Regio Politie Persberichten van dinsdag 14 december 2010

Verdachte aangehouden voor diefstal

Staphorst – De politie heeft in de nacht van zondag 12 op maandag 13 december een 31-jarige man uit Meppel aangehouden voor diefstal. De man kreeg op de Achthoevenweg een stopteken van de politie voor een controle, maar hij ging er vandoor. Toen de man eenmaal stilstond bleek in zijn auto twee jerrycans met brandstof te staan. Na onderzoek bleek dat de man brandstof had gestolen uit een geparkeerde vrachtwagen. De man legde een bekentenis af. Hij is meegenomen naar het bureau.

Fietsster gewond bij aanrijding

Kampen – Een 15-jarig meisje uit Kampen is maandag 13 december rond 08.10 uur gewond geraakt bij een ongeval op de Flevoweg. Ter hoogte van een school stak het meisje, ondanks een rood verkeerslicht, de Flevoweg over. Een 51-jarige automobilist uit Dronten kon de fietsster niet meer ontwijken waardoor een aanrijding volgde. Het meisje raakte de auto en kwam vervolgens op het wegdek terecht. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis waar twee gebroken armen werden geconstateerd.

(2010116605)

 Snelheidscontrole

Punthorst – Op verzoek van buurtbewoners heeft het team Verkeer van Politie IJsselland maandagmorgen 13 december een snelheidscontrole gehouden op de Mr. J.B. Kanlaan. Zeven bestuurders reden meer dan 67 km/u op de weg waar 60 km/u de maximum snelheid is. De hoogst gemeten snelheid was 85 km/u. Alle bestuurders hebben een proces-verbaal gekregen.

(2010116760)

 Inbraak bij bedrijf

Steenwijk – Onbekenden hebben in de nacht van zondag 12 op maandag 13 december ingebroken bij een bedrijf aan de Scholestraat. De daders zijn vermoedelijk binnengekomen via een raam op de bovenverdieping. Er is kleding, gereedschap en een onbekend geldbedrag buitgemaakt. De politie is een onderzoek gestart.

(2010116532)

 Getuigenoproep inbraak school

Zwolle – Onbekenden hebben maandagavond 13 december tussen 18.30 uur en 21.30 uur ingebroken bij een school aan de Zwartewaterallee. Ze zijn binnengekomen door een raam te forceren. Bij de inbraak is een aantal computers buitgemaakt. De daders zijn met de computers de Zwartewaterallee overgestoken en langs de Kwik-Fit gelopen. Er is een onderzoek gestart. De politie is op zoek naar getuigen en verzoekt hen contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

(2010116846)

 Rijden zonder rijbewijs

Zwolle – De politie heeft een 18-jarige snorfietser uit Zwolle bekeurd, omdat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Hij reed op een geleende snorfiets die niet verzekerd was. Het voertuig werd bij het politiebureau gestald. 

(2010116853)

 Twee mannen aangehouden voor poging tot inbraak

Zwolle –  Twee mannen uit Zwolle (24 en 25 jaar) werden dinsdag 14 december even na middernacht aangehouden op verdenking van een poging tot inbraak. De mannen trokken de aandacht van surveillerende agenten die het vermoeden kregen dat het duo op inbrekerspad was. De mannen hielden zich enige tijd op bij een bedrijf aan de Hollewandsweg. Nadat ze waren vertrokken, bleek er een raamboompje van een bovenlichtje te zijn geforceerd. Het tweetal werd door inmiddels gewaarschuwde collega’s aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

(2010116848)

 16-jarige bromfietser belandt in kanaal na aanrijding

Raalte – Op de Schoolstraat is maandagmiddag 13 december een 16-jarige jongen uit Haarle gewond geraakt, nadat hij aangereden werd door een auto en in het kanaal viel. Het slachtoffer kwam op zijn bromfiets vanuit de richting Varkensmarkt en reed de kruising Mettingenlaan/Schoolstraat op. Een 67-jarige automobilist uit Raalte reed ook deze kruising op vanaf de Botermakersstraat. Na de botsing belandde de bromfiets in de berm en werd viel de jongen in het kanaal. Hij is onderkoeld en met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Winkeldiefstal

Deventer – Bij een winkel aan het Karel de Groteplein werd op maandagochtend 13 december een 22-jarige vrouw uit Deventer aangehouden voor winkeldiefstal. Zij had een aantal artikelen in haar kinderwagen verstopt en bij de kassa niet ter betaling aangeboden. Proces-verbaal werd tegen de vrouw opgemaakt.

(2010116654)

 Inbraken in auto’s

Diepenveen/Deventer – In de periode tussen zondagavond 12 december en maandagochtend 13 december werd er ingebroken in een auto aan de Dorpsstraat in Diepenveen. Er werd elektronische apparatuur weggenomen. In dezelfde periode werd er ingebroken bij een auto aan de Diepenveenseweg. Uit de auto werd elektronische apparatuur en een tas weggenomen. Tussen 10 en 12 december werd er ingebroken in een auto aan het Levensboompad. Uit de auto werd elektronische apparatuur weggenomen. De politie heeft onderzoek ingesteld naar deze inbraken in auto’s.

(2010116737, 2010116764,2010116722)

 Winkeldiefstal

Deventer – Bij een winkel aan het Boreelplein werd op maandagochtend 13 december een 41-jarige vrouw uit Deventer aangehouden voor winkeldiefstal. Zij had meerdere goederen uit de winkel weggenomen zonder deze te betalen. Proces-verbaal werd tegen haar opgemaakt.

(2010116670)

 Snorfietser onder invloed

Deventer – In de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 december werd een 27-jarige man uit Deventer op zijn snorfiets gecontroleerd. De man viel op omdat hij op hij op het kruispunt Kazernestraat – Mr. De Boerlaan zonder achterlicht reed. Op de Snipperlingsdijk werd hij staande gehouden. Bij de blaasproef op straat blies hij een A. Bij de ademanalyse aan het bureau blies hij 390 ug/l. Proces-verbaal werd opgemaakt voor rijden onder invloed.

(2010116854)

 Aanrijding fietser en auto

Deventer – Op maandagochtend 13 december vond op de kruising van de Weg door Zuid Salland met de Goudwesp. Een 37-jarige vrouw op een fiets en een auto, bestuurd door een 45-jarige vrouw uit Deventer waren met elkaar in botsing gekomen. Volgens de bestuurster van de auto, was de fietser door een rood verkeerslicht gereden waarna de auto de fietser niet meer kon ontwijken en vervolgens het ongeval plaatsvond. De fietser werd door een ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht waar een aantal kneuzingen werden geconstateerd.

(2010116576)

Artikel delen: