Bernhard Booyink altijd in actie

bernhard1.jpg

DALFSEN – Als velen nog achter de gebreide broek liggen is Dalfsenaar Bernhard Booyink al aan de slag bij de RK kerk in Dalfsen op maandag morgen. Nog wat opruimwerkzaamheden van de Kerstmarkt. Ze hebben goede zaken gedaan vrijdag en zaterdag. Al hoewel vrijdag het weer niet helemaal mee zat.

berhard2.jpg

Maar het was wel bere gezellig. Bernhard is één van de vele trouwe vrijwilligers die zich inzet voor de voetbal en voor de kerk. Ik ben vroeger in Broekland al op kerkgrond geboren. In 1966 zijn we in Dalfsen komen wonen. Toentertijd ging ik hier nog rond met de SRV wagen door het dorp. Later hebben mijn vrouw en ik en delicatessenzaak gehad in de Julianastraat in Dalfsen. Nu hou ik me bezig met vrijwilligerswerk, voor voetbal en kerk. Daarnaast zit ik nog op koor en 2 avonden in de week kaarten is ook machtig. Als ik nog wat jonger was had ik nog wel graag een piratenkoor op willen richten in Dalfsen. Ik hoop dat iemand deze stap nog eens zet hier in Dalfsen. Ik doe het in ieder geval niet. Want dan krijg ik nog meer verplichtingen.

bernhard3.jpg
Hij wist niet dat ik deze foto ging maken, anders had hij vast wel even gekeken

Bij zo’n dergelijk koor moet je ook jongeren bij hebben, want neem je allemaal 50 plussers, dan is zo’n koor zo weer veroudert. Dat is op dit moment bij elk koor een  groot probleem. Maar neem je jongeren, dat betekent dat er s ‘avonds geoefend moet worden, dan zou ik geen avond meer thuis zijn. Ik heb op dit moment  genoeg (soms te veel) om handen, aldus Bernhard. Want een avond voetbal kieken op de TV of zelfs er naar toe gaan is ook machtig mooi.

Artikel delen: