Regio Politie Persberichten van woensdag 15 december 2010

Gereedschap weggenomen bij bedrijfsinbraak

Hardenberg – Bij een winkelbedrijf aan de Lange Spruit is dinsdagavond 14 december ingebroken. Daarbij zijn diverse gereedschappen weggenomen. Men is binnengekomen door een ruit te forceren. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld.

Inbraak in school

Kampen – Bij een school aan de Zilverschoon is er tussen maandag 13 december 18.00 uur en dinsdag 14 december 07.15 uur ingebroken. Men heeft zich toegang verschaft tot het pand door een ruit te verbreken. Elektronische apparatuur en een telefoon werd weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

(2010116923)

 Aangifte van poging straatroof

Zwolle – Een 23-jarige inwoner van Zwolle heeft dinsdag 14 december aangifte gedaan van een poging tot straatroof. De man fietste zondagochtend 12 december rond 04.45 uur samen met een vriend vanaf de Zwarteweg in de tunnel naar de Nieuwe Deventerweg. Daar werden ze ingehaald door twee jongens op een fiets. Ze stapten af, duwden de 23-jarige man en ook zijn vriend op de grond en eisten geld, telefoon en de fiets. De belagers gingen er – zonder buit – vandoor toen er een andere fietser op het fietspad boven de tunnel voorbij kwam. De fiets van de aangever liep schade op bij het incident.

 

Het signalement van de daders luidt:

Man 1:              lang, donkerblond haar met lichte krul aan onderkant (soort ‘matje’), zwarte jas, spijkerbroek, oorknopje (soort diamantje), ca 1.85 m., 20-

                        25 jaar.

 

Man 2:             iets forser en kleiner dan de andere man, ca. 1.78 m., 20-25 jaar, spijkerbroek, zwarte jas

                       met bontkraag.

Wie informatie heeft over deze zaak wordt verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

(2010117078)

 

Winkeldiefstal

Zwolle – Bij een supermarkt aan de Veemarkt werd dinsdag 14 december een 39-jarige vrouw uit Zwolle aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw liep met een tas vol levensmiddelen waarvoor niet was betaald de kassa voorbij. Na de toegangspoortjes werd zij aangesproken door winkelpersoneel, waarop de vrouw de tas op de grond zette en probeerde weg te lopen. Ze werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Tevens kreeg de vrouw een winkelverbod uitgereikt.

(2010117018)

 Inbreker op heterdaad aangehouden na melding alerte buurtbewoner

Zwolle – In de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 december werd in de wijk Berkum een 20-jarige man op heterdaad aangehouden voor inbraak in een woning aan de Grotiuslaan. De man werd in de kraag gevat nadat een alerte buurtbewoner een verdachte situatie meldde. Hij had een tas bij zich met goederen die – zo bleek uit nader onderzoek – afkomstig waren uit de woning waar hij binnen was geweest. De man werd voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij legde direct een bekennende verklaring af. Onderzoek wees uit dat hij was binnengekomen met een huissleutel die bij een fietssleutel werd bewaard in het slot van een fiets van één van de bewoners. De man verklaarde dat hij vaker op deze soortgelijke manier te werk ging. De politie waarschuwt er in dat verband nog eens op huissleutels niet bij de fietssleutels te bewaren en geen deuren van woningen en bergingen of schuurtjes open te laten staan. De man bekende tevens dat hij – naast meerdere woninginbraken – ook uit enkele auto’s goederen had gestolen.

 

Verklein het risico op inbraak in uw woning

De impact van een woninginbraak is groot. Het idee dat onbekenden in uw huis zijn geweest, juist op die plek die veiligheid moet bieden, roept gevoelens van onbehagen op. Een inbraak is niet altijd te voorkomen, maar u kunt het risico wel verkleinen. Veel inbrekers zijn gelegenheidsdieven en willen snel ‘scoren’. Ze hebben een hekel aan licht, lawaai en lang werk. Goede buitenverlichting met sensoren en deugdelijk hang- en sluitwerk zijn goede maatregelen. Wat u beter niet kunt doen: ladders naast het huis, open ramen, huissleutel en fietssleutel aan één sleutelbos in het slot van de fiets bewaren in een niet afgesloten schuur of achter het huis of kostbare spullen (bv. laptop) in het zicht laten staan. Ook op uw voicemail of op social media zoals hyves of twitter melden dat u er even tussenuit bent raden wij ten zeerste af. Ook inbrekers zijn actief op internet.Bent u toch slachtoffer van woninginbraak, bel dan de politie en doe aangifte. Meestal verricht de forensische recherche een onderzoek. U kunt daarbij helpen door ervoor te zorgen dat eventuele sporen niet verloren gaan. Tips en meer informatie vindt u op de site van hetPolitiekeurmerk.(2010116859)

   

 Winkeldiefstal

Deventer – Bij een winkel aan het Boreelplein werd een 23-jarige man uit Deventer aangehouden voor winkeldiefstal. De man had een paar schoenen uit de winkel in zijn tas gestopt en wilde zonder te betalen de winkel verlaten. Proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt voor winkeldiefstal.

(2010117047)

 

Artikel delen: