Nieuwe rage: magneetvissen, nu ook in Dalfsen

mag1.jpg

DALFSEN – Magneetvissen is op dit moment helemaal in, ook in Dalfsen houden mensen zich daar mee bezig. Magneet vissen is met een magneet aan een lang koord in sloten, rivieren en andere watergangen vanaf de kant of brug “vissen ” naar metalen voorwerpen die er ooit in terecht zijn gekomen. Het leuke van deze vorm van piepen ( je kunt beter “pliepen” zeggen) is dat je niet weet wat je boven water haalt.

mag2.jpg

Het kan een oude fiets zijn, een verkeersbord maar ook een geldkist met inhoud. In dit geval hier in Dalfsen inderdaad een fiets en het nodige oud ijzer. Vermoedelijk ligt er nog wel heel wat in Dalfsen in de loop van de jaren.

 

mag3.jpg

Temeer deze hobby eigenlijk nog nooit bestond, dus alle “buit” ligt vermoedelijk nog gewoon op de Vechtbodem. De mannen van de gemeentewerken hebben alles maar mee genomen voor in hun oud ijzercontainer.

mag4.jpg

Van het oudijzer opbrengst gaan ze een keer een afhaalmaaltijd halen bij de Chinees. Nu met dat mageetvissen kan dat iets eerder(of hopelijk voor hen wat vaker).

mag5.jpg

Tip van een magneetvisser: En magneet vissers vergeet niet: Gooi aub al je afval wat je omhoog vist, aan de zijkant op een centrale plaats. Niet alleen is het voor een vuilophaaldienst een eitje om dat op zo’n manier weg te halen, ook alle sportvissers van Nederland doe je hier een zeer groot plezier mee!!

magneet.jpg
Super Magneet met een trekkracht van maar liefs 120 Kg

De nieuwe mani in Europa. prijs ongeveer € 39,00

Met een Sterke Neodymium magneet vissen in plassen,kanalen en wateren, zoeken naar Oude en moderne

Materialen die zijn verloren of op zettelijk zijn weg gegooid.

Je komt vaak de gekste voorwerpen tegen.

Van zeer verroeste fietsen tot geldkisten, kanons kogels, Kluizen en zeer veel  Militairia.

Onze magneten worden gebruiks klaar geleverd met 15 meter touw en een Lip sluiting,

Om het einde van het touw aan uw broek of voorwerp te haken

Artikel delen: