regio politie Persberichten van zondag 12 december 2010

Sigaretten gestolen uit tankstation

Staphorst – Zaterdag 11 december werd aangifte gedaan van inbraak in een tankstation aan de Achthoevenweg. Alle sigaretten waren verdwenen uit de schappen. De dader(s) is/zijn via het dak binnengekomen. Waarschijnlijk is de diefstal vrijdagavond 10 december tussen 22.15 en 01.00 uur gepleegd.

Wie getuige is geweest van deze inbraak of op een andere wijze informatie heeft over deze zaak, wordt verzocht contact op te nemen met politieteam Horst en Waterland via telefoonnummer 0900-8844. (2010116137)

 Aangifte van mishandeling, bedreiging en vernieling

Zwolle – Zaterdagmiddag 11 december werd aangifte gedaan van mishandeling, bedreiging en vernieling door een 38-jarige inwoonster van Zwolle. Zij verklaarde dat zij haar auto parkeerde aan de Friesewal. Twee vrouwen van Chinese afkomst stopten vlak achter haar met een auto en begonnen te roepen dat dit hun parkeerplaats was. Er ontstond een worsteling waarbij de dochter van de aangeefster aan de haren werd getrokken. Tevens werd haar ketting stuk getrokken. De aangeefster kreeg klappen en liep daarbij een verwonding op aan haar lip. De politie stelt een onderzoek in. (2010116187)

 Aangehouden voor winkeldiefstal

Zwolle – Zaterdag 11 december werd een 55-jarige vrouw uit Zwolle aangehouden voor winkeldiefstal. Zij was de kassa van een supermarkt aan de Assendorperstraat gepasseerd zonder te betalen voor een aantal pakken wijn in haar rugzak. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. (2010116193)

 Bekeurd voor wildplassen

Zwolle – Een 17-jarige inwoner van Zwolle werd zondagochtend 12 december bekeurd voor wildplassen. Hij stond te urineren voor een café aan de Voorstraat en kreeg daarvoor een bon van € 90,-.

 Aangehouden voor niet voldoen aan vordering politie

Zwolle – Een 24-jarige inwoner van Dalfsen werd zondagochtend 12 december aangehouden op de Voorstraat, omdat hij geen gehoor gaf aan meerdere vorderingen van de politie om te vertrekken. Ze gedroegen zich provocerend voor de ingang van een café. De man had gedronken en was niet voor rede vatbaar. Hij werd overgebracht naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een gele kaart uitgereikt. (2010116306)

Aangehouden voor belediging

Zwolle – Op de Grote Markt werd zondagochtend 12 december een 28-jarige man uit Zwolle aangehouden die toezichthoudende politiemensen beledigde. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De man kreeg tevens een gele kaart uitgereikt. (2010116333)

 Twee mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging

Zwolle – Twee mannen uit Zwolle (20 en 21 jaar) uit Zwolle kregen zondagmorgen 12 december een rode kaart uitgereikt. Zij zijn een jaar lang niet meer welkom in de horeca van de Zwolse binnenstad. De twee worden ervan verdacht betrokken te zijn bij een zaak van openlijke geweldpleging waarbij een 17-jarige man uit Zwolle klappen kreeg uitgedeeld. Hij heeft aangifte gedaan. De twee verdachten werden aangehouden op de Melkmarkt en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

 Wie zich in het Zwolse uitgaansleven misdraagt, loopt kans op een gele of rode kaart. Horecaondernemers die aangesloten zijn het bij Horeca Veelpleger Systeem geven hiermee aan ongewenst gedrag niet te tolereren. Maak je je zich schuldig aan een strafbaar feit dan kan de politie -als er aangifte is gedaan- een gele of rode kaart uitreiken. Een gele kaart geldt als waarschuwing en is een jaar geldig. Hij wordt onder andere uitgereikt bij vernieling, mishandeling, bedreiging of bezit van drugs. Wie binnen een jaar opnieuw een strafbaar feit pleegt, krijgt een rode kaart en is een jaar niet meer welkom in de horeca. De rode kaart kan ook direct worden uitgereikt. Dat is bijvoorbeeld aan de orde bij zaken als openlijke geweldpleging, bedreiging met wapen of (poging) zware mishandeling. Uiteraard wordt er – naast de gele/rode kaarten – ook een strafrechtelijk traject gevolgd.(2010116325)

 

 Vuurwerkpistool in beslag genomen

Hardenberg – Op de Duitslandweg werd zaterdag 11 december tijdens een controle een vuurwerkpistool aangetroffen in de auto van een 19-jarige bestuurder uit Harderwijk. De man deed vrijwillig afstand van het wapen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (2010116168)

 Man verongelukt bij aanrijding op N34 – J.C. Kellerlaan

Hardenberg – Bij een ongeval in Hardenberg in de nacht van zaterdag 11op zondag 12 december is een 20-jarige man uit Slagharen om het leven gekomen. De man was inzittende van een taxibus die op de kruising van de provinciale weg N34 met de J.C. Kellerlaan een aanrijding kreeg met een personenauto die uit de richting van Gramsbergen kwam en rechtdoor wilde richting Ommen. Deze werd bestuurd door een 27-jarige man uit Vriezenveen. De taxibus reed vanuit de Eugenboersdijk in de richting van de J.C. Kellerlaan. Door de botsing raakte de bus van de weg en belandde in de sloot. Politie, ambulancedienst en brandweer waren snel ter plaatse om hulp en bijstand te verlenen. De 35-jarige taxichauffeur en de overigevijf inzittenden uit Schuinesloot en Slagharen in de leeftijd van 18-20 jaar, raakten licht gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis. Twee van hen liggen nog in het ziekenhuis. Voor betrokkenen en naaste familieleden is direct slachtofferhulp ingeschakeld. Naar de toedracht van het ongeval wordt nader onderzoek gedaan. (2010116285)

 Man aangehouden voor mishandeling

Deventer – De politie heeft een 18-jarige man uit Schalkhaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 18-jarige man uit Deventer te hebben mishandeld. De aanhouding vond plaats na een melding van een vechtpartij op de Keizerstraat rond 02.00 uur op zondag 12 december. Er bleek inderdaad sprake van een strubbeling tussen enkele personen. De politie herstelde de rust. De 18-jarige Deventenaar, die aangifte deed, bleek te zijn geslagen door de man uit Schalkhaar. Daarop werd deze aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. (2010116293)

 Niet voldoen aan bevel/vordering van poltie

Deventer – Een 28-jarige man uit Twello en een 26-jarige man uit Klarenbeek werden zondagochtend 12 december rond 03.30 uur aangehouden op de Brink. De mannen waren onder invloed van alcohol en wilden een horecagelegenheid binnen. Dat mocht niet, waarna ze hinderlijk aanwezig bleven voor de ingang. De politie vorderde het duo te vertrekken. Hieraan werd gehoor gegeven, maar even later werden ze weer voor een ander horecabedrijf aangetroffen waar ze stennis maakten. De mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. (2010116305)

 Aangehouden voor mishandeling

Deventer – Aan de Bagijnenstraat werd in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 december een 18-jarige man uit Deventer aangehouden voor mishandeling. Hij zou een 21-jarige man uit Diepenveen met tot twee keer toe een deur tegen het hoofd hebben geslagen in een horecagelegenheid. Tegen hem is aangifte gedaan. De Deventenaar werd voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. (2010116309)

Artikel delen: