Regio Politie Persberichten van maandag 13 december 2010

327 kilo vis in beslag genomen

Herxen – Op zondagochtend 12 december controleerden politiemedewerkers een auto, die met defecte verlichting over de Rijksstraatweg reed. Bij de controle kwam een sterke vislucht uit de auto. Dit was reden om de auto aan een nader onderzoek te onderwerpen. In het voertuig trof de politie maar liefst 327 kilo vis aan, waaronder brasems en karpers. Ook lag er het nodige visgerei in de auto.

De inzittenden, twee Duitsers, werden aangehouden op verdenking van visstroperij. Na verhoor werden zij heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt en het Openbaar Ministerie beslist over verdere afhandeling van de zaak.

Visstroperij is het vissen met professionele vistuigen zonder daarbij het in bezit te zijn van een schriftelijke toestemming van de visrechthebbende op het water. Dit betekent dat vissen zonder vergunning visstroperij is. Illegale visserij is schadelijk voor het milieu, voor de natuur en voor de mens. Watergebieden raken beschadigd, het evenwicht van de visstand wordt verstoord en de diversiteit in wateren en plassen wordt aangetast. Kijk voor meer informatie op www.aid.nl/visstroperij.

Automobilist onder invloed

Kampen – Op de Ambachtsstraat werd in de vroege ochtend van zondag 12 december een 19-jarige automobilist uit Kampen aangehouden voor rijden onder invloed. De ademanalyse van de man, een beginnend bestuurder, gaf een uitslag van 310 ug/l. Dat leverde hem een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur op. (2010116311)

 Man aangehouden voor bedreiging en vernieling

Kampen – Zondagavond 12 december werd in een woning aan de Graafschap een 22-jarige man uit Kampen aangehouden voor vernieling en bedreiging. Hij had eerder op de dag tijdens een familiefeest ruzie gekregen. Daarbij had hij diverse vernielingen aangericht en bedreigingen geuit in de richting van een familielid. De man is voor nader onderzoek ingesloten. (2010116426)

 Jongen aangehouden voor vernielen fiets

Kampen – Aan de Oudestraat werd in de vroege ochtend van zondag 12 december een 17-jarige jongen uit Kampen aangehouden voor vernieling. Even daarvoor had hij een willekeurige fiets op de grond gegooid en er meerdere keren tegenaan geschopt. Dit was gezien door getuigen, die de jongen aanhielden. De jongen werd voor ander onderzoek ingesloten en kan proces-verbaal tegemoet zien. (2010116280)

 Drie jongeren aangehouden voor vernieling

Zwolle – In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 december heeft de politie drie jongeren (15, 15 en 16 jaar) uit Zwolle aangehouden. Ze worden ervan verdacht vernielingen te hebben gepleegd aan de Punterdiep. Onder andere een schutting werd omver getrokken. De eigenaar heeft aangifte gedaan. De jongeren werden aangetroffen in het nabij gelegen park. Het drietal kwam uit de richting waar een vuurtje was gestookt. Op de brandstapel lagen schuttingonderdelen en metalen buizen. De jongens werden voor verhoor overgebracht naar het bureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. (2010116267)

Grote controle op fietsverlichting

Raalte – Het politieteam Salland voerde op maandagochtend 13 december, in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, een grote fietsverlichtingscontrole uit. Dit gebeurde op de Heinoseweg. Zo’n 150 fietsers werden gecontroleerd. Zes personen kregen een bekeuring, omdat zij geen licht hadden op hun fiets. De fietsers die hun verlichting wel in orde hadden, kregen een reflecterende armband zodat zij nóg beter zichtbaar zijn in het verkeer.

Als fietser loopt u in het verkeer meer risico, omdat u immers op een fiets kwetsbaarder bent dan in een auto of op een bromfiets. Het is daarom heel belangrijk dat u goed zichtbaar bent. Werkende fietsverlichting kan daar aan bijdragen. Om die reden controleert de politie hier regelmatig op.

 Gewond door verkeersongeval

Balkbrug – Zondagmiddag 12 december raakte een 74-jarige fietser uit Balkbrug gewond bij een verkeersongeval op de kruising Meppelerstraat / Hoogeveenseweg. Hij raakte gewond aan zijn hand en hoofd en werd na behandeling door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer werd aangereden door een 23-jarige autobestuurder uit Hardenberg die vanaf de Hoogeveenseweg de kruising opreed en door de laagstaande zon de fietser over het hoofd zag. Naar het ongeval wordt een onderzoek ingesteld. (2010116386)

 Chauffeur taxibus aangehouden

Hardenberg – De politie heeft zondag 12 december op last van de Officier van Justitie de 35-jarige chauffeur aangehouden van de taxibus die in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 december betrokken was bij een verkeersongeval met dodelijke afloop. Het incident vond plaats op de kruising N34 – J.C. Kellerlaan. De chauffeur is aangehouden op grond van artikel 6 van de Wegenverkeerswet. Hierin is bepaald dat het verboden is zich zodanig te gedragen in het verkeer dat een aan zijn schuld te wijten verkeersongeval plaatsvindt waardoor een ander om het leven komt of zwaar lichamelijk letsel wordt toegebracht. Het Openbaar Ministerie beslist over verdere afhandeling van de zaak.

 Eerder verschenen persbericht:

Man verongelukt bij aanrijding op N34 – J.C. Kellerlaan

Hardenberg – Bij een ongeval in Hardenberg in de nacht van zaterdag 11op zondag 12 december is een 20-jarige man uit Slagharen om het leven gekomen. De man was inzittende van een taxibus die op de kruising van de provinciale weg N34 met de J.C. Kellerlaan een aanrijding kreeg met een personenauto die uit de richting van Gramsbergen kwam en rechtdoor wilde richting Ommen. Deze werd bestuurd door een 27-jarige man uit Vriezenveen. De taxibus reed vanuit de Eugenboersdijk in de richting van de J.C. Kellerlaan. Door de botsing raakte de bus van de weg en belandde in de sloot. Politie, ambulancedienst en brandweer waren snel ter plaatse om hulp en bijstand te verlenen. De 35-jarige taxichauffeur en de overigevijf inzittenden uit Schuinesloot en Slagharen in de leeftijd van 18-20 jaar, raakten licht gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis. Twee van hen liggen nog in het ziekenhuis. Voor betrokkenen en naaste familieleden is direct slachtofferhulp ingeschakeld. Naar de toedracht van het ongeval wordt nader onderzoek gedaan.(2010116285)

 Brand in schuur

Deventer – Op zondagmiddag 12 december kreeg de meldkamer een melding van een brand aan de burgemeester Van Doorninckstraat. Het vuur is uit zichzelf gedoofd. De brand is mogelijk aangestoken. Er is een onderzoek ingesteld. (2010116414)

 Vrouw aangehouden voor belediging

Deventer – In de nacht van zaterdag op zondag 12 december werd een 21-jarige vrouw uit Nieuwegein aangehouden voor belediging. De vrouw zat als bijrijdster in een auto en bemoeide zich voortdurend met de bekeuringssituatie. Toen aan haar werd aangegeven dat ze zich er niet mee moest bemoeien, uitte zij beledigende taal in de richting van de politie. De vrouw werd aangehouden en proces-verbaal werd tegen haar opgemaakt. (2010116264)

 Vrouw aangehouden voor openbare dronkenschap

Deventer – In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 december werd aan de Broederenstraat een 23-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden voor openbare dronkenschap. De vrouw was al eerder die avond gezien en zou toen met een nadere vrouw in een taxi naar huis gaan. Ongeveer een uur later werd zij slapend aangetroffen en zichtbaar onder invloed. Zij werd ter ontnuchtering ingesloten. (2010116278)

 Man aangehouden voor niet voldoen aan bevel of vordering

Deventer – In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 december werd een 21-jarige man uit Deventer aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De man kwam nadat hij gevorderd was om de Brink te verlaten keer op keer terug en uitte beledigende taal. Hierop werd hij aangehouden. Proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt voor het niet voldoen aan bevel of vordering. (2010116308)

 Inbraak bij bedrijf

Deventer – Bij een bedrijf aan de Londenstraat werd op zondagavond 12 december ingebroken. Men kwam binnen door een deur te forceren. Uit het bedrijf werden rookwaren weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (2010116431)

 Man aangehouden voor huiselijk geweld

Deventer – Op zondagavond 12 december werd een 53-jarige Deventenaar aangehouden voor huiselijk geweld. De man had zijn vrouw, een 38-jarige vrouw uit Deventer, mishandeld. De man werd aangehouden. Voor beiden zal een hulpverleningstraject worden gestart. (2010116456)

Artikel delen: