijn vrijdag 10 december meerdere dure parfums gestolen. De diefstal werd ontdekt door een medewerkster. Het viel haar op dat één vak in de winkel nagenoeg leeg was. Op de camerabeelden was te zien dat de parfums werden weggenomen door een vrouw die even daarvoor samen met een man de winkel was binnengekomen. Er is aangifte gedaan en de beelden zijn overgedragen aan de politie die de zaak in onderzoek heeft. (2010115901)

Diefstal USB-sticks

Deventer – Twee mannen (22 en 32 jaar) uit Schalkhaar en Denekamp werden vrijdag 10 december aangehouden voor winkeldiefstal. Bij een bedrijf aan het Boreelplein hield een beveiligingsmedewerker hen aan, nadat hij hen herkende van een diefstal van een USB-stick, eerder die dag. De mannen wilden deze keer een laptop bekijken. Nader onderzoek wees uit dat de mannen drie USB-sticks op zak hadden waarvoor niet was betaald. Het duo werd overgedragen aan de politie en er is aangifte gedaan. De mannen kregen tevens een winkelverbod voor een jaar.

 Invordering rijbewijs

Deventer – Van een 50-jarige inwoner van Deventer is zaterdagochtend 11 december het rijbewijs ingevorderd. Hij werd gecontroleerd op de Emmastraat en bleek de alcohollimiet ruimschoots te hebben overschreden. De man blies 875 ug/l bij de ademanalyse. Hij kreeg een rijverbod van elf uur. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (2010116034)

 Belediging

Deventer – Op het Boreelplein werd in de vroege ochtend van zaterdag 11 december een 24-jarige man uit Nijmegen aangehouden voor belediging. De man kwam uit een horecagelegenheid en begon zonder enige aanleiding te schelden tegen dienstdoende agenten. Hij werd overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee, omdat de man militair is. (2010116047)

 Belediging

Deventer – Zaterdagochtend 11 december rond 02.45 uur werd een 18-jarige man uit Deventer aangehouden in een horecabedrijf, omdat hij de politie beledigde. Die was aanwezig na een melding van een opstootje. Dat was echter al voorbij. Tijdens het sussen van de gemoederen kwam de man op de politiemedewerkers af om zijn verhaal te doen. Dat mondde uit in een serie beledigingen, waarop besloten werd de Deventenaar mee te nemen naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (2010116048)

 Aangehouden voor niet voldoen aan bevel/vordering

Deventer – Op het Boreelplein werd zaterdagochtend 11 december rond 01.45 uur een 16-jarige jongen aangehouden. Hij wilde niet luisteren naar een bevel/vordering van de politie om te vertrekken. De jongen probeerde telkens de confrontatie aan te gaan het horecapubliek. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (2010116056)

 23-jarige man aangehouden voor mishandeling

Deventer – Een 33-jarige man uit Deventer werd zaterdagochtend 11 december voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Hij werd in zijn gezicht geslagen door een 23-jarige horecabezoeker die in eerste instantie een conflict had met een 20-jarige man uit Deventer die zich ook in het café bevond. De 33-jarige man sprong tussenbeide, maar werd vervolgens zelf slachtoffer. Het lukte hem echter wel de 23-jarige man, afkomstig uit Schalkhaar, te overmeesteren. Deze werd overgedragen aan de politie. De man verzette zich tijdens zijn aanhouding en bespuugde en beledigde de politiemannen. Tijdens de rit naar het bureau bleef de man recalcitrant. Hij werd ingesloten voor nader verhoor. (2010116069)

 Man zwaar mishandeld

**Politie zoekt getuigen**

Deventer – Op de Singel, vlakbij de spoorbrug naar het Noorderplein, trof de politie na een melding zaterdagochtend 11 december om 01.15 uur een zwaar mishandelde man aan. Het slachtoffer, een 44-jarige man uit Deventer werd met ernstig letsel in zijn gezicht overgebracht naar het ziekenhuis. De man liep samen met een vriend over de Singel, toen er drie personen met een scooter langskwamen. Ze stopten en één van hen sloeg de 44-jarige man in elkaar. Zijn vriend werd door de andere twee tegengehouden. De drie mannen gingen er daarna vandoor richting Boxbergerweg. Getuigen verklaarden dat de dader een Nederlandse man van circa 1.90 m. lang was en circa 16/17 jaar oud. Ook de andere twee waren Nederlands. Eén van hen had lang blond haar in een paardenstaart en een baard of sik. De groep kwam uit de richting van het stadscentrum. Het is nog niet duidelijk wat de aanleiding is van dit misdrijf. De politie heeft de zaak in onderzoek en wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest of op een andere manier informatie hebben over dit delict. Hen wordt verzocht contact op te nemen met de politie (team Deventer-Centrum) via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan via Bel M Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.(2010116084)

Artikel delen: