Regio Politie Persberichten van zaterdag 18 december 2010

Mishandeling

Staphorst – In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 december werd een 20-jarige Staphorster mishandeld. De man was bij een ruzie tussenbeide gekomen om te sussen en werd toen door een van de amokmakers in het gezicht geslagen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Winkeldiefstal

IJsselmuiden – Op vrijdagmiddag 17 december werd bij een winkel aan de Trekvaart een 42-jarige man uit Dronten aangehouden voor winkeldiefstal. De man had een paar schoenen uit de winkel aangetrokken en wilde met deze schoenen de winkel verlaten zonder de schoenen te betalen. Het poortje van de winkel ging af en de man werd aangehouden voor winkeldiefstal en aan de politie overgedragen.

(2010117983)

 Man aangehouden voor baldadigheid

Kampen – In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 december werd een 19-jarige man uit de gemeente Kampen aangehouden voor baldadigheid en openbare dronkenschap. De man schopte meerdere malen sneeuw in de richting van een politievoertuig en sloeg vervolgens op de auto. Hierop werd hij aangehouden. Bij de aanhouding pleegde hij verzet. De man werd onder controle gebracht en overgebracht naar het politiebureau.

(2010118181)

 

Man aangehouden voor openbare dronkenschap

Zwolle – Op vrijdagavond 17 december werd een 23-jarige man uit Nijkerk aangehouden voor openbare dronkenschap. De man kreeg een proces-verbaal voor openbare dronkenschap.

(2010118136)

 Inbraak in auto

Zwolle – Op vrijdagochtend werd er ingebroken bij een auto aan de Handellaan. Uit de auto werd een tas met inhoud weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

(2010117987)

 Poging straatroof

In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 december werd aan het Celeanumpad gepoogd een 22-jarige Zwollenaar te beroven van zijn portemonnee. De man fietste op het Celeanumpad alwaar er iemand uit de bosjes sprong die hem sommeerde om zijn portemonnee af te geven. De Zwollenaar wist er vervolgens vandoor te gaan. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

(2010118200)

 Rijden onder invloed – rijbewijs ingevorderd

Zwolle – Op vrijdagochtend 17 december werd aan de burgemeester Drijbersingel een 36-jarige man uit Staphorst staande gehouden omdat hij niet handsfree belde tijdens het rijden. Bij de controle vermoedde de politie dat de man onder invloed van alcohol was. Bij de blaasproef op straat blies de man een F. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 620 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de man kreeg een proces-verbaal voor mobiel bellen en rijden onder invloed.

(2010117995)

 Rijden onder invloed

Hardenberg – Op vrijdagmiddag 17 december werd aan de Kastanjelaan een 54-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats met zijn auto staande gehouden op de Kastanjelaan. De APK van de auto bleek te zijn vervallen en bij de controle werd een alcohollucht geroken. Bij de blaasproef op straat blies de man een F. Bij de ademanalyse op het bureau blies de man 375 ug/l. Proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt voor rijden onder invloed. Ook bleek de man zijn rijbewijs ongeldig te zijn verklaard. Daarop werd de man zijn rijbewijs ingenomen. Ook bleek de man nog wat boetes te hebben open gestaan. Zijn auto werd daarom buiten gebruik gesteld.

(2010118107)

 Man aangehouden voor belediging

Deventer – Op vrijdagmiddag 17 december werd een 44-jarige Deventenaar aangehouden voor belediging. De man was in het politiebureau geweest omdat hij een ontzegging had ontvangen voor een instelling en het daar niet mee eens was. Aan de man werd uitgelegd dat de politie daar niet wat aan kon veranderen. De man was het hier niet mee eens en nam een intimiderende houding aan waarop hij verzocht werd het bureau te verlaten. Dit wilde hij niet waarop hij met lichte drang door een agent buiten het bureau werd geplaatst. Terwijl de man buiten stond maakte hij beledigende gebaren richting de agenten. Hierop werd hij aangehouden voor belediging. Proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt.

(2010118036)

 Tassenroof

Deventer – Aan de Roggestraat werd op vrijdagavond 17 december een 32-jarige vrouw uit Deventer van haar tas beroofd. De vrouw liep richting de Walstraat en werd door twee jongens bij de tas gepakt. De vrouw hield de tas goed vast maar werd door een van de twee ten val gebracht waarna de tas werd gestolen. Beide jongens gingen er vandoor over de Prinsenplaats en daarna via een tussendoorgang in de richting van de Walstraat. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

(2010118130)

 Man aangehouden voor bedreiging

Deventer – Op vrijdagavond kreeg de politie een melding dat bij een instelling aan de Bagijnenstraat een man in bedwang werd gehouden. Een man wilde aldaar naar binnen maar was onder invloed en werd niet tot het pand toegelaten. Hierop draaide de man door, uitte bedreigingen en was agressief. Hierop werd de man door personeel onder controle gebracht en aan de politie overgedragen. Proces-verbaal werd opgemaakt voor bedreiging, openbare dronkenschap en verstoring van de openbare orde.

(2010118153)

 Man aangehouden voor vernieling en bedreiging

Deventer – Bij een horecagelegenheid aan de Op de Keizer werd op vrijdagavond 17 december een 27-jarige man uit Deventer aangehouden. De man had vernielingen aangericht aan een scooter en een prullenbak en had een man bedreigd. De man werd aangehouden waarbij hij zich verzette. De man werd onder controle gebracht en door de politie meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

(2010118161)

 Man aangehouden ivm niet voldoen aan bevel of vordering

Deventer – In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 december werd een 25-jarige man uit Deventer aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De man was betrokken bij een opstootje waarbij de politie tussenbeide kwam om de partijen te scheiden. De man bleef een van de partijen opgezoeken en wilde niet luisteren. Daarom werd hij aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering.

(2010118203)

Artikel delen: