Regio Politie Persberichten van vrijdag 17 december 2010

Snorfietser onder invloed

Zwolle – Op donderdagavond 16 december werd aan de Dijkstraat een 17-jarige jongeman uit Zwolle op zijn snorfiets staande gehouden voor een alcoholcontrole. Bij de blaasproef op straat blies hij een PA. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 120 ug/l. Proces-verbaal voor rijden onder invloed werd tegen hem opgemaakt.

Gewond bij ongeval

Kampen – Een 63-jarige inwoonster van Kampen is op donderdagochtend 16 december gewond geraakt bij een aanrijding op de Lelystraat. De vrouw fietste over de Europa-allee en werd op de rotonde bij de Lelystraat over het hoofd gezien door een 63-jarige plaatsgenoot die met zijn auto de rotonde opreed. Vermoedelijk kwam de vrouw bij haar val met haar hoofd tegen de stoeprand. Ze werd met hoofd- arm- en beenletsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

(2010117685)

 

Inbraken in auto’s

Zwolle – In de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 december werd er ingebroken in een auto aan de Hagelstraat. Uit de auto werd niets weggenomen.

(2010117895)

 Zwolle – Op donderdagmiddag 16 december werd er ingebroken in een auto die aan de Leie stond. Uit de auto werd een portemonnee weggenomen.

(2010117733)

 Zwolle – In de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 december werd er ingebroken bij een auto aan de Does. Uit de auto werd elektronische apparatuur weggenomen.

(2010117869)

 Zwolle – In de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 december werden van een auto aan de Marsweg de velgen gestolen.

(2010117645)

 Rijden onder invloed

Zwolle – Op de Zwartewaterallee werd in de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 december een 56-jarige man uit Zwolle die met zijn auto over de Zwartewaterallee reed, aangehouden voor rijden onder invloed. Bij de blaasproef op straat blies de man een A. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 290 ug/l. Proces-verbaal voor rijden onder invloed werd tegen hem opgemaakt.

(2010117837)

 Man aangehouden voor openbare dronkenschap

Zwolle – Op donderdagavond 16 december werd een 53-jarige man uit Deventer aangehouden voor openbare dronkenschap. De man liep onvast ter been over de Harm Smeengekade en lette niet op waardoor een auto vol in de rem moest om hem te ontwijken. De man werd ter ontnuchtering ingesloten en kreeg een proces-verbaal voor openbare dronkenschap.

(2010117840)

 Jongen aangehouden voor winkeldiefstal

Zwolle – Bij een winkel aan het Klein Grachtje werd op donderdagmiddag 16 december een 15-jarige jongen aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had een fles drank in zijn binnenzak gestopt en wilde de winkel verlaten zonder de fles te betalen. De jongen zal worden verwezen naar bureau Halt.

(2010117705)

 

Verkeerscontroles ook bij winterse omstandigheden

Regio – Ondanks het winterse weer heeft devideosurveillanceauto de afgelopen week gewoon gecontroleerd in Politieregio IJsselland. Over het algemeen werd er rustig gereden, maar er bleken toch ook weggebruikers te zijn die zich niets aantrokken van mogelijke gladheid. Er werden bekeuringen uitgereikt voor:

– rijden door rood licht (2x)

– niet handsfree bellen (10x)

– overschrijden maximum snelheid met meer dan 25 km p/u (14x). Van één bestuurder werd het

  rijbewijs ingevorderd. Hij reed gecorrigeerd 53 km/u te hard.

– overschrijden doorgetrokken streep (4x)

– negeren verplichte rijrichting (1x)

– terzake niet dragen autogordel (3x)

Vier vrouwen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal

Hardenberg – Bij een winkel aan de Markt zijn donderdag 16 december even na 17.00 uur vier vrouwen aangehouden op verdenking van diefstal. Personeelsleden herkenden de vrouwen van een diefstal van een jas drie weken geleden in dezelfde winkel en belden de politie. Die kon de vier vrouwen, een 31-jarige en een 21-jarige vrouw uit Hoogezand, een 31-jarige vrouw uit Wijnjewoude en een 20-jarige vrouw uit Curaçao, aanhouden. Op het bureau bleek dat de vrouw uit Curaçao niet betrokken was bij de diefstal op 25 november. Zij is daarop weer heengezonden. De andere drie vrouwen waren die dag wel in de winkel, maar ontkennen de diefstal. De vrouwen zijn na verhoor heengezonden. Het Openbaar Ministerie beslist over verdere afhandeling van de zaak.

(2010112761)

 Aanhouding voor huiselijk geweld

Deventer – De politie heeft donderdagavond 16 december een 33-jarige man uit Deventer aangehouden voor huiselijk geweld. De man had zijn 31-jarige vrouw bedreigd. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Er wordt een hulpverleningstraject opgestart.

(2010117809)

 Brand in woning

Deventer – In de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 december is een brand ontstaan in een huis aan de Rielerweg. In eerste instantie was één van de bewoners, een 17-jarige jongen, vermist, maar hij bleek gelukkig ongedeerd te zijn. Hij was in paniek het huis ontvlucht toen hij een brandlucht rook. De brandweer heeft de brand geblust die beperkt is gebleven tot één woning. De bewoners van de omliggende woningen zijn tijdelijk geëvacueerd. Vermoedelijk heeft een aantal woningen rookschade opgelopen. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de brand.

(2010117852)

 Aanhouding voor discriminatie

Deventer – De politie heeft donderdagmorgen 16 december een 20-jarige man uit Arnhem aangehouden voor discriminatie. De man kreeg een boete voor het negeren van een stoplicht. Terwijl agenten het proces-verbaal aan het schrijven waren schold hij één van de agenten uit om de huidskleur van de agent.

(2010117593)

 Wietplantage aangetroffen

Deventer – Donderdagmorgen 16 december heeft de politie op de Grootburgerstraat een hennepplantage aangetroffen. De plantage bestond uit 174 planten. Agenten hebben de 45-jarige bewoner aangehouden. Hij bekende verantwoordelijk te zijn voor de plantage. De planten en de materialen zijn in beslag genomen. Daarnaast werd ontdekt dat er sprake was van diefstal van stroom. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

(2010117647)

 Aanhouding voor openbare schennispleging

Deventer – Agenten hebben donderdagmiddag 16 december een 42-jarige man uit Deventer aangehouden voor openbare schennispleging. Er was een melding binnengekomen dat een man zichzelf aan het bevredigen was bij een woning. Op basis van het signalement kon de man op de Papenstraat worden aangehouden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

(2010117726)

 Man aangehouden voor huiselijk geweld

Deventer – De politie heeft donderdagavond 16 december een 43-jarige Deventenaar aangehouden voor huiselijk geweld. Hij zou zijn 44-jarige vriendin hebben geschopt en geslagen. De man is overgebracht naar het bureau. Er wordt een hulpverleningstraject gestart.

(2010117801)

Actuele dossiersGeen dossiers aanwezig

landelijke dossiersGeen dossiers aanwezig

Artikel delen: